Zaterdag 11 september 2021 werd de nieuwe pop-up expositieruimte van de Vereniging Kunstkring Prins Alexander (KPA) feestelijk en onder zeer grote belangstelling, geopend door Gebiedscommissielid René Hoff. Met een mooie toespraak loofde René het werk van KPA en haar kunstenaars. Voor de openingshandeling knipte René een door de Ommoordse textielkunstenares Nel van der Poel, lint van verschillende soorten textiel door. Daarna konden de vele belangstellenden via een Corona-proof-route met een glaasje bubbel (alcoholvrij) langs de tentoongestelde kunstwerken lopen. Er is werk te zien van 7 kunstenaars, allen leden van de Kunstkring, Hans van der Sande, Ira, John Koot, Joop van den Driessche, Thea de Bruin, Thea Meekers en Lou de Wit. Bezoekers konden een praatje maken met de aanwezige kunstenaars.

 

Bij de Vereniging Kunstkring kunstenaars zijn 80 niet beroepsmatige kunstenaars uit het gebied Prins Alexander aangesloten. Belangrijkste doelstelling van de Vereniging is om kunstenaars in de gelegenheid te stellen hun werk te presenteren en te exposeren. Dat kunst leeft in Prins Alexander blijkt wel uit het grote ledenaantal van de Vereniging en werd weer eens bevestigd door de grote belangstelling bij de opening. Met een pop-up expositieruimte in het Ommoordse Winkelcentrum Binnenhof is er weer een extra expositie-mogelijkheid toegevoegd aan de activiteiten van de Kunstkring, die ook op vele andere plaatsen in Prins Alexander de kunstwerken van haar leden toont. In de Binnenhof wordt de naam Bonita, de naam van de winkel die er voorheen zat, gebruikt. Mede om geen verwarring te maken met de expositieruimte PUUR onderin de Einsteinflat. Daar zijn het 4 etalages die wandelaars kunnen bekijken. In de Binnenhof is Bonita, 5 dagen in de week geopend en zijn er kunstenaars aanwezig voor een goed gesprek over kunst en speciaal hun kunstwerken. Bonita is geopend van op maandag t/m zaterdag, dagelijks van 13.00 tot 17.00 uur. René Hoff had voor zijn openingsspeech opgezocht wat het woord Bonita betekent. Bonita is een Spaanse meisjesnaam.

Het betekent “mooi, knap, beeldschoon”. Ondanks dat het een tijdelijk geleende naam is, toch zeer goed passend bij de mooie kunst die er nu te zien is. De pop-up expositieruimte wordt aan KPA beschikbaar gesteld door de eigenaar van het gehele winkelcentrum, Certitudo Capital. 

Vorig artikelBurgemeester Aboutaleb @college010 verkozen tot ‘World Mayor 2021’ en VIDEO bezoek Aboutaleb aan @Nesselande
Volgend artikelHonderden bekeuringen bij grootschalige controle bij metro Capelsebrug

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.