HomeActiviteiten Nieuws NesselandeBrug naar Oeverbos Nesselande is geopend

Brug naar Oeverbos Nesselande is geopend

 

Brug Oeverpark nieuws Nesselande
Brug Oeverpark nieuws Nesselande

De brug naar het Oeverbos is oktober 2022 geopend en er wordt direct gebruik van gemaakt. De brug is voor traag verkeer, zoals wandelaars, een welkome verbinding richting bijvoorbeeld Oud Verlaat en de Wollefoppenweg en een ‘rondje’ plas. Nesselanders reageren op de sociale media met de vrees dat de toegang tot het donkere stuk bos voor afval en overlast gaat zorgen ter plekke.

De brug is onderdeel van het upgrade van het Oeverpark dat eind 2021 is gestart en waar wij eerder over gemeld:

 

 

September 2021 is de gemeente Rotterdam gestart (zie bouwbord boven) met de inrichting van het Oeverpark aan de Kosboulevard. Er komen wandelpaden, bomen en planten en gaat de gemeente de twee bestaande vijvers groter maken. Het groene en sportieve Oeverpark is ooit door wethouder Bokhove losgemaakt van andere – bestaande – bestemmingsplannen in Nesselande om te voorkomen dat ook dit deel wordt volgebouwd. Al eerdere wist nesselande.info als eerste te melden dat gebied Common Green maar deel wordt bebouwd met ruim 100 woningen, anders dan de reeds in 1998 geplande 900 woningen op het groene driehoek. 

 

sporten en sprinten

Ook gaan we de sprintstrook naast het park uitbreiden met een atletiekbaan en plaatsen we een brug naar het bosgebied bij het Jacques de Graaffpad. De werkzaamheden zijn in het eerste kwartaal van 2022 gereed.

De inrichting van het park is de laatste fase van het ontwikkelingsplan voor dit gebied. Al eerder zijn al de Kosboulevard, de Jachthaven voor de watersportvereniging, de waterskibaan, het evenementenveld en het bosgebied aangelegd. Bewoners en ondernemers worden nog geïnformeerd over de werkzaamheden.

 

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Popular