HomeActiviteiten Nieuws NesselandeJumbo @Zevenhuizen verliest klandizie; concurrent 'Tuincentrum versmarkt' Zevenhuizen mag zeven keer zo...

Jumbo @Zevenhuizen verliest klandizie; concurrent ‘Tuincentrum versmarkt’ Zevenhuizen mag zeven keer zo groot worden

Van der Spek in Zevenhuizen is geen tuincentrum meer. Met fruit/groente, wijnen en kado-artikelen is het een heus mega-warenhuis geworden aan de rand van Zevenhuizen. Er moet ook horeca bijkomen en meer winkels.  Hiermee is deels een wens van de bewoners in Zevenhuizen ingewilligd. Zie zijn graag meer concurrentie voor de aanwezige Jumbo Nesselande die een supermarkt monopolie kent in het dorp. De roep om een tweede supermarkt klinkt al lang. Van der Spek lijkt hier groots gehoor aan te geven. Steeds meer bewoners uit Zevenhuizen (en Moerkapelle) doen ‘aan de boulevard’ van Nesselande boodschappen aangezien hier een AH is, en meer keus. Toch is ook de retail in Nesselande niet blij met de zeer grote vers-super concurrent in Zevenhuizen. 

De Dorpsstraat in Zevenhuizen kent een geleidelijke leegloop. Steeds meer retail en horeca trekt weg naar andere plekken in het dorp of elders in Zuidplas. Een kapper uit Nesselande is onlangs nog verhuisd naar een locatie aan de Dorpsstraat gezien wegtrekkende horeca.

September 2022 heeft het ’tuincentrum’ bij de  rechter (Raad van State) toestemming gekregen de verbouwing te starten.

Directeur Van der Spek zei dat hij bij Zuidplas een vergunning indient voor de uitbreiding. Onder andere winkeliers in Waddinxveen maar ook aan de boulevard van Nesselande hebben protest ingediend tegen het bestemmingsplan.

Voor de beoogde extra horeca en winkels bij en rondom Van der Spek, moet de Raad van State groen licht. Vooral de link met de veiling geeft Van der Spek veel voordelen waar klanten vers van genieten .

Na een bezoek aan het voordeel tuincentrum kunt u gelijk uw slag slaan in onze verswinkel. U kunt hier terecht voor groente, kaas, fruit, koek, snoep en veel meer lekkers voor echte spekprijzen.

Hiermee lijkt een wens van de inwoners uit Zevenhuizen ingewilligd te worden aangezien wij meer winkels/supermarkten in het dorp willen zien.

 

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Popular