Deze poll is zeer relevant voor het leefgebied Nesselande en draait om de ‘ levendige ‘ horeca in Nesselande. In dit artikel de reeds ingezonden horeca-idee-en. Het horecagebiedsplan is een zogenoemde beleidsregel. Dit is een richtlijn om duidelijkheid te scheppen naar burgers en ondernemers toe over hoe het college haar bevoegdheid zal uitvoeren.

Op 1 januari 2017 is de huidige horecanota 2017-2021 van kracht gegaan en zijn horecagebiedsplannen medio 2019 vastgesteld. De horeca-gebeidsplannen zijn anno 2021 toe aan een aanpassing, maar kent een uitstel gezien de geldende coronaregels voor de horeca. Hierbij is de gebiedskennis van het wijkcomité noodzakelijk.

 

Zo schrijft april 2021 de burgemeester aan de wijkcomités in Rotterdam:

VANWEGE DE GEVOLGEN VAN DE CORONAPANDEMIE OP DE HORECASECTOR BLIJFT DE HORECANOTA 2017-2021 LANGER OPERATIONEEL. DE BELEIDSKADERS VOOR DE HORECAGEBIEDSPLANNEN BLIJVEN DAARDOOR HETZELFDE. HET GEMEENTELIJKE HORECABELEID STELT ONDER ANDERE ALGEMENE KADERS RONDOM VERGUNNINGVERLENING, TOEZICHT EN HANDHAVING. BALANS TUSSEN EEN VEILIGE EN EEN AANTREKKELIJKE STAD STAAT HIERBIJ CENTRAAL. WAT DIT DAADWERKELIJK BETEKENT VOOR DE ONTWIKKELING VAN HORECA IN DE STAD WORDT VERDER UITGEWERKT IN HORECAGEBIEDSPLANNEN.

Een idee

Een van de idee-en die is ingebracht door een Nesselander; is Nessa Fish:

Nesselande horecagebied: Voorstel ‘Nessa fish’ hip Ibiza-restaurant Corsicalaan/Kosboulevard

In het plan

In het horecagebiedsplan is aangegeven wat wel en niet is toegestaan aan horeca-activiteiten, denk aan uitbreidingsplannen, nieuwe ontwikkelingen of verzwaring van de vergunde exploitatiecategorie volgens de exploitatievergunning Het evenwicht tussen een levendigheid en een prettig woon- en leefklimaat, staat in de plannen centraal.    Horecamogelijkheden worden worden per wijk, buurt, straat of zelfs een deel van de straat bepaald. Er zijn drie ontwikkelmogelijkheden:

 1. meer horeca,
 2. minder horeca,
 3. of de bestaande situatie gelijk houden.

Per wijk, buurt of straat wordt één van de ontwikkelrichtingen gekozen. Zo betrof de aanvulling op het concept horecagebiedsplan Prins Alexander 2017-2019 Esther Klootwijk:

De wijziging, waarin de gebiedscommissie aangeeft dat bestaande horeca ondernemers in
Nesselande de mogelijkheid moeten behouden om uit te breiden in m2, zowel binnen in de horeca inrichting als een eventueel terras, is overgenomen in het horecagebiedsplan. Met deze ontwikkelrichting komt u ook tegemoet aan de stedelijke wens om het strand Nesselande te verlevendigen. Ook houdt u de mogelijkheid om te onderzoeken of er een (seizoensgebonden) horeca concept op het strand/boulevard gerealiseerd kan worden. Dit wordt met de bestaande ondernemers verder onderzocht.

In de periode mei – oktober 2021 is het aan de ondernemers, bewoners en Wijkcomité Nesselande na te denken over een aanpassing. 22 april 2021 wordt er over de eerste aanpassing vergaderd door het lokale wijkcomité dat duiding geeft aan gewenste aanpassingen.

De zomer 2021 poll luidt dan ook:

Het horeca-gebied Nesselande moet opnieuw worden vastgesteld, laat uw mening horen en kies bij Of… voor het delen van uw mening onder dit artikel:

 • Meer horeca in Nesselande
 • Horeca (tijdelijk) op het strand
 • Bredere terrassen  
 • Midden Maltaplein voorzien van terrassen 
 • Of…?

Doe mee met de zomer 2021 poll en laat uw stem horen!

Augustus 2021, reacties van bewoners:

 • een bewoners heeft het wijkcomité gevraagd de horeca van de zijkant boulevard te verhuizen naar de boulevard voorkant
 • aan de voorkomt komt meer ruimte vrij, maar de vraag is of horeca het daar gaat overleven
 • Het Maltaplein is fysiek niet geschikt voor horeca in het midden van het plein gezien de afloop

 

Vorig artikelBuurtwerk Nesselande: gratis Breakdance try-outs op 18 en 27 augustus 2021
Volgend artikel26 augustus 2021 Zomerweek in Nesselande, schrijf je nu in!

5 REACTIES

 1. Meer horeca graag! Een vis restaurant is een super goed idee en hoort echt bij deze plas. Veel variatie van verschillende keukens geeft gezonde concurrentie en de burger een mooie keus om ook in de avond te genieten van de mooie plas en boulevard! Doen graag!!!

 2. Wat meer takeaway , mag ook op het strand, foodtrucks en een goede visbar.

 3. De horeca is erg rommelig, sommigen nemen het trottoir steeds meer in beslag. Meer losse verkoop aan en op de boulevard in de zomer. O.a een Barista, ijs en schaaf ijs verkoop. Is niets mis mee. Pop up stores met gevarieerd take away food. Of food trucks.

 4. Meer groen, minder auto’s, bomen of gras op het middenplein, bomen langs de boulevard, minder parkeerplaatsen en meer horeca

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.