HomeActiviteiten Nieuws NesselandeJaar na bekladding grote villa Simons te Nesselande veel vraagtekens

Jaar na bekladding grote villa Simons te Nesselande veel vraagtekens

Augustus 2022 is de grote villa van wethouders Simons (Leefbaar Rotterdam) achter de metro Nesselande beklad. De “homofobe leuzen” zouden het werk zijn van een aftak van de harde kern van Feyenoord. Het bewijs is nooit geleverd. Een jaar na de vermeende bekladding van de losstaande villa van de bekritiseerde wethouder, is er weinig helderheid. Er zijn wel veel vraagtekens. 

Wel is – precies een jaar na de vermeende bekladding – wederom een bash naar de Feyenoord-aanhang, ook dit zonder bewijsvoering, zie artikel. De partijleider Coenradie, die al eerder in de media de harde kern van Feyenoord uitdaagde, maakte een onjuist verwijt richting de beveiliging van de club op Zuid. Waarom Leefbaar de voetbalclub en zijn aanhang blijkt opzoeken in de media, is niet bekend.

De partij van Simons staat er spijtig slecht voor. De stemmers-bewoners op Zuid voelen zich “belazerd” gezien de invoering van duur betaald parkeren en het schrappen van veel ov rondom Zuidplein. Twee wethouders van Leefbaar Rotterdam zijn opgestapt na vermeende schandelen, zomer 2023 is de partijleider opgestapt.  De nieuwe partijleider heeft in haar eerste week van aanstellig veel conflicten met raadsleden uitgevochten tijdens onder ander andere de commissievergadering Veiligheid van 24 augustus over de ban op “Zomercarnaval”. Coenradie kreegt daar niet haar zin. Vervolgens volgende onjuiste en onguanceerde uitspraken richting de voetbalclub op Zuid. In het armoededebat van 30 augustus beschuldigde raadslid jongeren in Rotterdam van het feit dat armoede en het maken van schulden “hun eigen schuld zou zijn”. Ook dit gaf flinke confrontaties in de vergadering.

Waarom Leefbaar Rotterdam de supporters en ooit trouwe stemmers blijft uitdagen is niet bekend.

 

Opvallendheden

Opvallend aan de vermeende bekladding van de villa van wethouders Robert Simons door supporters, is het feit dat het gebied rondom de metro een aantal (hooggeplaatste) camera’s kent, net als de buurvilla’s van Simons achter de metro. Bovenal kent Nesselande een flinke penetratie van deurbelcamera’s. Net zo opvallend is het feit dat Simons enige tijd na het vooral in zijn eentje vrijelijk wandelend naar/van/op het CuliNESSE festival is aangetroffen om daar een “openings-speech” te doen.

Januari 2023 zijn er verachten aangehouden die achter de bekladding van de villa van Simons zouden zitten. Het is echter niet bekend of dit ook de daadwerkelijke daders zijn. 

Er is tevens weinig helderheid over het feit of de vermeende hooligans daadwerkelijk een link hebben met de club of het wellicht niet eens zijn met politieke richtingen en/of uitspraken. De link naar de Rotterdamse club wordt (te) snel gemaakt in de media.

Nos.nl schreef augustus 2023:

Onbekenden hebben vannacht het huis van de Rotterdamse wethouder en locoburgemeester Robert Simons beklad. Er staan homofobe leuzen en scheldwoorden op zijn huis. Ook de tag RJK staat een aantal keren op de muur. Dat is de afkorting van Rotterdam Jongeren Kern, de jongerenbeweging van de harde kern van Feyenoord-supporters.

Wij veroordelen alle vormen van intimidatie-dreiging en vertrouwen erop dat een politieke partij een gezond debat cq. dialoog aangaat met ontevreden stemmers en aanhang om voorvallen te voorkomen.

We begrijpen de reactie van de wethouder in Nesselande; redacteuren van Nesselande.INFO zijn thuis opgezocht door leden van de lokale Buurtpreventie Nesselande toen zij het niet eens waren met de op de feiten en onderzoek onderbouwde passages in artikelen op de portal Nesselande.INFO. Ook dit onderzoek loopt.

Geen dialoog willen is pijnlijk

Na wederom een confrontatie in de media tussen de partijleider Coenradie en de achterban van Feyenoord, ontstaat er een hevige discussie op X(voorheen Twitter). Hieruit bleek veel kritiek en onvrede bij een grote groep van stemmers/achterban van de partij. Coenradie heeft vervolgens haar X(Twitter)-account verwijderd gezien het aantal “nepaccounts”.

 

Ook Nesselande.INFO maakt zich sterk voor het bestrijden van nepinformatie, nepnieuws en vermeende opruiiing door bijvoorbeeld aanhangers van politieke partijen en clubs, zie dit artikel met klachten die reeds zijn ingediend. 

 

 

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Popular