Metro Nesselande #nieuws
Metro Nesselande #nieuws

Het sociale karakter van de loopgroep Nesselande is een belangrijk deel van het loopplezier geworden. Nu de coronamaatregelen (december 2021) het trainen in de avond in de weg staat, wordt er uitgekeken naar diverse ‘runs’.  

Niet alleen maar presteren, maar ook een stukje gezelligheid is altijd heel belangrijk geweest. Op tijd verzamelen in de Kristal om even bij te kletsen, met z’n allen naar het loopgroep weekend of met de bus naar het Zevenheuvelen feest in Nijmegen zijn daar enkele voorbeelden van.

De corona-periode heeft veel evenementen niet door doen gaan en ook evenementen als de Linschotenloop en de Bruggenloop gaan spijtig niet door. Hoe leuk zou het zijn als er een evenement zou bestaan waar iedereen, van beginner tot gevorderde, aan deel zou kunnen nemen en waarvan we zeker zouden weten dat het door gaat. We kunnen er dan gericht voor gaan trainen zonder de angst dat het misschien weer afgeblazen wordt.

Je vraagt je misschien af hoe het  mogelijk is om zowel beginners als gevorderden met één evenement een uitdaging te bezorgen en met elkaar kennis te laten maken.

Dit pakt de loopgroep aan: we verzamelen op zondagochtend 30 januari 2022 om 9 uur bij metrostation Nesselande met proviand, een mondkapje en een OV-kaart op zak. Vervolgens starten we met z’n allen richting het volgende metrostation en de volgende en de volgende. De gevorderde lopers passen hun tempo aan of keren regelmatig om zodat de hele groep enigszins compleet blijft totdat de eerste lopers hun doel bereikt hebben. De eerste 5 metrostations liggen op respectievelijk 2, 3, 3½, 4 en 5 kilometer vanaf station Nesselande. Dus is er voor iedere beginner een mooi einddoel om de terugreis te aanvaarden.

Metro De Akkers

Voordat we op metrostation de Akkers in Spijkenisse zijn aankomen passeren we 32! metro stations met alle denkbare mogelijkheden qua afstand. 10, 15, 20, 25, 30,35 of 43km. De gevorderde lopers komen naarmate het evenement vordert vanzelf aan hun uitdaging toe. Misschien is het leuk om af te spreken met een gelijk gestemde loper welke metro voor de terugreis wordt gekozen, zodat je niet alleen in de metro terug zit.

Hopelijk mogen ze na 18 december 2021 ook in de avonduren weer trainen, maar ook als dit niet het geval is, hebben ze in ieder geval de alternatieve trainingen laat in de middag en de trainingen op zaterdag nog. De zondagochtend duurloop zou in de naaste toekomst ook weer een wat grotere rol kunnen gaan spelen.

De loopgroep Nesselande is benieuwd hoeveel mensen hier een leuke uitdaging in zien en voor welke afstanden er gekozen gaat worden. Details en een lijst van alle afstanden en metrostations volgen in een later stadium. Klik door voor meer info!Disclaimer Nesselande.info/Rotterdam-Nesselande.nl
  • Bij gebruik van ons contactformulier worden geen gegevens bewaard; wij ontvangen een mail via het formulier en gebruiken deze mail alleen voor de eventuele beantwoording. 
  • Niets op dit blog mag zonder toestemming worden gekopieerd of gebruikt. Wilt u tekst, foto’s of video gebruiken? Vraag het via een e-mail en we kunnen zien wat mogelijk is.
  • De informatie van de artikelen zijn nagetrokken op het moment van schrijven en wij lopen  geregeld artikelen na om ze op juistheid te controleren. Toch kan het voorkomen dat de informatie verouderd is; stel ons via een email op de hoogte van de onjuiste info en/of verzoek tot aanpassing. Mailadres: redactie@nesselande.info.  
Vorig artikel11 en 18 december 2021 meet en greet met de Kerstman @ Ambachtsplein
Volgend artikelNieuwe #Aldi supermarkt, Hoofdweg-Zuid (achter Hornbach), gaat 10 december 2021 open

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.