HomeGemeente #raad010Leefbaar Rotterdam blundert wederom, nu met 'Nesselande-Oost annexatie' #raad010

Leefbaar Rotterdam blundert wederom, nu met ‘Nesselande-Oost annexatie’ #raad010

Bruin van Leefbaar Rotterdam blundert
Bruin van Leefbaar Rotterdam blundert

Het zit Leefbaar Rotterdam niet mee. Wethouders die opstappen, gerommel en verschuiving in de eigen partij, het vervangen van de eigen partijleider wegens vermeend “niet functioneren” en een lijsttrekker Simons (woonachtig in Nesselande) die volgens de eigen leden een gebrek aan leiderschap kent. De nieuwe partijleider Coenradie zegde haar socialmedia-account op na een openbare bash richting stadion Feyenoord en de fans. Binnen het college botert het niet tussen Leefbaar Rotterdam en D66 (#israelconflict en woningbeleid) en DENK (armoede- en woningbeleid). 

Zie artikel over het verloop. 

Zie hieronder de video van de ongelukkige wethouder Buijt die maar niet tot een plan van aanpak kan komen aangaande het grote probleem van dakloosheid in Rotterdam wat inmiddels ook zichtbaar is geworden in Prins Alexander:

Landelijk is al aandacht gevraagd voor de enorme problemen in Rotterdam en het dakloos- als ook woningbeleid. Het huidig college lijkt hier geen antwoord op te hebben.

Plan in 2019 voor uitbreiding Nesselande in de polder

Ook Ceulemans gaat weg en gaat naar JA21
Ook Ceulemans gaat weg en gaat naar JA21

De lokale Rotterdamse politiek heeft in 2019 gestemd voor een deels overname van de Zuidplaspolder door Rotterdam. Dit was een initiatief van de lokale VVD op een moment dat Zuidplas nog niet van de Grondbank de gronden voor het ambitieuze Vijfde Dorp had overgekocht.

Nesselander heeft vitale info tijdens campagnes verzwegen uit angst voor verlies stemmers
Nesselander heeft vitale info tijdens campagnes verzwegen uit angst voor verlies stemmers

 

De polder werd al reeds flink volgebouwd, maar de partij zag toen kans om een ‘Nesselande-Oost’ te ontwikkelen op nieuw te ontstaan Rotterdamse grond. Zie artikel.

Van dit plan is afgezien omdat vooral de lokale VVD de verhouding met de buren van Zuidplas goed wilde houden om vervolgens te zien dat in 2022 en 2023 Leefbaar Rotterdam vanuit het Rotterdams college Zuidplas van een diversiteit aan zaken valselijk beschuldigt en die politieke relatie dichtgooit, zie artikel.

Na bewezen kiezersbedrog door Simons van Leefbaar Rotterdam – uitgezocht door lokale onderzoekjournalisten in de zomer van 2023 – is zelfs de eigen partijkrant van Leefbaar Rotterdam zich tegen de partij gaan keren, zie artikel.

Bruin blundert namens Leefbaar Rotterdam

Na eerder een onuitvoerbare motie voor Nesselande Oost, heeft de (ex-)partijsecretaris Bruin van Leefbaar Rotterdam voorgesteld om delen van het land zelf door Rotterdam te laten ontwikkelen.

Dit voorstel kwam na een kort bericht dat Zuidplas niet alle gekochte gronden (deels van Rotterdam overgekocht) direct zal overnemen.

Nieuwsportaal Gouweijsselnieuws.nl meldt 25 oktober 2023:

Ze gaat met ondersteuning van ambtenaren via de griffie kijken of er een voorstel kan worden gemaakt. Vorige keer werd de motie in Rotterdam aangenomen om grond te ontwikkelen door Rotterdam in de Zuidplaspolder. Uiteindelijk bleek de motie niet uitvoerbaar en liet het college weten dat er geen reden is om de goede verstandhoudingen tussen de gemeenten te verstoren met annexatie.

Leefbaar Rotterdam was ogenschijnlijk niet op de hoogte van het feit dat de gemeenteraad van Zuidplas al 11 uur eerder de nota van uitgangspunten had goedgekeurd, waarmee de definitieve richtlijnen voor het hele gebied waren vastgesteld. Hieronder is een deel van het debat weergegeven (bron: Gemeente Rotterdam), zo meldt Gouweijsselnieuws.nl, zie artikel. Zie hieronder een deel van het inspreken van Bruin van Leefbaar Rotterdam.

 

Provincie: ‘Geen extra grond voor wonen of werken!’

Oktober 2023 heeft ook de provincie Zuid-Holland aangegeven dat er geen extra grond meer vrijmaken voor zowel wonen als werken, zoals vermeld in het Ruimtelijk Voorstel. ‘Niet alles kan meer in Zuid-Holland.’

Waar ooit de LPF (Lijst Pim Fortuyn) van proefballonnen spraak in de raad en Kamer, blundert hier wederom Leefbaar Rotterdam in het debat met wederom een ondoordacht en – zo lijkt het – niet voorbereid inspreken van een weinig effectieve raadsvergadering.
Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Populair