HomeActiviteiten Nieuws Nesselande Shoeby vraagt om meer tijd om ondergang te voorkomen #gelektrapport

[UPDATE] Shoeby vraagt om meer tijd om ondergang te voorkomen #gelektrapport

BREKEND! Shoeby Nesselande per 16 januari 2023 weer DHL (ophaal)punt

Na Big Bazar, Score en Vero Moda heeft ook Shoeby heeft moeite om al zijn rekeningen te voldoen. Om te voorkomen dat de keten, die ongeveer 240 vestigingen heeft, gedwongen wordt om de deuren te sluiten, wordt er geprobeerd om een overeenkomst te bereiken met schuldeisers. Shoeby kent ook in Nesselande een vestiging.  

[SHOEBY heeft september 2023 ons verzocht het artikel te verwijderen, na inzage in het gelekte document (via NOS.nl/RetailTrends en Telegraaf) hebben wij besloten het artikel te laten staan gezien het vermeend belang voor schuldeisers en kopers] 

Dit is gebleken uit een brief van Shoeby aan de schuldeisers en leveranciers, die in handen is gekomen van vakblad RetailTrends. In de brief staat dat het bedrijf binnen enkele weken niet meer aan zijn betalingsverplichtingen kan voldoen als er geen overeenkomst wordt bereikt. De keten heeft moeite om te herstellen na de lockdowns tijdens de coronacrisis, en daar komt nog eens de uitdaging van hoge inflatie bovenop.

Shoeby heeft aan de NOS laten weten dat de schulden inderdaad zijn ontstaan tijdens de coronaperiode, toen de winkels gedwongen waren om te sluiten en er veel onverkochte kleding in de voorraden bleef zitten. De hoge inflatie en problemen met de beschikbaarheid van producten bij leveranciers maken het nog moeilijker om deze moeilijke periode te overwinnen.

Desalniettemin beweert Shoeby dat het de afgelopen tijd goed heeft gepresteerd. Een woordvoerder zegt dat Shoeby in de kern een gezond bedrijf is. Nieuwe rekeningen worden volgens haar nog steeds binnen de normale betalingstermijn voldaan.

 

 

Eerder zijn ook andere modeketens zoals Score en het bijbehorende kledingmerk Chasin’ failliet gegaan. Scotch & Soda ging ook door moeilijke tijden, maar dit bedrijf heeft uiteindelijk een doorstart kunnen maken.

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Popular