Dit populaire artikel en plan betreft een 1 april grap. Het zou welzeker een subliem ” finale ” project in Nesselande zijn waar veel wensen van bewoners en ondernemers in zijn verwerkt, zoals meer aanbod voor de opgroeiende, lokale jeugd en meer ” infotainment ” voor scholen in de omgeving. Daarbij zouden tevens veel issues aan de Kosboulevard opgelost kunnen worden. Het hotel heeft sowieso tot en met 2014 in het bestemmingsplan gestaan voor de wijk Nesselande, daarna is er voor de omgeving Oeverpark en Kosboulevard een apart plan-van-aanpak en zienswijze verschenen waarbij het hotel niet altijd meer priori heeft gekregen en het behoud van groen een focus kent. 

De wijk Rotterdam-Nesselande krijgt het geplande hotel einde Kosboulevard/Oeverpark, net als een aangrenzend (indoor) waterpretpark. Nu bouwplannen weer het daglicht zien door het aankomende eind van de lockdown, raken bouwplannen in een stroomversnelling. Letterlijk. Het hotel, de Wellnesselande en waterpark zouden de sluitpost moeten vormen van de geheel-oplevering van de wijk Nesselande gelegen aan de Zevenhuizerplas.

De ontwikkeling en bestemming is conform de liggende bestemmingsplannen. De bouw zou na oplevering van de Common Green en aanpassing boulevard starten, eind 2022.

Wij worden 31 maart 2021 tijdens de openbare vergadering van de gemeenteraad over de ingediende zienswijzen en over de vaststelling uitvoering bestemmingsplan gebriefd en mogen u een dag later informeren over de stand van zaken. 

Het hotel kent een ondergrondse parkeergarage die plek biedt aan 1000 voertuigen en kan  ook tijdens de events dienst doen. Zoals bekend mag er nu niet geparkeerd worden bij een event dat plaatsvindt op het eventgebied Oeverpark (bron: gemeente Rotterdam, 2020). De parkeergarage kan door de gemeente gehuurd worden, opbrengsten zouden gebruikt worden voor een verdere verduurzaming van dit gebied waar groenbehoud een focus kent. Wij zijn verheugd en zien dat Nesselande eindelijk vermaak biedt voor opgroeiende jongeren aangezien er voor tieners (buiten het strand Nesselande) maar weinig vertier is in de wijk. Het waterpark zou onderdeel moeten gaan worden van de RotterdamPas om zo ook betaalbaar te blijven voor het gedeelte sociale huurders in de wijk.

Het zwembad kan dienst doen als locatie voor het lokaal schoolzwemmen.

Oplossing parkeerproblemen boulevard

Hiermee lijkt het parkeerprobleem omgeving Kosboulevard direct mee opgelost. De naastgelegen Scouting wordt letterlijk overschaduwd, maar hoeft geen probleem te vormen voor de ontwikkeling van dit gebied direct gelegen aan het water. De particuliere bewaking van het hotel zou verantwoordelijk worden gemaakt voor de beveiliging van ook deels het gebied aan de Kosboulevard en Oeverpark. Lokale politieke partijen hebben de harde eis neergelegd dat het hotel geen twintig maar maximaal negen lagen plus ondergelegen parkeergarage mag bevatten. Ook moet er begroeiing worden terug-geplaats, in bijvoorbeeld de tuin van het hotel en rondom het buitenbad, hierbij wordt voldaan aan de eisen die Groen Links Rotterdam heeft neergelegd. Ook zouden de panelen van het hotel een beplanting moeten gaan krijgen,maar vindt dit weerstand bij de gebiedsontwikkelaar. Zou zouden andere lokale politieke partijen graag zien dat er in dit gebeid meer aandacht komt voor het verzamelen van pioniers van de circulaire economie, zoals het project Blue City in het oude pand van Tropicana Rotterdam nu ook biedt: “Het zou het perfecte, educatieve uitje voor de vele middelbare scholen rondom de wijk Nesselande en in Zuidplas moeten gaan worden.”, aldus een woordvoerder.

De infrastructuur, zoals bospaden, zijn reeds in 2020 door de gemeente Rotterdam vernieuwd.

Waar er ooit sprake zou zijn van een verhuizing van Tropicana naar Nesselande, krijgt Nesselande nu een hotel met Wellnesseland en een vermoedelijke Club Nesse (ondergronds) met lokale DJ’s uit de wijk Nesselande, Zevenkamp en ook uit Zuidplas. De club zou deels onder water moeten liggen, zoals dit voorbeeld van Club Subsix toont (video):

(Video by courtesy of NIYAMA MALDIVES, Subsix, 2015.)

Ook biedt het hotel en zwembad een enorm aanbod bijbanen, daar waar de jeugd uit Nesselande nu vooral bij de lokale supermarkt en andere horeca werkt.

Scouting betrekken bij sociale controle rommelige Kosboulevard

De Kosboulevard is letterlijk een uithoek in de wijk Nesselande. Bewoners – en de aanwezig scholen – hebben vaak geklaagd over de rommel die bezoeker aldaar achterlaten of letterlijk uit de auto werpen na een avondje ” lounge aan het water “. Nu het drukker zal gaan worden aan en op de Kosboulevard vindt er op een natuurlijk manier meer sociale controle plaats en wordt ook de Rotterdamse handhaving hierdoor minder belast. Bovendien biedt het meer veiligheid voor het naastgelegen gebouw van de Scouting en zou de Scouting betrokken kunnen worden in het schoon houden van het gebied, inclusief de Kosboulevard. De jeugdige bezoekers moeten nu door een afgelegen, donker bos fietsen. Dit zal verleden tijd zijn na ontwikkeling van het gebied Wellnesselande.

De ouderen woonachtig in de De Kristal kunnen meer bezoek verwachten nu HET ‘bezoek van ver’ in het hotel kan overnachten.

Toerisme en ‘Wellnesselande’

Waar reeds de eerste toeristenbussen reeds in 2015 zijn gespot, Nesselande een vooraanstaande plek kent in de Tripadvisor en de lokale retail en horeca snakt naar meer omzet gezien de leegloop en het bevlekken van het eigen wijk-imago door dubieuze Facebook-acounts, zit de groei in het aantrekken van dagjesmensen, wandelaars en (water)sporters. Eventbezoekers – zoals de ruim 10.000 aan CuliNESSE – kunnen nu overnachten in het nabijgelegen hotel en hoeven niet ‘dronken’ de wijk uit te rijden.

Ook biedt het recreatie dat aansluit bij grote nieuwbouwwijken als die in Gouda-West en Koningskwartier Zevenhuizen. Met de verhuizing van festival CuliNESSE heeft de gemeente Rotterdam haar steun reeds gegeven aan het meer aantrekken van bezoekers van buiten de wijk Nesselande en ook CuliNESSE een landelijk uitstraling te geven als event ter promotie van de stad Rotterdam.

Volgens de woordvoerder moeten wij buiten de eigen wijk Nesselande leren kijken en vaker een rondje Zevenhuizerplas maken:

Nesselande is meer dan het stukje strand aan de Zevenhuizerplas. We dienen bewoners en dagjesmensen een totaalaanbod voor te schotelen die alle recreatie rondom de plas op een logische manier met elkaar verbindt.

Geen uitbater te vinden voor indoor speelparadijs

Nu rondom de Hoofdweg, maar ook in de gemeente Zuidplas, het aanbod van indoor speelparadijs-voorziening enorm is toegenomen, lijkt dit initiatief van de baan en wordt er overduidelijk gericht op oudere jongeren als ook toeristen.

Speelparadijs Monkey Town in oude pand Formido, steenworp van Nesselande

(Diverse afbeeldingen hieronder uit de bestemmingsplannen: StadsOntwikkeling, Rotterdam, bureau Bestemmingsplannen.)

Details evenemententerrein Nesselande, start bouw in 2014 #hotel #indoorsport - Nieuws Nesselande omgeving strand Zevenhuizerplas nieuws Rotterdam-Nesselande

 

Ook de bestemde indoorrecreatie is ooit de door de gemeente Rotterdam geïnitieerd. Ontwikkelaar IMRO had in 2018 oren naar een ontwikkeling van een leisureworld met onder andere een Jump XL. De gemeente Rotterdam zou met een grondprijs moeten komen voor ontwikkeling. In 2018 blijkt dat de grondprijs voor deze ontwikkeling een te hoog bedrag omhelst. Anno 2021 blijkt er nog steeds geen ontwikkeling te zijn gevonden die de grondprijs wil betalen. Inmiddels staan er twee (tijdelijk) scholen aan/op de Kosboulevard-Oeverpark.

Plannen

Het hotel en waterpark hebben altijd in de aangepaste bestemmingsplannen (klik voor de plannen) gestaan.

 

 

Helaas. Dit populaire artikel en plan betreft een 1 april grap.

Vorig artikel[UPDATE] Woningen Common Green Corsicalaan Nesselande: ‘Ruim 116 appartementen (huur), parkeergarage..’ #download
Volgend artikelNesscafé: Sociale ontmoetingsplek in Nesselande biedt dagelijks ‘Koffieleutje op afspraak’ #lockdown #prikkelig

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.