HomeNesselande INFO nieuwsNieuws NesselandeGemeente Rotterdam: Uitleg besluit verwijdering vlonders Waterwijk en wake-up call Buurtpreventie Nesselande!

Gemeente Rotterdam: Uitleg besluit verwijdering vlonders Waterwijk en wake-up call Buurtpreventie Nesselande!

De gemeente Rotterdam – en het wijkcomité Nesselande – hebben ons voorzien van de officiële informatie omtrent het verwijderen van de vlonders in Waterwijk te Nesselande.  

Klein overlast; waar was de Buurtpreventie Nesselande?

Waar de verwijdering veel media-aandacht heeft gekregen, en ook deze topic een gezonde discussie heeft opgeleverd op de sociale media, betreuren wij dit besluit. Wij betreuren het besluit om de verwijdering het een signaal afgeeft dat het de wijk Nesselande-Rotterdam –  ondanks een aanwezige buurtpreventie – niet lukt klein overlast en afvalplekken te signaleren en vervolgens actie te ondernemen. Na een aantal jaren fysiek onzichtbaar te zijn in de wijk Nesselande heeft de Buurtpreventie Nesselande naar aanleiding van onze poll en volgende opende discussies aangegeven per mei 2021 weer rondes te hebben gedaan. In de discussie op de sociale media wordt aangehaald dat er soort gelijk overlast van hangjongeren die afval achterlaten ook voorkomt rondom de diverse speeltuinen in de wijk en natuurlijk rondom het strand Nesselande. Dit zou op termijn kunnen betekenen dat ook daar hekken omheen worden geplaatst. Het is al lange bekend dat er in Nesselande een groei is van VVE’s en bewonersgroepen die – voor hun direct omgeving – het ” heft in eigen handen nemen “.

Daarbij alle respect voor de bewoners van Waterwijk die in meerderheid hebben gestemd voor verwijdering en in direct communicatie met de gemeente en wijkcomité duidelijk hebben aangeven dat dit een structureel probleem is/was in de wijk.

Wethouder

Wethouder Wijbenga heeft het advies overgenomen van het wijkcomité in Nesselande en heeft Stadsbeheer de opdracht gegeven om de openbare vlonders te verwijderen.
De vlonder aan de Aper Bouwmankade wordt gehandhaafd. Als blijkt dat de overlast zich naar deze vlonder verplaatst, dan zullen we deze vlonder ook verwijderen.

Uitvoering werkzaamheden

De gemeente gaat het werk voorbereiden. De omwonenden worden geïnformeerd zodra de planning bekend is. Als de overlast toeneemt voordat de werkzaamheden zijn uitgevoerd dan worden er tijdelijk hekken geplaatst totdat de vlonders zijn verwijderd.

Beplanting

Stadsontwikkeling Rotterdam maakt een ontwerp voor de beplanting op de locatie van de te verwijderen vlonders.

Discussie zichtbaarheid Buurtpreventie Nesselande en poll

[UPDATE] DISCUSSIE! Nieuwe poll: ‘Welke preventieve wijkrondes helpen Nesselande van aanwezige issues af?’

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Populair