Op basis van hevige discussies op www.nesselande.info sinds het bestaan van de ‘Groen Bak’ hoek Brandingdijk – Laan van Avant-Garde, heeft OPEN Rotterdam een video gemaakt en Nesselanders aan het woord gelaten. De bak kende veel kostbare reparaties en heeft in zijn opzet nooit gewerkt; er zou een verlichting komen met ‘volgeffect’ als verkeer om de bak rijdt en het water zou een waterspektakel worden. In de praktijk weten wij nu dat het sinds 2006 een niets meer is dan een ‘groene bak’. 

Al bij de onthulling vonden veel bewoners het kunstwerk ietwat saai. De oorspronkelijk geplaatste verlichting verdween en er kwam een fontein bij. Maar deze en andere pogingen om de rotonde te verfraaien, vielen volgens bewoners de afgelopen jaren letterlijk in het water. “Nee, het is geen visitekaartje voor Nesselande”, vinden bewoners Lydia en Corry.

De fontein werkt tot ongenoegen van de bewoners niet vaak en spuit – als die aan staat – water op auto’s, omdat het er vaak waait. Bovendien kampte de bak water de afgelopen jaren meerdere malen met lekkages. Dit jaar schreef Nesselande.info wederom over een gapend gat en over herstelkosten die in de tonnen lopen.

Het maakte de tongen (opnieuw) los in de wijk. Wat nu te doen met ‘de bak ellende’?Disclaimer Nesselande.info/Rotterdam-Nesselande.nl
  • Bij gebruik van ons contactformulier worden geen gegevens bewaard; wij ontvangen een mail via het formulier en gebruiken deze mail alleen voor de eventuele beantwoording. 
  • Niets op dit blog mag zonder toestemming worden gekopieerd of gebruikt. Wilt u tekst, foto’s of video gebruiken? Vraag het via een e-mail en we kunnen zien wat mogelijk is.
  • De informatie van de artikelen zijn nagetrokken op het moment van schrijven en wij lopen  geregeld artikelen na om ze op juistheid te controleren. Toch kan het voorkomen dat de informatie verouderd is; stel ons via een email op de hoogte van de onjuiste info en/of verzoek tot aanpassing. Mailadres: redactie@nesselande.info.  
Vorig artikelMamamo is weer open en biedt unieke aanbod schoolspullen
Volgend artikelMELD AAN! Net als ruim 1500 Nesselanders onze nieuws in uw mailbox ontvangen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.