HomeNesselande in de persPetitie heropening treinstation Zevenhuizen met aansluiting op metro Nesselande

Petitie heropening treinstation Zevenhuizen met aansluiting op metro Nesselande

Het doortrekken van de metro Nesselande is al jaren geleden een populaire petitie geweest maar relevanter dan ooit. Ook de diverse polls die gaan over het doortrekken van een treinlijn of de metro Nesselande, kennen gretig aftrek en zijn door landelijke media overgenomen.

Zuidplas en Nesselande steeds moeilijker bereikbaar

Naast Nesselande, zijn de plaatsen Zevenhuizen en Moerkapelle zijn nu moeilijk bereikbaar, met bussen die slechts 1 keer in het (halve) uur rijden. Het zou een flinke verbetering zijn als de regio zijn, in 1938 gesloten, treinstation Zevenhuizen-Moerkapelle aan de spoorlijn Den Haag-Gouda terugkrijgt, en de Rotterdamse metrolijn B, waarvan het eindpunt Nesselande op 5 km er vandaan ligt ook doorgetrokken wordt naar dat station. Voor goede aansluiting van metro op trein, en een verbinding Met Rotterdam. Net zoals het in 2018 geopende station Zoetermeer Lansingerland, dat een doorgetrokken tramlijn kreeg voor aansluiting. Met de komst van het Vijfde Dorp in Zuidplas wordt een structureel file-infarct verwacht omgeving A20/A12 en dus omgeving Nesselande en Zuidplas.

Wij

Bewoners van Zevenhuizen, Moerkapelle en de rest van Zuidplas en omgeving.

 

constateren

 • Onze regio is slecht bereikbaar met bussen, die slechts 1 keer in het (halve) uur rijden.
 • Fijn zou het daarom zijn, als we ons in 1938 gesloten treinstation Zevenhuizen-Moerkapelle, op de lijn Den Haag-Gouda, aan de Noordeinde terugkrijgen, zodat er meer OV-opties zijn.
 • Ook zou het ideaal zijn als de Rotterdamse metrolijn B vanuit Nesselande nog 5 KM kan worden doorgetrokken naar het station, zodat we eveneens een goude verbinding naar Rotterdam hebben, en ook een goede aansluiting van trein naar Metro en andersom is.
 • Net als het in 2018 geopende station Zoetermeer-Lansingerland, waar de tram vanuit de Javalaan een kleine 2,5 km naar het nieuwe treinstation werd doorgetrokken, daar hebben zij sindsdien ook een verbeterde verbinding en aansluiting. Datzelfde soort zou ook heel wenselijk zijn, in onze eigen regio.

 

en verzoeken

 • Het in 1938 gesloten treinstation Zevenhuizen-Moerkapelle op de lijn Den Haag-Gouda, aan de Noordeinde te heropenen.
 • Metrolijn B vanuit Nesselande nog 5 km wordt doorgetrokken naar het treinstation, zodat daar/wij ook goede aansluiting is/hebben op de trein van de metro naar Rotterdam en andersom. (Net als bij het in 2018 geopende station Zoetermeer-Lansingerland, waar de tram vanuit de Javalaan 2,5 km werd doorgetrokken naar het nieuwe station. Waar een nieuw knooppunt ontstond)

De petitie is hier te vinden.

 

 

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

4 REACTIES

 1. Ook ik ben het oneens met doortrekken van de Metro vanuit Nesselande.
  – enerzijds omdat ik niet zit te wachten op een spoor in mijn achtertuin.
  – anderzijds omdat de lijn dan door de Eendragtspolder zou gaan lopen wat een echt mooi stuk natuurgebied is met een hele grote diversiteit aan planten en dieren En dit moet behouden blijven.

 2. Absoluut oneens met het doortrekken van de Metro Nesselande door dit dorpse gebied naar de plek van het voormalige treinstation Zevenhuizen en HEEL ERG oneens met het heropenen van het treinstation op de plek van het vorige. Veel te ver weg van het Vijfde Dorp.
  Laten er MEER en KLEINERE bussen gaan rijden.

 3. ZEER ONEENS DE METRO DOOR TREKKEN , DOOR EEN NATUURGEBIED !!

  BETERE OPLOSSING ,MEER EN KLEINERE BUSSEN TE LATEN RIJDEN.

Reacties zijn gesloten.

Populair