HomeActiviteiten Nieuws NesselandeRotterdam krijgt een dieren-oversteek-viaduct bij Terbregge (A16)

Rotterdam krijgt een dieren-oversteek-viaduct bij Terbregge (A16)

A16

Naast de regelmatige afsluiting van de Hoofdweg/viaduct A16 in 2024-2025 ook goed nieuws. De nieuwe A16 Rotterdam snelweg zal binnenkort worden voorzien van een speciaal ‘recreaduct,’ waardoor dieren veilig kunnen oversteken tussen Schiebroeksepark en recreatiegebied de Vlinderstrik.

Dit viaduct zal een breedte hebben van 16 meter en biedt zowel een fiets- en wandelroute als een doorgang voor dieren. Het recreaduct zal de naam ‘Tochtviaduct’ dragen en wordt naar verwachting gereed zijn tegen het einde van 2024.

Het Tochtviaduct bevindt zich ten noorden van de A16 Rotterdam. Langs het fiets- en wandelpad zal een groenstrook met bloemen worden aangelegd, inclusief struiken die uiteindelijk een hoogte van ongeveer 2 à 3 meter zullen bereiken. Dit zal een aantrekkelijke route creëren waar dieren zoals egels, (vleer)muizen en marterachtigen, vooral ’s nachts, van kunnen profiteren. Tijdens het voorjaar en de zomer zal het gebied een welkome omgeving zijn voor vlinders en bijen.

De verlichting langs de A16 Rotterdam bij het Tochtviaduct is speciaal ontworpen om het licht op de weg te richten, zodat de dieren in de omgeving van de faunapassage er geen hinder van ondervinden.

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Popular