Er wordt niet iets aan de harde wind gedaan, ook geen maatregelen met betrekking tot het afvalprobleem of verkeersprobleem of structurele bewaking van het strand. Wel is er oog voor de bevoorrading van de winkels.  De gemeente Rotterdam gaat het laden en lossen in het winkelgebied op het Maltaplein in Nesselande veranderen. De bedoeling is de irritaties bij de bewoners wegnemen. Veelal staan de wagens voor de parkeerplekken of zorgen ze voor lastige situaties bij het aanrijden van het winkelcentrum. 

Raadslid en oud-wethouder Simons zegt op de sociale media:

In het inpassingsplan Siciliëboulevard en Brandingdijk-west zal voortaan rekening worden gehouden met een laad- en losvoorziening aan de strandzijde (ten westen van het Maltaplein) en ook één op de hoek van de kruising Corsicalaan – Siciliëboulevard.

Dagblad 010 schrijft mei 2020:

Wethouder Bokhove komt daarmee tegemoet aan de wensen van de Leefbaar-raadsleden Simons en Van Schaik, die de situatie ter plekke wel kennen. In hun brief aan Bokhove schreven zij – nog voor de uitbraak van de coronacrisis – dat het Maltaplein veel winkelplezier geeft aan Nesselanders.

Niet alleen aan bezoekers, maar ook aan kinderen die van de crèche komen en mensen die gewoon gezelligheid zoeken. Maar ze worden wel gehinderd door bestelbusjes die frequent over het plein rijden om een zo’n kort mogelijke looptijd te realiseren bij de levering aan winkels. En dat veroorzaakt gevaarlijke situaties zowel op het plein als op het nabijgelegen Korfoepad.

Wethouder Bokhove gaat dit nu verhelpen.

Cynisch genoeg is juist de leegstand maar zijn ook de hangmensen en is de harde wind (de echte overkapping en windbrekers zijn ondanks het originele bouwplan niet geplaatst op het open winkelcentrum).

Niet luisteren naar de problemen van de wijkbewoners

Indien het oplossen van het laden en lossen betekent dat er normale parkeerplaatsen verdwijnen, heeft de wijk er juist weer een probleem bij aangezien de parkeerplekken voor het “Jumbo-terrein” als ook Noorderstrand zijn verdwenen en de Kosboulevard dit niet kan opvangen.

Ondanks de dialoog met een deel van de Nesselanders begin 2020; zijn er nog geen acties ondernomen met betrekking tot het ophaal- afvalprobleem in de wijk Nesselande (en de rest van Rotterdam) en de opening van meer ontsluitingswegen vanuit de wijk.

 

 Disclaimer Nesselande.info/Rotterdam-Nesselande.nl
  • Bij gebruik van ons contactformulier worden geen gegevens bewaard; wij ontvangen een mail via het formulier en gebruiken deze mail alleen voor de eventuele beantwoording. 
  • Niets op dit blog mag zonder toestemming worden gekopieerd of gebruikt. Wilt u tekst, foto’s of video gebruiken? Vraag het via een e-mail en we kunnen zien wat mogelijk is.
  • De informatie van de artikelen zijn nagetrokken op het moment van schrijven en wij lopen  geregeld artikelen na om ze op juistheid te controleren. Toch kan het voorkomen dat de informatie verouderd is; stel ons via een email op de hoogte van de onjuiste info en/of verzoek tot aanpassing. Mailadres: redactie@nesselande.info.  
Vorig artikelSkatepark en voetbalkooi Kosboulevard weer open; vermijd drukte!
Volgend artikelWegmarkering Hoofdweg: Verkeer Capelle ri. Nesselande moet tegen het verkeer in rijden

1 REACTIE

  1. Nee, stel je voor om Nesselande veiliger te maken……schandalig om hier überhaupt over na te denken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.