HomeActiviteiten Nieuws NesselandeVrijwilliger worden Humanitas in De Kristal, Nesselande?

Vrijwilliger worden Humanitas in De Kristal, Nesselande?

Vrijwilligerswerk bij Stichting Humanitas staat voor werken met mensen. Onze cliënten vormen een mooie afspiegeling van de inwoners van Rotterdam. Van allerlei komaf. Van jong tot oud. Van arm tot rijk. Ook de behoeften van de cliënten zijn erg divers. Maar één aspect staat altijd centraal: samen doen. Samen een spelletje spelen of een eindje wandelen. Samen naar een lastig gesprek. Samen afscheid nemen. Of juist samen opnieuw beginnen.

Wat ga je doen?

De meeste bewoners van het kleinschalig wonen voor mensen met dementie eten de avondmaaltijd in de gezamenlijke huiskamer. Je ondersteunt de professionele medewerker en de bewoners bij de werkzaamheden die daarbij horen en met elkaar zorg je voor een huiselijke, ontspannen sfeer. Na de maaltijd en als de afwas is gedaan, ga je afhankelijk van de wensen van de bewoners nog een kleine activiteit doen.

Wat vinden wij belangrijk?
Omdat je overwegend werkt met kwetsbare mensen vinden wij het belangrijk dat je beschikt over specifieke vaardigheden zoals inlevingsvermogen, tact, betrouwbaarheid en goede communicatieve en sociale vaardigheden. Voldoe je daarnaast aan de hygiëne eisen, zoals geen lange nagels, geen hand- en polssieraden, dan horen we graag van je.

Wat betekent het voor jou?

  • Je doet vrijwilligerswerk wat ertoe doet in een organisatie die ertoe doet
  • Je wordt begeleid door professionele medewerkers
  • Je krijgt een vrijwilligersovereenkomst
  • Je leert nieuwe mensen kennen
  • Onkostenvergoeding

Het aanvragen van een (gratis) VOG is onderdeel van de procedure

Voor contact of meer informatie over de werkzaamheden
Bel of mail naar Annemieke Ouwerkerk, Vrijwilligersfunctionaris Regio Alexander en Centrum.
Telefoonnummer: 06-33665470 en emailadres: aouwerkerk@stichtinghumanitas.nl

Informatie over Humanitas
Stichting Humanitas (Rotterdam, Capelle a/d IJssel en Spijkenisse) biedt hoogwaardige zorg en diensten aan iedereen van 0 tot 100+ die ondersteuning en hulp nodig heeft en richt zich op verzorging, verpleging, welzijn, maatschappelijke dienstverlening en medische behandeling. Humanitas is een algemene instelling zonder binding aan een levensbeschouwing.

Bij Humanitas werken circa 3500 medewerkers en 2500 vrijwilligers in diverse regio’s en locaties.

Je leest meer over Humanitas op www.stichtinghumanitas.nl.
Hier lees je specifiek over de missie en visie: https://www.stichtinghumanitas.nl/home/homepage/over-humanitas/missie-en-visie

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Populair