Twee keer per jaar staat het Kunstcafé in het teken van leden, kunstenaars, die zichzelf, hun achtergrond en hun werk presenteren aan de andere leden. Zoals gebruikelijk wordt het maandelijkse Kunstcafé gehouden in De Schalm, adres Dawesweg 44, 3069 VJ Rotterdam. Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Toegang gratis voor leden en belangstellenden. Belangstellenden graag vooraf even mail/bellen naar voorzitter@kunstkringalexander.nl of tel 010-4561000.

Avond

De avond is voorbereid door secretaris Jeanne Scheffer. Voorzitter Peter Buisman is gastheer op deze avond. Inhoudelijk wordt de avond ingevuld door drie leden/kunstenaars Sonja Hulstkamp, Gita Kalishoek-Ylstra en Shazia Saeed. Sonja Hulstkamp is schilderes. Zij werkt vooral met acrylverf en heeft een hele serie gemaakt, waarin verschillende sporten worden uitgebeeld. Gita Kalishoek-Ylstra werkt naast haar schilderwerk ook veel met vilt en begeeft zich graag op het grensvlak van figuratief en abstract. Zij heeft een eigen atelier en daarin veel succes met het beschilderen van zijden sjaals. Shazia Saeed is pas sinds 2019 lid van de Kunstkring. Zij maakt landschappen en abstracte kunstwerken. Shazia werkt zowel met olieverf als met acrylverf. Daarnaast is zij ervaren in het maken van muurschilderingen.

Ervaring leert dat specifiek deze avonden zeer interessant zijn voor aspirant- kunstenaars om te zien en te horen hoe het anderen is vergaan, die het maken van kunst als creatieve uiting tot hun hobby hebben gemaakt. De drie kunstenaars nemen recent werk, van zichzelf, mee om te tonen en te bespreken.
Ter info:

Vereniging Kunstkring Prins Alexander ( KPA). KPA is een vereniging, die actief is in het Gebied Prins Alexander. KPA heeft ca. 80 leden, die op verschillende niveaus (niet beroepsmatig) actief zijn als beeldend kunstenaar. De gemiddelde leeftijd van de KPA-leden is 55+.  Doelstelling van KPA is een platform te zijn voor samenwerking, versterking, ontwikkeling, profilering en educatie van beeldend kunstenaars, die woonachtig zijn in het gebied Prins Alexander.

Contactpersoon voor verdere info: Peter Buisman 06 44360156 / Nadere info: http://kunstkringalexander.nl/ 

Fotograaf Henk de Jong
Vorig artikelVolle containers of vuil naast containers? Doe een melding ‘Buitenruimte’ op 14010!
Volgend artikel‘Politie in burger arresteert met flitsactie drie personen aan boulevard Nesselande’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.