HomeNesselande nieuwsSpontane afsluiting op-/afrit 17 A20 ri. Nieuwerkerk a/d Ijssel...

Spontane afsluiting op-/afrit 17 A20 ri. Nieuwerkerk a/d Ijssel en Nesselande en gemis aan planning

Nieuws afsluiting Nesselande A20
Nieuws afsluiting Nesselande A20

 

[UPDATE 13 en 14 september 2022 laat Rotterdam Onderweg ons weten dat niet alle werkzaamheden op de betreffende projectpagina A20 worden gemeld. ] 

Waar wij begin september met de gemeente en Rotterdam Onderweg het (via Twitter) uitvoerig hebben gehad over de afsluitingen en werkzaamheden rondom en op de A20, was  de niet aankondigde en volledige afsluiting van de vitale op-/afrit 17 aan de A20 richting Nieuwerkerk a/d Ijssel en Nesselande een onprettige verrassing (foto). De afsluiting van maandag 12 september 2022 bleek nodig om de verlichting te vervangen. 

Nieuws afsluiting Nesselande A20
Nieuws afsluiting Nesselande A20

 

De A20 is tot in 2024 onderwerp van veel werkzaamheden in verband met de verbreding. Rijkswaterstaat schrijft:

Door de groei van het verkeer worden de problemen rond de doorstroming en de verkeersveiligheid steeds groter. Die problemen pakken we aan.

Onduidelijkheid en versnippering werkzaamheden A20 communicatie

Waar het verduidelijk noodzakelijk is en lijkt, blijken de speciale projectpagina’s over de genoemde werkzaamheden op en rondom de A20 (dus ook bij Nesselande) geen actueel inzicht te geven. In sommige gevallen – zoals afgelopen maandag – werd de spontane afsluiting helemaal niet gemeld ondanks de projectpagina’s die dit over de werkzaamheden in een tijdlijn zouden moeten doen, zie link:

Tijdens de voorbereidende werkzaamheden en de werkzaamheden die volgens planning vanaf 2023 plaatsvinden, kunt u hinder ondervinden. Wanneer de werkzaamheden van dit project zijn gestart en de hinder bekend is, vindt u op deze projectpagina de laatste informatie.

Wij blijven in dialoog met de gemeente/Rijkswaterstaat om werkzaamheden helder te krijgen.

Al eerdere waren werkzaamheden in Nesselande niet vindbaar in de gangbare routesystemen van onder andere de gemeente en heeft dit tot veel overlast en onduidelijkheid geleid, zie onder andere dit artikel.

 

Redactie
Redactiehttp://www.nesselande.info
www.nesselande.info redactie/ Alle rechten voorbehouden