In het weekend van 4-5 december 2021 is oud-SPARTAAN – en Nesselander – Aad Andriessen overleden. Andriessen, woonachtig in De Kristal in Rotterdam-Nesselande, is in zijn slaap overleden. De Rotterdammer speelde maar voor een (1) eredivisieploeg en dat was SPARTA.

Op 30 augustus 1980 maakte Aad als 19-jarige zijn debuut in het eerste elftal van Sparta in de uitwedstrijd tegen Willem II. In zijn eerste twee seizoenen bleef het aantal wedstrijden in Sparta 1 nog enigszins beperkt, maar in de vier seizoenen die daarna volgden groeide Aad uit tot basisspeler.

Nesselander Sjors Los woonde in Nesselande in de buurt van Andriessen:
Hij wandelde en fietste veel door de wijk, hij was altijd bezig zijn conditie op peil te houden. Aad was – zoals ze dat noemen – een gouwe gozer. 
Na ruim 150 officiële wedstrijden in het eerste elftal van SPARTA waren knieproblemen de reden dat hij moest stoppen als profvoetballer. Na zijn loopbaan bij SPARTAspeelde hij nog bij de RV&AV Sparta en werd hij trainer in het amateurvoetbal, zoals bij  XerxesDZB waar hij nog regelmatig was te vinden.

 

Oud-college René van der Gijp noemde Andriessen in het programma Veronica Inside “zeer onverwachts”.  Ook SPARTA-icoon Wout Holverda is onlangs overleden.

 

Afbeelding: video SPARTA.nl 100 jaar SPARTA historie.

 Disclaimer Nesselande.info/Rotterdam-Nesselande.nl
  • Bij gebruik van ons contactformulier worden geen gegevens bewaard; wij ontvangen een mail via het formulier en gebruiken deze mail alleen voor de eventuele beantwoording. 
  • Niets op dit blog mag zonder toestemming worden gekopieerd of gebruikt. Wilt u tekst, foto’s of video gebruiken? Vraag het via een e-mail en we kunnen zien wat mogelijk is.
  • De informatie van de artikelen zijn nagetrokken op het moment van schrijven en wij lopen  geregeld artikelen na om ze op juistheid te controleren. Toch kan het voorkomen dat de informatie verouderd is; stel ons via een email op de hoogte van de onjuiste info en/of verzoek tot aanpassing. Mailadres: redactie@nesselande.info.  
Vorig artikelOplevering woningen: 29 november-20 december 2021 de Cypruslaan afgesloten voor autoverkeer
Volgend artikelBREKEND! Terrein vol gestolen auto-onderdelen in Zevenhuizen gevonden #audi #mercedes

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.