Steun Nesselande.info aan Eendragtspolder-recreatie-Nesselanders geeft resultaat: ‘Plannenmakerij overnieuw na inspraakblunder’

2868

Wandelen ANWB Boulevard Nesselande #nieuws #nesselande #news

De Eendragtspolder is een polder in Zuidplas en kent een deel van de bebouwing van Zevenhuizen, een waterberging met de Willem-Alexander Baan, de Zevenhuizerplas en de Rotterdamse wijk Nesselande.

Het gebied

Sinds begin 2021 steunt Nesselande.info de recreanten, wandelaars en hondenbezitters die kritiek hebben op de spontane herinrichting die zonder formeel besluitvormingsproces besloot tot het beoogd weren van recreanten en hondenbezitters die veelvuldig gebruik maken van het gebied. De Nesselanders hebben zich inmiddels verenigd en de hondenbezitters houden elkaar inmiddels via een appgroep met circa 75 deelnemers op de hoogte van de stand van zaken.

Het zou ’te druk zijn geworden’ zegt het recreatieschap. In de praktijk is het vooral stil in het grootste gedeelte van het gebied en kom je er – als Nesselander – weinig andereen tegen. Recreatieschap de Rottemeren meldt mei 2021 dat er echt wel een mogelijkheid tot inspraak is geweest (zie ons artikel):

Recreatieschap de Rottemeren heeft Strootman Landschap architect en LA group gevraagd om het ontwikkelplan uit te werken met input van belanghebbenden. Eind januari 2021 is er een infobijeenkomst geweest en een enquête. Daarbij is de wijk Nesselande – gelegen aan het omschreven gebied – bij betrokken. Er was simpelweg niemand die hier iets over weet.

Hoe kan dit en wat zijn de gevolgen voor Nesselanders als dit adviesplan wordt goedgekeurd op 17 mei?

Er zijn grote vraagtekens bij de aanpak en en de “stille” herontwikkeling en de input die geleverd zou zijn door “belanghebbenden”.

 

Nesselande.info heeft de groep Nesselanders vanaf aanvang kritiek gesteund in hun zoektocht naar een heldere oplossing en daadwerkelijk inspraak. Zo moest de dienstdoende boswachter tijdens twee alsnog ingeplande inspraakavonden zijn excuses aanbieden voor de verkeerde waarnemingen en onjuiste procesaanpak.

Na een aanhoudende stroom van foutieve artikelen op AD.nl aangaande dit onderwerp maar ook andere onderwerpen – zoals Common green en de situaties aan het strand Nesselande – een artikel met gedegen hoor- en wederhoor en uiting van daadwerkelijk inzicht in de zaak naar aanleiding van een interview met de genoemde Nesselanders.

 

Plannenmakerij overnieuw na inspraakblunder

Het doorlopen proces is niet goed gegaan. Dit geeft dan eindelijk de heer Rumpff van Staatsbosbeheer en boswachter Van Stegeren toe namens het Recreatieschap Rottemeren leidden. De belanghebbenden zijn niet erbij betrokkenen, zoals aanvankelijk wel is beweerd door het recreatieschap.

Het felst is de kritiek vanuit de Eendragtspolder tussen Zevenhuizen en de Rotterdamse vinexwijk Nesselande die zich in de maling genomen voelen.

Nesselande.info heeft de Nesselanders een platform geboden met interviews en de uiting van de daadwerkelijk procesaanpak waarbij de noodzakelijke inspraak – zoals genoemd – niet heeft plaatsgevonden met betrekking tot de herinrichting van het gebied.

Het plan zal met een bureau herzien moet worden. Inspraak zal nu wel gaan plaatsvinden in de juiste fase van het proces.

 

Vorig artikel[FOTO] Indian Autumn Zevenhuizerplas-Nesselande
Volgend artikelRotterdam en BMW onderzoeken samen de toekomst van mobiliteit (en veiligheid bij scholen)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.