HomeActiviteiten Nieuws NesselandeINFO Ophalen GFT, papier, afval... uit de gemeentelijke afvalstoffenheffing

INFO Ophalen GFT, papier, afval… uit de gemeentelijke afvalstoffenheffing

Afval opruimen
Afval opruimen

 

De gemeente leegt regelmatig uw (huis)containers. Inzameling en verwerking wordt betaald uit de afvalstoffenheffing die elk Rotterdams huishouden betaalt.

De gemeente leegt regelmatig uw (huis)containers die u bij uw woning heeft staan. En op verschillende plekken in de wijk staan wijkcontainers voor gezamenlijk gebruik. Wilt u weten wanneer uw huiscontainer (‘kliko’) wordt geleegd? Of wilt u weten waar de dichtstbijzijnde gezamenlijke wijkcontainer is? Daar hebben we twee handige systemen voor: een voor huiscontainers en een voor wijkcontainers.

Ophaaldagen afval huiscontainers

Heeft u één of meerdere huiscontainers in de tuin of bij uw woning? Met de AfvalWijzer app kunt u zien wanneer wij die legen. U kunt ook instellen dat u vooraf een berichtje krijgt. U kunt de app downloaden via de App Store, Play Store of Windows Store (zoek op ‘AfvalWijzer’). U kunt uw ophaaldagen ook via de website Mijn AfvalWijzer opzoeken.

Geeft de app aan dat uw postcode en huisnummer niet is herkend? Dan kan het volgende aan de hand zijn:

  • Bij uw woning is geen huiscontainer. In deze app staan niet de dagen waarop wij de wijkcontainers legen, alleen de huiscontainers (kliko’s).
  • Het adres is van een bedrijf of winkel, deze staan niet in de app.

Locaties van wijkcontainers

Ondergrondse, bovengrondse en half verdiepte containers voor restafval, papier, glas, plastic en textiel worden minimaal één keer per week geleegd of vaker als dit nodig is. Wilt u weten waar de containers staan, kijk dan op deze kaart. Voer, voor een snel en duidelijk resultaat, uw huisadres of postcode in.

Wijkcontainer vol? Als u het afval niet kwijt kunt in de container, zet het er dan niet naast maar loop naar de volgende container. Zo voorkomt u dat afval over straat gaat zwerven en dat u een boete krijgt voor het plaatsen van afval naast een container. Is de container vol, verstopt of kapot dan kunt u dit melden bij de gemeente.

Afvalinzameling Rozenburg

Voor Rozenburg gelden voor afvalinzameling andere regels. Bent u een inwoner van Rozenburg, kijk dan voor meer informatie op de website van Irado.

Afval ophalen tijdens feestdagen

Tijdens feestdagen haalt de gemeente Rotterdam geen restafval, oud papier en karton en groente-, fruit- en tuinafval (gft) op bij bewoners met een huiscontainer. Dan komt de vuilnisman een dag eerder of later tussen 6.30 en 22.00 uur. Op de afvalwijzer staan de data aangegeven en ziet u precies wanneer het afval wordt opgehaald.

Ondergrondse containers worden wel geleegd tijdens feestdagen. Alleen op Koningsdag rijden de vuilniswagens een kortere route en worden niet alle ondergrondse containers geleegd.

Huiscontainer aanvragen

Wilt u een extra huiscontainer aanvragen of is uw huiscontainer kapot of gestolen? Via Mijn Loket vindt u meer informatie en kunt u de aanvraag doen.

GFT

Wordt bij u in de wijk groente-, fruit- en tuinafval (GFT) ingezameld? Dan halen wij restafval en GFT-afval om de week op. De ene week biedt u uw restafvalcontainer aan, de andere week uw GFT-container. Papier wordt om de vier weken opgehaald.
In wijken zonder GFT-inzameling wordt het restafval elke week en papier om de vier weken opgehaald.

Zet uw huiscontainer op tijd aan de stoeprand, met de handvatten richting de rijweg. Legen gebeurt na 07.00 uur. Zorg dat uw bak na 20.00 uur weer weg is van de stoep.

Boete

Handhavers van de gemeente controleren op verkeerd aangeboden huisvuil. Wie huisvuil verkeerd aanbiedt, krijgt een rekening met de kosten voor het verwijderen van het huisvuil. Deze kosten bedragen 125 euro.

Milieuparken

U kunt uw afval dat niet in de (huis)container past zoals stoelen, tafels en vloerbedekking inleveren bij een van de milieuparken. Dingen die nog kunnen worden gebruikt, gaan naar een van Piekfijn Kringloopwinkels voor een tweede leven bij een nieuwe eigenaar. Piekfijn haalt grote spullen ook gratis bij u thuis op (zware spullen alleen vanaf de voordeur beneden).

Voor ophalen van grofvuil of kringloopspullen kunt u gratis een afspraak maken.

Via Rotterdam.nl/december 2019

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Popular