HomeActiviteiten Nieuws NesselandeWijkcomité/Wijkraad/GebiedsCommissie ZOOM MEE 16 februari: ”Meer macht, middelen en mogelijkheden naar de...

Wijkcomité/Wijkraad/GebiedsCommissie ZOOM MEE 16 februari: ”Meer macht, middelen en mogelijkheden naar de wijk!”

Nu het experiment van lokale Wijkcomité Nesselande wordt stopgezet per 2022 en overgaat in een “normale” wijkraad, zoals deze ook in andere delen van Rotterdam aanwezig zijn, lijkt het nog belangrijker te worden om de betrokkenheid met/in/naar de wijk te ventileren. Ook voor ons – portal www.nesselande.info – is het een  uitdaging geweest om met de dienstdoende Wijkcomité te communiceren daar waar wij de commissie een podium hebben willen geven voor meer wijkbetrokkenheid en vooral meer communicatie naar en van de burger. (Foto onder: ZOOM 16 februari 2021, ‘De wijk aan zet’). 

Burger-betrokkenheid begint bij zichtbaar zijn

Waar wij als portal, sinds 2004, een groot deel van de wijk Rotterdam-Nesselande, en directe omgeving van Zuidplas en Prins-Alexander, betrokken en constructief weten te bereiken, lijkt het experiment Wijkcomité toch vooral een falen in brede, crossmediale communicatie te zijn geweest. Daar waar de gemeente en aanwezige wijken talloze kansen tot meer connectie met de bewoners bieden.

Ons doel met portal Nesselande.info? Burgerbetrokkenheid stimuleren, informeren en de wijk en bewoners-bezoekers plus ondernemers een podium bieden. Daar waar Nesselande en Prins-Alexander nog meer bereik kent met het gross aan (inter)actieve social media kanalen en (buurt)sites.

Waar er in de wijk Nesselande genoeg betrokkenheid is bij alle issues die spelen, lijkt onze link met (landelijke) (sociale) media sterker dan een logische communicatie met ” de  gebiedscommissie Nesselande “. Veel gemiste kansen van een experiment dat niet had hoeven falen als er ” iets ” van bewonerscommunicatie was geweest plus duidelijke, open positionering van de gebiedscommissie en hun RELEVANTE wijkagenda.

Ongelukkige communicatie van de Wijkcomité Nesselande

Ook nu weer ongelukkig; een late aankondiging op de Facebook van Prins-Alexander dat er onder werktijd in een werkweek – Rotterdam heeft immers pas per 19 februari 2021 voorjaarsvakantie – een ZOOM discussie plaatsvindt over meer macht naar de wijk en buurt.

Daarbij erg weinig participatie in de online chat/zoom bij vitale onderwerpen en een indirect bestaansrecht van de lokale Wijkcomité. Juist die online communicatie was een perfecte mogelijkheid geweest om thuiswerkers en andere harde werkers op een eenvoudige manier te betrekken. Alleen drie tijden pakken op een drukke werkdag, vraagt om non-participatie.

Het experiment “Wijkcomité” is in Nesselande vooral een continue poging geweest om met deze commissie in contact te komen en te achterhalen wat zij nu precies doen en dit te ventileren naar onze lezersgroep van bewoners en ondernemers. Dit in een periode dat juist de wijk Nesselande een politiek platform nodig heeft gehad gezien de gebeurtenissen en totaal-oplevering van de wijk Nesselande.

Vanuit energiek, actief Rotterdam portal nesselande.info alle respect voor uw gedane poging tot enige wijkcommunicatie en -betrokkenheid.

Laten wij vanaf hier – bij wederom een poging – constructief meedenken: burgerbetrokkenheid begint met tijdig communiceren, een ZOOM (we zien dat ze het opnemen, maar weten niet of de opname beschikbaar komt (AVG regeling?), we weten ook niet of er een verslag komt met actiepunten of iets:

  • Onderwerp: ”Meer macht, middelen en mogelijkheden naar de wijk!”
  • DOE MEE! Er zijn 3 rondes via ZOOM om:
 10:00 uur
 14:00 uur
 en om 17:00 uur.
Gebruik ID: 84966412874, passcode: 890782.

 

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.

Popular