HomeNesselande INFO nieuwsBeeldkwaliteit Openbare Ruimte: Bewoners en gemeente samen tegen onkruid en zwerfvuil! #nesselente

Beeldkwaliteit Openbare Ruimte: Bewoners en gemeente samen tegen onkruid en zwerfvuil! #nesselente

Waar preventieve en signalerende buurtrondes het af laten weten, is het vooral aan de bewoners van Nesselande zelf. De signalering van afval, stug onkruid, snelheidsovertredingen, parkeerproblemen, overlast en dergelijke verdient vooral een direct communicatie met de gemeente die ook graag de communicatie steeds korter en daarmee effectiever houdt en maakt. Het is hun ambitie van de visie op de 2022 wijkdemocratie

Meer mensen thuis

Door de coronacrisis  zijn er meer mensen thuis en dat betekent meer geparkeerde auto’s. Daarom wordt er ook voorzichtiger gewerkt met de onkruidmachines en de hogedrukreinigers, en duurt het allemaal wat langer. Ook ligt er steeds meer zwerfvuil, die we dan natuurlijk ook meteen opruimen.
Zie jij/u ook wat liggen? Een blikje, een verpakking? Raap het op. Net als met het onkruid verlicht dat ons werk enorm
De gemeente haalt tot oktober onkruid weg. Zo blijft de buurt schoon en aantrekkelijk. Je kan meehelpen door jouw stoep regelmatig te vegen met een harde bezem, het onkruid van de stoep of de gevel weg te halen, of het met kokend water te begieten. Maar geen chemicaliën!
Wil je meer weten over de onkruidbestrijding in jouw buurt en wat jij kan doen? Kijk op www.rotterdam.nl/onkruid of bel de gemeente op 14 010.
Onkruid 
Tussen april en oktober haalt de gemeente Rotterdam vier tot zes keer het onkruid weg. Dit is afhankelijk van de locatie en de weersomstandigheden. Bij hoge temperaturen en geregeld een regenbui groeit onkruid sneller. De gemeente werkt hard om de hoeveelheid onkruid binnen de perken te houden zodat de straat er verzorgt uitziet. Maar er kan in beperkte mate onkruid op straat aanwezig zijn.

Aan de hand van een meetlat met foto’s wordt bepaald wat de ‘staat van de straat’ is. De meetlat is een onderdeel van de landelijke CROW-methode waarmee de gemeente de beeldkwaliteit van de openbare ruimte beoordeelt.

Help mee

De gemeente werkt hard om het onkruid op uw stoep weg te halen, maar alle hulp is welkom. Dus bent u toch in uw voortuin bezig of heeft u een minuutje de tijd. Help ons dan mee door:

  • het onkruid van uw stoep, uw gevel en uit de goot voor uw woning schoon te plukken of met kokend water te bestrijden. Geen chemische middelen te gebruiken
  • uw stoep en goot regelmatig schoon te vegen met een harde bezem om zaadjes en kleine kiemplantjes te verwijderen zodat onkruid niet kan groeien.

Behoefte aan meer groen voor de deur?

Toch graag een beetje groen tegen uw gevel, meer groen in uw tuin, plantjes rond de bomen in uw straat of op zoek naar andere manieren om uw straat of buurt groener te maken? Bekijk de mogelijkheden.

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Popular