HomeNesselande INFO nieuwsBlunderend, wethouder Simons (Leefbaar Rotterdam) kent WarmWeerProtocol en camera's Nesselande niet

Blunderend, wethouder Simons (Leefbaar Rotterdam) kent WarmWeerProtocol en camera’s Nesselande niet

Wethouder Simons van het leeggelopen Leefbaar Rotterdam in, in de Rotterdamse raad (#raad010). Nadat hij warrig en herhaaldelijk liet blijken het WarmWeerProtocol - ooit ingesteld door oud-Leefbaar Rotterdam voorman Eerdmans -, niet te kennen
Wethouder Simons van het leeggelopen Leefbaar Rotterdam in, in de Rotterdamse raad (#raad010). Nadat hij warrig en herhaaldelijk liet blijken het WarmWeerProtocol – ooit ingesteld door oud-Leefbaar Rotterdam voorman Eerdmans -, niet te kennen

Het strand van Nesselande is onderdeel van de Leefbaar Rotterdam storytelling die hoopt met het campagne-item te kunnen scoren. Dit na een vernietigend rapport  van de Rekenkamer010 mei-juni 2024 dat benadrukt dat het Leefbaar Rotterdam van Nesselander Robert Simons geen enkel doel heeft bereikt en geen enkele collegedoel aan het bereiken is.

De nepnieuws berichten van Simons en aanverwant actieve leden, zoals Wijkraadsleden in Nesselande, maken van zijn Leefbaar Rotterdam vooral een “grote grap” als inmiddels twee wethouders en twee fractievoorzitters na schandalen zijn vertrokken bij de extreem-rechtse partij en ook Van Schaik binnenkort afzwaait.

Treurig schoof donderdag 4 juli 2024 wederom onervaren burgerlid aan om bij Leefbaar Rotterdam voor nog wat “vulling” te zorgen.De inmiddels partij "Leegloop Rotterdam"

De inmiddels partij “Leegloop Rotterdam”Op basis van wederom een verzonnen verklaring van de lokale buurtpreventie Nesselande sprak een warrig (zie video) wethouder Simons van het leeggelopen Leefbaar Rotterdam in, in de Rotterdamse raad (#raad010). Nadat hij warrig en herhaaldelijk liet blijken het WarmWeerProtocol – ooit ingesteld door oud-Leefbaar Rotterdam voorman Eerdmans -, niet te kennen kende het optreden van Nesselander Simons een vooral komisch en weinig-serieus karakter omdat de autoriteiten de nepnieuws-lezing van “vechtpartijen” een gesloten JUMBO-supermarkt en “250 jongeren” niet onderstrepen met feiten.

Ook zijn ‘eigen’ strand Nesselande camera’s zijn voor hem onbekend in bereik waar een incident met 20 kinderen op het Maltaplein (=winkelcentrum) wordt besproken naar aanleiding van wederom een nepnieuws gebracht door het ex-FVD duo Onnink-Keunen van het AD.nl (beiden zijn levenspartners) in samenwerking met de lokale buurtpreventie en wijkraadslid Auke B. die zich voor Leefbaar Rotterdam inzet. Al eerder verzonnen zij een niet-bestaande plundering van winkels in Nesselande, een verzonnen oliebollendump en het volbouwen van de Common Green achter de boulevard waarvan reeds sinds het bestemmingsplan van 1998 geen enkele sprake was.

 

Hetzelfde duo bracht tevens aanhoudend nepnieuws over de flexwoningen in Nesselande om tegen de feiten van het woon-bestemmingsplan #raad010 in te beweren dat er “asielzoekers” zouden worden geplaatst.

Hij wil jongeren die naar strand Nesselande komen in het openbaar verbieden. Bij het uitspreken van de zin, leek hij direct te realiseren dat dit 1) juridisch onmogelijk is 2) je in het openbaar vervoer niet ziet wie voornemens is te gaan ‘klieren’ op een winkelplein 3) velen op fiets, brommer, auto en lopend komen 4) dit toch vooral een populistische uiting is om niets meer dan een reactie te geven op ingediend nepnieuws van zijn Wijkraadslid in Nesselande die zo graag actief wil zijn voor Leefbaar Rotterdam. Al eerder werd Simons in de #raad10 afgeserveerd toen hij het verzonnen verhaal van buurtpreventie Nesselande coördinator A.B. in de raad inbracht. Toen was het politie-handhaving en toenmalige wethouder die de lezing van Simons en de buurtpreventie Nesselande (beiden van Leefbaar Rotterdam) met feiten afserveerden.

Nesselande wordt steeds minder serieus genomen door het nepnieuws

Eerder deed zijn oud-collega Van Drunen (die ook per juli 2024 Leefbaar Rotterdam verlaat) een soortgelijke uitspraak om huurauto’s van “overlastgevers” in beslag te nemen. Na het overnemen van ook die populistische clickbait door zijn vriend Peter Groenendijk van AD.nl, bleek de vermeende onmogendheid wederom een feit. Van Drunen – bekend van zijn omvolkingstheorie op ONgehoord Nederland en Ad.nl – druipt per juli 2024 af en gaat weer full-time in dienst bij warmteregelaar Feenstra.

Waar D66 Rotterdam terecht Robert Simons vroeg naar de feiten te kijken, kon de Leefbaar Rotterdam wethouder die feiten niet benoemen en niet bevestigen met waarnemingen door de dienstdoende autoriteiten die ter plekke waren.

Simons stelde voor het WWP een week eerder te laten beginnen want de betreffende 26 juni zou de eerste drukke warme stranddag zijn geweest aan strand Nesselande.

In de praktijk hadden we reeds begin juni drukke stranddagen (zie onze Instagram) en gaat het WWP in bij 23 graden en warmer, en dat is reeds in de lente. 

Simons deelt dus een zogenoemde “maatregel” die in de praktijk niets inhoudt omdat het Warm Weer Protocol reeds bij 23 graden van kracht is. 

 


< De #raad010 vergadering is door de redactie Nesselande.INFO samen met PrinsAlexander.INFO bekeken, klik hier >

BRONNEN, verantwoording en eerdere artikelen:

 

Leegloop Leefbaar Rotterdam zet door; ook fractielid Van Drunen stapt op

[UPDATE] Leegloop Leefbaar Rotterdam: Ceulemans en Van Schaik vertrekken ook #010raad #raad010

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Populair