HomeNesselande INFO nieuwsALERT! Asfalt- en bestratingswerkzaamheden Siciliëboulevard mei en juni 2021 #groenstroken

ALERT! Asfalt- en bestratingswerkzaamheden Siciliëboulevard mei en juni 2021 #groenstroken

Lente 2021 wordt er nog gebouwd aan deelplan Kopenhagen. Dat is het derde – en ook laatste – deelplan van Newport Nesselande. Rond de zomer van 2021 worden de laatste appartementen opgeleverd. Na de zomer worden de eengezinswoningen in de Menorcalaan en Cypruslaan opgeleverd. Vanaf 10 mei 2021 start de gemeente met het inrichten van de buitenruimte.

De gemeente verwijdert de bestrating en het asfalt, ze brengen openbare verlichting aan, werken de groenstroken bij en planten bomen. Daarna brengen ze de (tijdelijk) bestrating aan. Zodra de werkzaamheden aan de kabels en leidingen gereed zijn brengen ze de definitieve bestrating aan.

Planning en fasering

De werkzaamheden worden in vier fasen uitgevoerd (zie tekening hieronder).

Fase 1: Siciliëboulevard: vanaf 10 mei 2021 t/m 11 juni 2021.
Fase 2: Menorcalaan tussen inrit naar supermarkt en Sicilië boulevard.
Fase 3: Menorcalaan tussen inrit naar supermarkt en Cypruslaan.
Fase 4: Cypruslaan.

  • De werkzaamheden van fase 2 tot en met 4 starten nadat de de werkzaamheden aan de kabels en leidingen op de Menorcalaan en de Cypruslaan zijn afgerond.
  • De gemeente werkt in principe op werkdagen tussen 7.00 – 16.00 uur. In uitzonderlijke gevallen werken we langer door.

Bouwmateriaal, gereedschap en containers slaan we zo veel mogelijk op de bouwterreinen op.

Werkzaamheden nutsbedrijven

Een deel van de kabels en leidingen van Dunea, Stedin en KPN liggen onder toekomstige boomvakken. Deze moeten worden verwijderd of verlegd. Deze werkzaamheden worden niet in dezelfde fase uitgevoerd maar naderhand.

Overlast beperken

Het werk kan (geluids)overlast veroorzaken. Ze doen hun best deze overlast zoveel mogelijk te voorkomen of te beperken. Slecht weer, of andere omstandigheden, kunnen
het werk belemmeren. In dat geval is het mogelijk dat de werkzaamheden langer duren. Bij een bijzondere gebeurtenis, bijvoorbeeld een verhuizing, kunnen zij – in de
meeste gevallen – de straat tijdelijk toegankelijk maken.

Visuele planning

 

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

2 REACTIES

  1. Dank voor uw reactie. Na de zomer wordt inderdaad de “ring” rondom Nesselande Brandingdijk-Kretal-Boulevard aangepast en vooral verbreed en parkeerplekken aangepast, meer info in dit artikel: In veel wijken in Rotterdam hebben wijkteamleden een cursus tot boa gevolgd (kun je die gemeentesteun voor inzetten ? ) . Door de boa’s werkt die buurtpreventie een stuk effectiever.

Reacties zijn gesloten.

Popular