HomeActiviteiten Nieuws NesselandeNegatieve framing strand haaks op werkelijkheid: 7e Blauwe Vlag veilig, schoon strand...

Negatieve framing strand haaks op werkelijkheid: 7e Blauwe Vlag veilig, schoon strand @Nesselande

Het zonnig strandseizoen is begonnen

Net omdat de huidige Blauwe Vlag is versleten op de hoek strand Nesselande, maar de stranden van Hoek van Holland en Nesselande hebben wederom de  Blauwe Vlag ontvangen als internationale onderscheiding voor (binnen) stranden en jachthavens met schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. Nesselande ontvangt deze voor de 7e maal.

Het strand van Hoek van Holland en van Nesselande krijgen de Blauwe Vlag omdat ze voldoen aan de strenge eisen van de Blauwe Vlag. Een vlag die (binnen)stranden en jachthavens alleen krijgen als zij veilig, schoon en duurzaam zijn. Nesselande heeft deze vele jaren achter elkaar ontvangen.

Negatieve framing vanaf afstand versus beoordeling door aanwezige autoriteiten

In Nesselande is het wederom ophangen van een nieuwe blauwe vlag een markant schouwsel; diverse lokale media zijn al jaren bezig met gekleurde, negatieve berichtgeving – uit vermoedelijk eigen politiek belang – het strand en de boulevard van Nesselande negatief te framen en een angstbeeld neer te zetten ook bij de eigen bewoners van de wijk. Dieptepunt is een verzonnen plundering van het strand-boulevard Nesselande dat zijn impact heeft gehad op de leegstand-vulling van het winkelcentrum Rotterdam-Nesselande en het beeld van veiligheid. Het valt op dat aanwezige politie en handhaving – die veelal de gehele dag op het strand zijn – een andere lezing kennen dan de lokale media.

De autoriteiten die onder andere bij het Warm Weer Protocol op het strand Nesselande (extra inzet boven de 23 graden) aanwezig zijn, controleren continu de veiligheid en leefbaarheid van het strand op basis van eigen beoordelingen en feiten.

Iet wat de gemeente Rotterdam ook al was opgevallen is dat het strand van Rotterdam-Nesselande middels negatieve framing al jaren een verkeerd beeld wordt meegegeven, zie artikel. 

17 mei 2023 heeft de voorzitter van de Wijkraad Nesselande dan voor de 7e maal de Blauwe Vlag strand Nesselande gehesen.

Schoon en veilig

Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenning- en kwaliteitssymbool voor schone stranden met goede waterkwaliteit en veilige en schone jachthavens. De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of het strand in Hoek van Holland en het strand van Nesselande nog aan de eisen voldoen.

Hoek van Holland. Link opent een externe pagina hijst de vlag voor de 11e keer tijdens de strandopening in Hoek van Holland op donderdag 18 mei. Nesselande. Link opent een externe pagina hijst de vlag voor de 7e keer op rij op het strand in Nesselande op woensdag 17  mei.

Donderdagochtend 11 mei kregen 61 stranden en 134 jachthavens in Nederland de Blauwe Vlag uitgereikt in Wassenaar door de  Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK). De Internationale Jury voor de Blauwe Vlag van Foundation for Environmental Education (FEE), een onafhankelijke internationale milieuorganisatie. heeft in Nederland 195 Blauwe Vlaggen toegekend, waarvan 134 aan jachthavens en 61 aan stranden.  

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Popular