‘Vaak gevaarlijke situaties Laan van Avant-Garde Nesselande’

De verkeersader in Nesselande, de Laan van Avant-Garde zorgt volgens verschillende bewoners in Nesselande voor gevaarlijke verkeerssituaties. Op Nesselande.INFO wisten wij dit gevaar – en de hoofdreden voor veel verhuizingen aan de laan – regelmatig in kaart te brengen.

Portal OPEN Rotterdam (zie video en screenshot) meldt:

Vooral de rotonde waarbij de Laan van Dada en de Laan van Avant-Garde elkaar kruisen, bezorgt bewoners van de wijk de nodige onrust. Anderhalve week geleden werd er op dit stuk een auto total loss gereden. Diana Dander is de eigenaar van die auto. Zij vindt de Laan van Avant-Garde te gevaarlijk, vooral voor kinderen die verderop naar school gaan. Ze vindt het daarom hoog tijd voor maatregelen, zoals het plaatsen van drempels.

Medebewoners delen de zorgen van Diana. Zo vertelt Marja Bos in de Facebookgroep Buurtpreventie Nesselande.

Al eerder hebben wij op dit portal gemeld dat het zicht op de lijn tijdens het uitrijden van de zijstraten zeer slecht is omdat geparkeerde auto’s het zicht belemmeren. Tevens zijn diverse oversteekplaatsen slecht verplicht en wordt de Laan gebruikt als racebaan vanuit de richting Zevenkamp/Hoofdweg om snel een aansluiting op de snelweg te vinden. Dit los van de files en stress-situaties rondom de scholen bij de laan.

 


Dit artikel heeft 2865 views

Over Redactie 2347 Artikelen
www.nesselande.info redactie/ Alle rechten voorbehouden


8 Comments on ‘Vaak gevaarlijke situaties Laan van Avant-Garde Nesselande’

 1. Uitritten aan de Laan van Avant-Garde zijn ook gevaarlijk. Wij wonen aan de Piet Mondriaansingel en moeten de Laan van Avant-Garde op rechtsaf op om weg te rijden richting de laatste rotondo, maar door geparkeerde auto’s links aan de Laan van Avant-Garde kun je niet zien of iemand aan komt rijden. Helaas wordt er regelmatig zeer hard gereden en doorgetrokken op dit stuk richting de laatste rotonde met fontein en zowel ik als mijn vrouw hebben elke maand minimaal twee tot drie keer dat we net last minute nog kunnen stoppen omdat plotseling hard een auto komt aanrijden op de Laan van Avant-Garde of te laat zijn en erg hard gas moeten geven als we net op de Laan van Avant-Garde rechtsaf zijn geslagen. Daar gaat een keer een botsing komen. Ze zouden daar drempels moeten plaatsen of een bord met spiegel.

 2. de parkeervakken lopen te ver door en belemmeren zicht inderdaad, twee parkeervakken minder zou een oplossing zijn, verder kunnen de kruisingen zoals in Nieuwerkerk aan den IJssel beter in een andere kleur kunnen worden uitgevoerd, bijvoorbeeld gele klinkers

 3. de rotondes kunnen denk ik niet veiliger en zijn overzichtelijk, gekken hou je altijd, alle zijstraten dus wel

 4. Wordt tijd dat de gemeente Rotterdam op gaat treden en nauwer met de politie faat samenwerken. Vaak te laat, nadat het kwaad al is geschiedt. (Ongelukken)

 5. Graag ook drempels voor de rotondes plaatsen, zodat mensen moeten afremmen. Als je de rotonde voor driekwart rijdt, verlenen automobilisten die met hoge snelheid rechtdoor gaan te vaak geen voorrang. Ik heb al meermalen gehad dat ik op de rotonde reed, een auto van rechts kwam, automobilist keek mij aan dus zag me zeker, maar reed toch vol gas door. Elke keer kan ik nog net in de ankers. Omdat ze zo hard rijden, zien ze ook fietsers (die van beide kanten kunnen komen) snel over het hoofd.

 6. Ik heb na het lezen van meerdere reacties en eigen ervaring een mail gestuurd naar de gemeente Rotterdam betreffende de gevaarlijke situatie op de Laan van Avant Garde waar ik zelf woonachtig ben. Ik heb daar ca 3 weken na het contacten van de gemeente een opmerkelijke reactie van ontvangen. Zie hieronder een greep van de opmerkelijke reactie;

  “De gemeente zet sterk in op het voorkomen van ongevallen en verbeteren van de verkeersveiligheid. Wanneer blijkt dat zich problemen voordoen ten aanzien van verkeersveiligheid, is dit voor de gemeente een aanleiding om maatregelen te nemen. Onze gegevens over de verkeerssituatie geven op dit moment echter geen aanleiding tot het nemen van maatregelen. Ook zijn er bij ons geen andere klachten bekend.”

  “De Laan van Avant-Garde is een zogenaamde ‘gebiedsontsluitingsweg’ met een maximumsnelheid van 50 km/u. Deze weg heeft als functie het gebied te ontsluiten met de grotere wegen in het netwerk. Op deze wegen wil ik dat het verkeer stroomt. Ook is de weg een belangrijke schakel in het wegennetwerk voor hulpdiensten. De Veiligheidsregio is geen voorstander van het aanleggen van verkeersdrempels op gebiedsontsluitingswegen. Slechts in zeer uitzonderlijke gevallen worden op dit wegtype verkeersdrempels toegepast.”

  Dit komt bij mij, ten onvrede, over dat er eerst meerdere ongevallen moeten gebeuren alvorens de gemeente Rotterdam stappen onderneemt. Wellicht komt het meer overtuigend over als er meerdere bewoners contact opnemen met de Gemeente, daar de urgentie van het probleem niet wordt gezien.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.