HomeNesselande INFO nieuwsMaak Nesselande bereikbaar! #files 'Wat kun je doen in 40 minuten?'

Maak Nesselande bereikbaar! #files ‘Wat kun je doen in 40 minuten?’

0filesLast van de files in de wijk? Hoe ver kun je komen als je 40 minuten fietst? Vanuit Nesselande zit je dan zeker  in Rotterdam Centrum. En als je 40 minuten op een e-bike weg trapt, haal je Rotterdam Zuid. Reis je vanuit Nesselande 40 minuten met de metro, dan zit je Schiedam. 

Per scooter?

Moet je niet naar Rotterdam? Per scooter kom je in 40 minuten tot Zoetermeer. En dan is Den Haag eigenlijk niet meer zo heel ver. Gouda haal je ook wel in 40 scooter-minuten. Ja, zegt u misschien, maar ik moet naar Utrecht. Zelfs dat haal je in 40 minuten. Het intercitystation Alexander is met de metro en fiets niet ver weg; het treinritje van Alexander naar Utrecht Centraal is in een half uur gepiept.

 Slopend

40 minuten zijn slopend als je in de file staat. 40 minuten kruipen over de Brandingdijk, met de rotonde Zuidelijke Dwarsweg als laatste hobbel. Daarna rijd je meestal wel aardig door, zo zeggen bewoners uit de wijk.

40 minuten stilstaan, terwijl je ook naar het centrum had kunnen fietsen, met de metro naar Schiedam had gekund, met de scooter Zoetermeer had gehaald of in de intercity naar Utrecht je krant had kunnen lezen. 40 minuten die je dan over had gehad om een rondje te rennen rond de plas of met vrienden en familie door te brengen of je mail weg te werken.

Wat doe jij in 40 minuten? Blijf je stil staan of kom je in beweging? Surf naar www.nesselandebereikbaar.nl en lees verder! Maar vooral.. kom in actie!

 

PS: lees ook over het raadsel van de fileloze vrijdag. 

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

3 REACTIES

  1. Alles bijelkaar sta je soms wel een uur in de file. Met de files rondom de scholen en parkeerproblemen meegerekend. Dankjewel gemeente Rotterdam voor ondoordachte mislukte calculaties en het opsluiten van een woonwijk waar u veel aan verdient!!

  2. Ik zou weleens gewoon actie willen zien. Ideeen genoeg toch!! Gooi bijvoorbeeld zo snel mogelijk in de spits de Wollefoppenweg open!! Gooi hem dan 10 uur weer dicht. Gebeurt in meer plekken in Rotterdam. Spitsregeling heet dat.

    Vrachtverkeer niet de Zuidplasrotonde over laten gaan tussen 730-930 zal ook veel helpen. Zo moeilijk is dit niet.

  3. Er moet een snelle oplossing vanuit de gemeente komen.
    Het OV (duur, traag en je komt lang niet overal) of de fiets (alleen interessant als je dichtbij huis werkt) is helaas voor weinig mensen een alternatief.

Reacties zijn gesloten.

Popular