Last van framing? Ongekleurde nieuwsgaring gemeente Rotterdam via participatie-app

1990

Rotterdam Aan De Slag!, of RADS!, is een nieuwe app van de gemeente Rotterdam waarmee ze meer interactie wil met de bewoners als het gaat om vernieuwing in hun wijk. Waar Rotterdam zeer actief is naar en met bewoners, willen diverse formele organen nog weleens steken laten vallen of lokale, informele, politieke belangen vrij spel geven in gekleurde en soms onjuiste communicatie

Het is een aloude communicatiewet dat als formele communicatie haar doelgroep niet of nauwelijks bereikt, de veelal gekleurde informele communicatie vrij spel kent.

 

In de app kunt u zien waar Rotterdam allemaal bezig is qua projecten. Rotterdam wil met RADS! direct en interactief communiceren met bewoners in de plaats van de vele nieuwsbrieven per project en de versnipperende informatie – die ook voor Nesselande.info soms een rommelig aanbod van gemeente-info vormen – die gekleurd tot bewoners komt. Denk aan de onjuiste informatie over het common green project dat in zijn virale bereik veel onrust heeft gegeven onder Nesselanders. De berichtgeving over de bouw op de Common Green stond haaks op de groene initiatieven en het lopende bewonersonderzoek dat de gemeente Rotterdam op moment van publicatie van dit nepnieuws hield onder inwoners.

Dat de dienstdoende “journalist” van het AD/RD er ook nog eens een actief politiek lidmaatschap op nahield en een mediadeal heeft met de lokale gekleurde Nesselande nieuws-facebook, verlaagt het delen van deze onjuiste nieuwsberichten tot riooljournalistiek.

Beschrijvingen

De app geef informatie over gemeentelijke projecten en werkzaamheden zoals project- beschrijvingen, de planning van werkzaamheden, omleidingsroutes maar ook de mogelijkheid om deel te namen aan bewonersavonden.

  • RADS! is volgens de gemeente Rotterdam de uitgelezen app voor actuele informatie, geplande en lopende werkzaamheden en participatie.
  • Rotterdam heeft meerdere apps in de online stores beschikbaar. Helaas is er nog niet een (1) overkoepelende app en moet de gebruiker alle apps los installeren op de telefoon.

Een desktop projectie van de APP kunt u hier vinden: rotterdamaandeslagapp.nl/app

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.