HomeActiviteiten Nieuws NesselandeN219: bijeenkomst 3 juli 2014 @De Kristal over reconstructie...

N219: bijeenkomst 3 juli 2014 @De Kristal over reconstructie van de file-rotonde

files577De files in en rondom Nesselande houden de inwoners dagelijks bezig. Diverse initiatieven – zoals NesselandeBereikbaar.nl – moeten Nesselande weer bereikbaar maken. De provincie Zuid-Holland houdt donderdag 3 juli 2014 een informatiebijeenkomst over de geplande onderhoudswerkzaamheden aan de N219 en de reconstructie van de rotonde bij de Zuidelijke Dwarsweg in de gemeente Zuidplas.  “Wij nodigen u graag uit om hierbij aanwezig te zijn. De wegwerkzaamheden starten naar verwachting begin 2015.

Programma

Op deze avond worden het conceptontwerp van het toekomstige kruispunt en de globale planning van de werkzaamheden toegelicht. Medewerkers van de provincie en de gemeenten Rotterdam en Zuidplas zijn aanwezig om uw vragen te beantwoorden en u kunt informatie krijgen over de te volgen procedures. Bovendien kunt u uw suggesties met ons delen om de uitvoering van de werkzaamheden voor iedereen zo optimaal mogelijk te laten verlopen.

Locatie

De informatiebijeenkomstis in multifunctioneel centrum ‘De Kristal’, Cypruslaan 404, in Rotterdam. U kunt binnen lopen tussen 19.00 en 21.00 uur. De bijeenkomst heeft een informeel karakter zonder vast programma. U hoeft zich dan ook niet vooraf aan te melden.

Werkzaamheden

De rotonde is belangrijk voor de ontsluiting van de Rotterdamse wijk Nesselande. Door woningbouw in die wijk en de aanleg van de nieuwe weg rond Zevenhuizen is er op de huidige enkelstrooks-rotonde sprake van dagelijkse files en vertragingen. Ook gebruikt een deel van het autoverkeer andere routes, die daarvoor niet geschikt zijn. Om overlast en gevaarlijke situaties te voorkomen, vervangt de provincie de rotonde voor een kruispunt met verkeerslichten.

Daarnaast vinden onderhoudswerkzaamheden plaats aan onder andere heggen, asfalt en openbare verlichting om de veiligheid en doorstroming te waarborgen.

Meer informatie op de site van de Provincie: http://www.zuid-holland.nl/contentpagina.htm?id=130710

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden