Ook Nesselande komt geleidelijk in de ban van het EK, #EURO2020. Nog steeds gelden er coronaregels die het aantal gasten thuis beperken tot vier. 

Het aantal mensen dat met corona in het ziekenhuis ligt, neemt steeds verder af. Sommige ziekenhuizen hebben hun speciale corona-afdeling al gesloten. Ook het vaccineren loopt goed.

Bijna 9 miljoen mensen hebben ten minste één prik gehad en meer dan 15 procent van de bevolking is volledig gevaccineerd. Daarom mogen we vanaf 5 juni met meer mensen bij elkaar zijn, binnen en buiten.

Meer open

Ook musea, bioscopen, theaters en andere evenementenlocaties zijn weer open per 5 juni 2021. Het kan wel zo zijn dat je een corona-toegangsbewijs nodig hebt als je naar een restaurant, museum, concert of sportwedstrijd wilt. Dat is voor een bedrijf / organisatie een veilige manier om voor meer mensen hun deuren te openen. Alle winkels gaan weer gewoon open als vanouds, inclusief koopavonden. En er mogen meer mensen een winkel binnen.

Basisregels

Ook al gaat het goed, we moeten alert blijven. Het virus is er nog steeds en verandert ook steeds; een mutatie. Zo’n mutatie kan veel besmettelijker zijn, en dus gevaarlijk voor onze (volks)gezondheid. Daarom blijft het belangrijk om de basisregels te blijven volgen, binnen en buiten. Juist op locaties waar veel mensen bij elkaar komen, zoals horeca, theaters en stadions.

De basisregels:

  • Was vaak en goed je handen.
  • Houd 1,5 meter afstand van anderen.
  • Blijf thuis bij klachten en laat je direct testen.
  • Werk zoveel mogelijk thuis.

Bij de bestrijding van het coronavirus is vaccinatie de belangrijkste stap. De Rijksoverheid is verantwoordelijk voor de vaccinacties en de volgorde van het vaccineren; de vaccinatiestrategie.

GGD Rotterdam Rijnmond heeft een grote rol bij het uitvoeren van de vaccinatiestrategie in onze regio.

 Testen op corona: deze coronatests zijn er

Door te testen op corona sporen we het virus op, maar kunnen we ook de samenleving stapje voor stapje openen. Deze animatie legt uit welke testen er zijn en voor welke doeleinden die testen worden ingezet.

 

Vorig artikelIndoor Jungle Nesselande (gymzaal van basischool het Tangram)
Volgend artikelNesselande strand @Rotterdam @PrinsAlexander krijgt een 8,6 (op basis van ruim 1000 reviews)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.