Er kan meegedacht worden zomer 2021 met de ontwikkeling en vaststelling van het horecagebied Nesselande. Al eerder hebben wij op Twitter een poll gedeeld dit resulteerde in voorstellen zoals popup horeca op en rondom het strand en meer variatie in het horeca-aanbod. Ook vinden veel Nesselanders dat het aanbod genoeg is en al reeds een grote aantrekking kent. De input moet oktober 2021 bij de gemeente Rotterdam binnen zijn. 

Juni 2021 heeft een bewoner een voorstel gedaan voor een nieuwbouw restaurant/tijdelijke horecalocatie voor ‘Nessa fish’, een hip restaurant, zo zegt de ervaren horeca-ondernemer uit Nesselande die met dit idee komt (wij citeren uit het bewonersvoorstel):

Als bewoner van de wijk Rotterdam Nesselande ken ik de wijk zeer goed en is
het geweldig wonen. Helaas zijn de horeca opties beperkt. Dit heeft er ongetwijfeld
mee te maken dat het een zeer seizoensafhankelijke locatie is. Bij een hippe wijk als Nesselande hoort een hip restaurant waar omwonenden samen kunnen komen. Hierin wil ik mijn kennis en ervaringen delen met de wijk Nesselande!

Het idee en ‘duurzaam’

Een heerlijke zomeravond, uitzicht op de plas en een gezellig, goed restaurant. Het
restaurant is enkel geopend voor het zomerseizoen. Je kunt er de beste groente,
fruit, vis en vlees van de regio vinden. Daarnaast worden er de heerlijkste
dranken geserveerd!

Een bedrijf waar duurzaamheid en de natuur op nummer 1 staan.

Locatie

Voor een fantastisch restaurant heb je ook een fantastische locatie nodig. De beste
locatie is aan de Coriscalaan / Kosboulevard. Een plek waar er rust is, geen last voor omwonenden maar ook zo de drukte opgezocht kan worden.

Bouw en conceptidee

Voor deze locatie zou de bedenker graag met de gemeente Rotterdam kijken wat de opties
zijn. We hebben een gemeenschappelijk doel, de levendigheid van de wijk Rotterdam Nesselande op een positieve manier stimuleren. Of dit nieuwbouw is of een tijdelijke plek waar het bedrijf zich kan situeren wil ik graag over brainstormen: “Een tijdelijke locatie kan genoeg zijn zolang er toegang is tot het elektriciteitsnetwerk en riolering. Daarnaast moet de locatie een open karakter hebben waar je helemaal het gevoel hebt dat je in de natuur bent.

 

Het gevoel dat je krijgt als je binnenloopt op een gezellige vismarkt aan de Côte
d’Azur, Ibiza of Bali. Waar je alle verse producten ziet, het heerlijke eten ruikt en
alles naar wens kunt uitkiezen. Een plek waar voor je neus gebakken of gegrild
wordt. Zittend aan picknick tafels met vrienden of familie. En waar je op een
ontspannen manier van het leven kunt genieten.

(hieronder screens van het ingezonden idee, juni 2021)

 

 

Vorig artikelSuccesvolle DJ Workshop Boulevard Nesselande
Volgend artikel6 juli 2021 online bijeenkomst woningbouw Common Green (116 woningen) Nesselande

5 REACTIES

  1. De afbeelding suggereert dat het gaat om een drijvend restaurant in de plas. Is dat ook zo. De exacte locatie is mij niet geheel duidelijk

  2. Dank voor uw reactie.
    Dit betreft een Nesselander (met veel horecaervaring) die een idee bij de gemeente heeft ingediend en met de gemeente in dialoog wil over een eventuele plek bij bijvoorbeeld de Kosboulevard. In theorie zou het bestemmingsplan op die plek er ruimte voor kunnen bieden.

  3. Het antwoord brengt voor mijn nog niet echt duidelijkheid. Wil men een drijvend restaurant of op de wal?

  4. Tijdens de vergadering van het wijkcomité Nesselande van 24 juni jl., is bij de behandeling van het “Advies Herziening Horecagebiedsplan” naar voren gebracht dat wordt nagedacht om de bestaande horeca aan de Corsicalaan te verplaatsen naar de Siciliëboulevard.
    Dit lijkt mij een uitstekend idee, dat recht doet aan de bewoners van de Corsicalaan die in 2006/2007 er bewust voor hebben gekozen een appartement te kopen aan de Corsicalaan en niet aan de Sicliëboulevard, omdat in het oorspronkelijke bestemmingsplan alleen horeca aan de Siciliëboulevard toegestaan zou worden en niet aan de Corsicalaan.
    Uitvoering van dit idee zou de bewoners van de Corsicalaan verlossen van de overlast van horeca aldaar, zoals geluidsoverlast van terrassen, en hinderlijke etensgeuren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.