Qua stikstof vervuiling valt het april 2021 wel mee. Overall gezien is de luchtkwaliteit (LKI) boven Rotterdam-Nesselande matig. Aldus de meting van luchtkwaliteit.nl op 9 april 2021. Uitleg:

De index vat gegevens samen over de luchtkwaliteit. De luchtkwaliteit wordt ingedeeld in vijf klassen van goed tot zeer slecht. Op basis van de actuele luchtkwaliteit op uw locatie wordt een handelingsadvies gegeven.

Het advies

 

U hoeft uw gebruikelijke activiteiten niet aan te passen. Bent u gevoelig voor luchtverontreiniging? Overweeg dan lichamelijke inspanning te verminderen. Het advies dat de website en meting geeft bij deze score:

Heeft u klachten of weet u dat u snel last krijgt? Heeft u een luchtwegaandoening, hart- of vaatziekte of suikerziekte? U kunt gevoeliger zijn voor luchtverontreiniging. Ook kinderen of ouderen kunnen gevoeliger zijn.

Klachten

U kunt symptomen ervaren zoals benauwdheid, hoesten, geïrriteerde keel, geïrriteerde neus of geïrriteerde ogen. Sommige mensen ondervinden vrijwel direct klachten; anderen ervaren deze aan het einde van de dag. Als u uw klachten noteert, bijvoorbeeld in uw agenda, kunt u zelf nagaan of deze samenhangen met de luchtkwaliteit. Mensen met diabetes hebben bij een slechte luchtkwaliteit meer risico op bijkomende klachten aan hart- en bloedvaten. Bij luchtwegaandoening: Bijvoorbeeld astma, COPD, bronchitis of longemfyseem.

 

Let op: dit is een momentopname, zie hier de tool.Disclaimer Nesselande.info/Rotterdam-Nesselande.nl
  • Bij gebruik van ons contactformulier worden geen gegevens bewaard; wij ontvangen een mail via het formulier en gebruiken deze mail alleen voor de eventuele beantwoording. 
  • Niets op dit blog mag zonder toestemming worden gekopieerd of gebruikt. Wilt u tekst, foto’s of video gebruiken? Vraag het via een e-mail en we kunnen zien wat mogelijk is.
  • De informatie van de artikelen zijn nagetrokken op het moment van schrijven en wij lopen  geregeld artikelen na om ze op juistheid te controleren. Toch kan het voorkomen dat de informatie verouderd is; stel ons via een email op de hoogte van de onjuiste info en/of verzoek tot aanpassing. Mailadres: redactie@nesselande.info.  
Vorig artikel[VIDEO] CuliNESSE festival Nesselande verwacht doorgang jubileumeditie; per 9 april 2021 verkoop kaarten
Volgend artikelNesseunited: Wie komt zomer 2021 het Zomerweekteam versterken?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.