HomeActiviteiten Nieuws NesselandeLeegloop Leefbaar Rotterdam zet door; ook fractielid Van Drunen stapt op

Leegloop Leefbaar Rotterdam zet door; ook fractielid Van Drunen stapt op

Hij zat nog maar enkele jaren als in Leefbaar Rotterdam als lid, maar de zeer bekritiseerde oud-fractievoorzitter en Leefbaar Rotterdam-raadslid Bart van Drunen stopt. Al eerder maakte lid Van Schaik – bekend van de ijsbaan blunder in Nesselande – bekend te stoppen na deze termijn en is hij nauwelijks actief te zien in de raad. Ook Ceulemans wil vertrekken en wel naar JA21 dat eind 2023 nog maar net een (1) zetel wist te behalen. Al eerder zijn door schandalen in 2022 en 2023 twee wethouders van Leefbaar Rotterdam opgestapt. Mei 2023 liet wethouder Struijvenberg doorschemeren niet terug te komen na deze termijn. Inhoudelijk heeft deze wethouder het zeer zwaar en komt vooral “onvoorbereid” over in de vergaderingen.

In 2023 was hij reeds als voorzitter afgezet en moest al “achterin” de bankjes in de raad plaatsnemen na blunders met het toch doorvoeren van betaald parkeren op Rotterdam-Zuid en een merkwaardig interview waarbij hij weinig empathie toonde voor de armoede op Zuid en de gevolgen van het dure betaald parkeren in de armste wijken van Rotterdam, zie AD interview. Al eerder kwam Van Drunen met zijn Leefbaar Rotterdam slecht en groots in het nieuws na een vermeende racistische uitspraak/een standpunt op Ongehoord Nederland tv in 2023, zie artikel.

BREKEND! VOORMAN LEEFBAAR ROTTERDAM VERTREKT (Rotterdams dieptepunt qua criminaliteit) – Nieuws Nesselande OFFICIEEL strand-Nesselande news
BREKEND! VOORMAN LEEFBAAR ROTTERDAM VERTREKT (Rotterdams dieptepunt qua criminaliteit) – Nieuws Nesselande OFFICIEEL strand-Nesselande news

Timing na vernietigend rapport Rekenkamer Rotterdam

Het opstappen van Van Drunen komt op een markant moment. Mei 2024 presenteerde de Rotterdamse Rekenkamer een vernietigend rapport als tussenevaluatie van dit college; in het rapport werd cijfermatig onderbouwd dat dit college nauwelijks doelen behaald. Ook zijn een groot aantal doelen – gelinkt aan de campagne en uitingen van Leefbaar Rotterdam in de raad – niet meetbaar en juist opgesteld. Dat (jonge) Rotterdammers wat fitter zijn geworden, zou het enige behaalde doel zijn van dit college onder leiding van Leefbaar Rotterdam. Nesselande.INFO was samen met de redactie van PrinsAlexander.INGO aanwezig bij deze #raad010 vergadering mei 2024.

Rotterdamse Rekenkamer: ‘Rotterdams college olv rechts-radicale Leefbaar Rotterdam slechtste in jaren’

Afscheid Van Drunen van Leefbaar Rotterdam

Veel raadsleden krijgen een (beperkte) vergoeding en werken er part-time bij. Op de site van zijn partij laat Van Drunen juni 2024 weten:

“Onlangs heb ik besloten in dienst te treden bij een andere werkgever. Het gevolg van dit besluit is dat ik onvoldoende tijd zal hebben voor een volwaardige invulling van het raadslidmaatschap. Graag wil ik de raad bedanken voor de mooie debatten, prettige samenwerking en waardevolle confrontaties. Ik ga het raadswerk en mijn fractie missen, maar heb het volste vertrouwen dat ik mijn zetel in goede handen achterlaat.”, zo laat Bart van Drunen weten. Bart zal tijdens de raadsvergadering van 9 juli afscheid nemen als gemeenteraadslid.

Schandalen en blunders

Het zit in de collegetermijn niet mee voor de amateurpolitiek van Leefbaar Rotterdam. Zo bleek naar (WOB) onderzoek dat wethouder van Leefbaar Rotterdam en Nesselander Robert Simons zich bewezen schuldig heeft gemaakt aan kiezersbedrog (voornemens ontkennen om kiezers te winnen waarbij uit mailverkeer bleek dat hij bepaalde wijkdelen op Zuid wel wilde slopen, red.), zie artikel op basis van het onderzoek. Simons blundert met het beheer van de dure maar weinig succesvolle wijkhubs:

Simons opent en beheert Wijkhubs die april 2024 een grote miljoenenflop blijken te zijn en nauwelijks worden gebruikt. Bewoners in Ommoords wisten niet dat hub er was en zijn niet bekend met de spaarzame openingstijden, zie artikel naar aanleiding van het raadsdebat waar Simons om opheldering is gevraagd.

Bovenal dreef op de sociale media het hooligan en “antisemitisch” verleden van wethouder Ronald Buijt uit Prins Alexander veelvuldig op in 2024, zie artikel. Een wethouder die onder zijn bewind de zorgwachtlijsten in Rotterdam zag verdubbelen en het daklozenprobleem enorm zag terugkomen door passief en falend beleid.

Image

Ook andere fractieleden komen er niet goed vanaf. Lid Bruin blunderende veelvuldig met populistische uitingen zoals het feit dat zij vindt dat ouderen hun huis uit moeten om plek te maken voor jonge woningzoekenden in Rotterdam, zie artikel. Tevens wilde Bruin grond kopen in een deel van de Zuidplaspolder in Zuidplas om er een “Nesselande-Oost” van te maken. Die grond bleek al jaren geleden aan Zuidplas te zijn verkocht vanuit de Grondbank Middengebied voor de realisatie van het Vijfde Dorp achter Nesselande. Bruin wilde vervolgens met een betoog in de raad op het Stadhuis – tegen het advies van de ontwikkelaars in – de bouw van betaalde woningen stimuleren door de sociale grondprijs te verhogen. Deze prijs is eind 2023 verhoogd in beslissing en zal juist voor minder aantrekkelijke bouw gaan zorgen omdat simpelweg die grondkosten worden doorberekend door de bouwers.

Ronald Buijt Leefbaar Rotterdam hooligan
Bovenal dreef op de sociale media het hooligan en “antisemitisch” verleden van wethouder Ronald Buijt uit Prins Alexander veelvuldig op in 2024

Verspreiding nepnieuws door leden van Leefbaar Rotterdam in Nesselande

Ook in Nesselande heeft de wijk vooral “last” van leden van Leefbaar Rotterdam, zoals een wijkraadslid die tegen de gedragscode in een nevenfunctie verzweeg, zie artikel. Tevens verspreiden leden nepnieuws over de wijk Nesselande en is in 2024 het gevoel van onveiligheid toegenomen in Nesselande.

Negatieve framing flexwoningen Nesselande
Negatieve framing flexwoningen Nesselande

Tevens is door het genoemde lid in Nesselande veel negativiteit en desinfo gedeeld aangaande de betaalbare flexwoningen voor jongeren.


Lees ook ter onderbouwing en bronnen: 

Leefbaar Rotterdam en JA21 grootste zwerf-verkiezingsborden vervuilers

#leefbaarrotterdam: “Ouderen moeten woning uit om woningnood op te lossen!”

#raad010 Daklozenbeleid wethouder Leefbaar Rotterdam faalt; ook Nesselande meldt ’toename aanwezigheid daklozen’

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Populair