Tussenstand poll zichtbaarheid Buurtpreventie Nesselande: ‘Bewoners zien graag meer fysieke rondes!’

442

Binnenkort publiceert Nesselande.info een “Vraag & Antwoord” vanuit brede redactie Nesselande.info met de lokale Buurtpreventie Nesselande. Daar waar een actieve, zichtbare Buurtpreventie ‘de ogen en oren’ van de wijk zouden moeten zijn, zijn het steeds vaker bewoners zelf die met instanties contact op nemen of vanuit een bewonerscommissie/VVE/wijkraad of ander draagvlaak, zoals Nesselande.info, actie ondernemen. 

Wederom een brede poll die lente 2021 op snelheid naar de 500 unieke stemmers gaat. Wij zullen vervolgens op Nesselande.info de uitslag wederom publiceren. Nesselande.info (toen Nesselande.net) publiceert sinds 2003 polls als meting onder bewoners en ondernemers van/uit/in de wijk Rotterdam-Nesselande. Ook wordt Twitter ingezet als meting en instant polls. Nesselande.info bereikt met de website, mail en sociale media ruim 10.000 bezoekers per dag.

Geen bevoegdheid; wel fysiek signaleren

Anders dan in andere Rotterdamse wijken, heeft de Buurtpreventie Nesselande geen BOA bevoegdheid. Wel is het bijvoorbeeld mogelijk om te signaleren welke prullenbakken/kliko’s structureel meer aandacht nodig hebben, op welke plekken er verkeersovertredingen plaatsvinden en zou het team brommers/fietsers kunnen aanspreken die zich op wandelgebieden begeven. Waar de Brandingdijk-West eind 2021 wordt verbouwd klagen juist de bewoners aan de Brandingdijk-Oost over overlast van het razend verkeer. Observatie door bijvoorbeeld het team Buurtpreventie Nesselande zou vitale punten inzichtelijk kunnen maken.

‘Geen Woorden maar Daden’

De basis van deze poll vormt het feit dat Nesselande meer dan het Rotterdams principe van ‘Geen Woorden maar Daden’ nog heeft. Het via diverse sociale media (alias) kanalen retweeten, benoemen, verwijten maken lijkt bij de dienstdoende beleidsmakers alleen maar irritatie op te weken en zet niet aan tot daden. De basis vormen een ophoping van vragen van inwoners over onder andere:

  • het hoe en waarom van het nog gebruiken van onveilige Telegram-groepen als ‘Buurtpreventie’-tool daar waar de gemeente Rotterdam vaart zet achter de verdere professionalisering van de WhatsApp-buurtpreventie.
  • een aantal issues in strijd met de eigen Buurtpreventie richtlijnen;
  • het feit dat er sinds 2015 nauwelijks aanwas is in Buurtpreventie gebruikers, wij hebben de oprichter en vorige coördinator van de Buurtpreventie Nesselande in 2014 en 2015 geholpen met de mediapromotie van het goede initiatief van Buurtpreventie Nesselande en kwamen in 2015 uit op 1200 gebruikers, dit zou in 2021 op 1400 gebruikers blijven steken, daar waar de wijk in aantal bewoners enorm is gegroeid. Ook zijn veel accounts in ruste of hebben Nesselanders Telegram van hun telefoon verwijderd;
  • de zichtbaarheid van het ’team’ Buurtpreventie Nesselande; wij hebben sinds 2018 geen zichtbare rondes/informatie over rondes/meldingen over zichtbare rondes mogen noteren in de wijk Nesselande. Na het starten van de genoemde poll zijn er direct in de week na start poll en bewonersdicussies twee rondes gemeld.

[DOE MEE] Nieuwe poll: ‘Geen tweets, maar fysieke wijkrondes helpen Nesselande van aanwezige issues af?’, Nieuws Nesselande strand Zevenhuizerplas nieuws Rotterdam-Nesselande

Juni 2021 delen wij vanuit een gezellig, druk strand Nesselande dus tussenstand op basis van ruim 400 unieke stemmen:

 

 

 

 

Vorig artikel[FOTO] ‘Nesselande del Mar’ #nesselente
Volgend artikel[Adv] Hoe neemt u een overhemd kreukvrij mee op reis? #overhemden_com

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.