#Nesselente 2021 kent op Nesselande.info de tweede poll over het meest besproken onderwerp op de sociale media in en over Nesselande, namelijk het strand – en de boulevard – Nesselande.

Waar het strand het grootste deel van het jaar zich laat zien met een ‘serene rust’, een schitterend uitzicht over de Zevenhuizerplas en een bevolking dat bestaat uit wandelaars, dagjesmensen en sporters, is het strand toch vooral negatief geframed.

Met negatieve beeldvorming vijandigheid uitlokken

Concreet gezegd leidt deze zuurheid tot weinig verbinding en constructieve inzichten rondom een gemeentelijk stadsstrand. Gelukkig biedt de Rotterdamse gemeente een dito nuchterheid en duiding met de benadrukking dat het strand van iedereen is en al jaren een warm weer protocol kent.

De veiligheidsindex

De werkelijkheid is dat de gemeente-index al jaren aan zeer veilige wijk toont met publicaties op Nesselande.info:

Het is dan ook meerdere media opgevallen dat vooral de Nesselande Facebook haar eigen nest ‘bevuilt’ in de vorm van ‘nieuws’ door continu voor een onwerkelijk, negatieve beeldvorming te zorgen. Social media accountbeheerders in Nesselande lijken nu het zonlicht te zien dat framing en continu negatieve berichtvorming juist een aantrekking heeft op bezoekers met wellicht verkeerde bedoelingen.

Het strand kent soms meer dan 5000 bezoekers

Nu er steeds meer verboden gelden bij en aan het strand Nesselande – zoals rijverbod, ventverbod, lachgas verbod en dergelijke – neemt ook de druk op handhaving en politie toe in een al lastige coronaperiode. Ook neem het bezoek toe en is er in en rondom de coronaperiode steeds meer behoefte aan chillplekken en strandbezoek. Het strand kent soms meer dan 5000 bezoekers.

Toelichting op de uitslag

De uitslag van onze tweede lentepoll ging al snel richting de optie Lik op stuk beleid snelheidsovertreding, afval, alco/drugs overtredingen. Met veertig procent van de stemmen dan ook de overtuigende ‘winnaar’ van deze poll die overigens veel bereik kende door het opnemen in de lokale media. De optie om met horeca op het strand de bezoekers op het strand te houden, kende een plek drie.

Bij de poll-optie Anders.. reageerden lokale politieke partijen op de sociale media op deze poll met voorstellen als ‘continu cameratoezicht‘ en meer rondes door de lokale Buurtpreventie. Tevens is er geopperd om het gehele strandseizoen de boulevard tot een betaald parkeren-zone te bestempelen.

Ook was het opvallende dat er lopende deze poll een lik op stuk beleid plaatsvond aan het Maltaplein Nesselande waar vooral veel lokale jongeren op de bon werden geslingerd, zie artikel.

‘Wat helpt de handhaving op zonnige stranddagen boulevard Nesselande?’

De volledige uitslag in cijfers:

  1. Lik op stuk beleid snelheidsovertreding, afval, alco/drugs overtredingen (40%, 199 Stemmen)

  2. Vergunning tijdelijke horeca strand/boulevard (17%, 85 Stemmen)
  3. Betaald parkeren (16%, 82 Stemmen)
  4. Ook (360 graden) camera’s op Kosboulevard-Oeverpark (14%, 69 Stemmen)
  5. Losse strandsupermarkt op afstand van winkelcentrum (12%, 61 Stemmen)
  6. Anders: (reactie onder poll-artikel aub) (1%, 7 Stemmen)

504 stemmen en na correctie het totaal aantal unieke stemmers van deze tweede lentepoll 2021: 452 stemmen

Gezien het enthousiasme en massale unieke deelname zal het onderwerp van de volgende poll lente 2021 hierbij aansluiten.

Vorig artikelDOE MEE! ‘Onderzoek communicatie en participatie Prins Alexander’ #beterecommunicatie #participatie #nesselande #wijk
Volgend artikelWatersportvereniging Nesselande wil eerlijk omgaan met bewonersgelden (subsidie) en strand Nesselande schoonmaken

1 REACTIE

  1. Volgens mij zou een combinatie van de verschillende geopperde rondes mogelijk moeten zijn, bijvoorbeeld boulevard en Maltaplein. Overigens kunnen zij volgens mij alleen maar signaleren en aanspreken maar zal er altijd meer ondersteuning van politie en BOA’s nodig zijn vooral om het lik op stuk beleid waarvoor in de enquête een meerderheid is vorm te geven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.