HomeActiviteiten Nieuws Nesselande Woningen Common Green Corsicalaan Nesselande: 'Ruim 116 appartementen (huur), parkeergarage..' #download

[UPDATE] Woningen Common Green Corsicalaan Nesselande: ‘Ruim 116 appartementen (huur), parkeergarage..’ #download

De bebouwing van een van de laatste (deel)gebieden in Nesselande lijkt een feit per eind 2021. 116  woningen (deels sociale huur) worden er gebouwd op het grote driehoekige park in de beoogde periode einde 2021 tot eind 2022.

Er komt een eigen garage onder de (grotendeels) ‘woonflats’ die is bestemd voor de bewoners.

[UPDATE] 2 april 2021: Klik hier voor meer info over de woningen.

Er worden vooral aan de toegangswegen gewerkt. De grondbewerking en voorbereiding bouwwerkzaamheden op het achterdeel Corsicalaan, boulevard, metro Nesselande en de Wollefoppenweg is al in volle gang.

Wij houden u op de hoogte inclusief de onderliggende bestemmingsplannen en visie Stadsontwikkeling gemeente Rotterdam. De bouw en inrichting zal een ‘landelijke uitstraling’ krijgen met park, beplanting, slootjes en bruggetjes. De parkeergelegenheid zal spijtig geen ‘openbaar karakter’ krijgen, waarmee de parkeerproblemen rondom de boulevard van Nesselande nog niet opgelost lijken.

 

Het zogenoemde deelplan Common Green (in de tekening hierboven in het groen aangeduid), werd sinds 1998 reeds in de plannen genoemd, maar de bestemming en daadwerkelijk bouw was niet geheel duidelijk. Nu het opmeten en bouwklaar maken van de grond lijkt te zijn begonnen, komt er nog een deelgebied bij, zo laat Stadsontwikkeling van de gemeente Rotterdam weten in een programma van eisen.

Heet deelgebied kent twee ontwikkelingen

De projectlocatie vanuit de gemeente Rotterdam (zie afbeelding boven) met in het rood de projectgrens. Het oppervlakte van de projectlocatie bedraagt zo’n 10,000 m2

 • Rode stippellijn geeft het gebied aan in beheer bij StadsOntwikkeling (SO) en onderdeel van het projectgebied.
 • De Paarse stippellijn geeft het gebied aan wat in beheer is bij SB en is geen onderdeel van het project gebied. Voor dit gebied kennen wij op onze site Nesselande.info een vragenlijst met betrekking tot de bestemming. Doe mee!
 • Groene stippel lijn is het uit te geven gebied (dit is geen onderdeel van het projectgebied)

StadsOntwikkeling Rotterdam zegt:

De compensatie voor de woningbouw zit al in het plan van Nesselande. De afvoer van het water zal gescheiden zijn, volgens het Rotterdamse beleid. De bouwvlek heeft vanaf het begin al op alle plannen gestaan, verwachting is dat er geen extra compensatie nodig zal zijn omdat dit al in het ontwerp van Nesselande is opgenomen. Het hemelwater zal afvoeren naar het Rietveldpark. Het vuilwater zal afvoeren naar het rioolstelsel in de Corsicalaan. Hiervoor zijn in een eerder stadium al voorzieningen aangelegd.

Gedeelte

Het betreft het gedeelte in/aan het park Corsicalaan, in de plannen bekend als “Common green” of gebied 4.2 (zie afbeelding) en kende ooit bestemmingen als:

 • Sociale (huur) woningen
 • Een hoogbouw van 3-20 lagen met woningen voor ouderen.
 • Er werd in het verleden gesproken over 900 extra woningen. 
 • Eventuele kantoorruimte (niet op de eerste verdieping). 

De bestemming van “maatschappelijk voorziening” zou al gerealiseerd zijn met de veelbesproken opvang voor daklozen in de punt van dit gebied naast de metrolijn.

 

‘Ook een extra school’

Ook zou een extra school deze bestemming kennen en zou dit wellicht de uitbreiding van de aanwezige scholen kunnen gaan worden die nu tijdelijke voorzieningen kennen aan het Oeverpark/Kosboulevard.

De rest van de common green zou als bestemming recreatie en wellicht een opvang als parkeerterrein (tijdelijk) kunnen gaan dienen.

De beoogde planning

De planning (nieuwbouw, common green, parkeergarage) lijkt (voorlopig) samen te gaan vallen met het verbouwen/verbreden van de Sicilieboulevard en directe toegangswegen. Dit zal eind 2021 van start gaan.

[UPDATE 16 maart 2021 beoogde planning] 

[UPDATE 14 maart 2021 update op basis van geactualiseerd bestemmingsplan] 


Bronnen: Stedenbouwkundige-randvoorwaarden-common-prins-alexander, Bestemmingsplannen Nesselande-Zevenkamp Gemeente Roterdam/PA 1998-2014, Stadsontwikkeling-Stadsvisie 2020/2021

 

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

3 REACTIES

 1. Interessant! Is er al bekend wat het soort bebouwing het “definitief” gaat worden? Ik lees namelijk meerdere opties.

 2. Hi Thom,
  Dank voor jouw reactie.
  Wij blijven ons artikel van begin maart updaten met bronnen, indien deze beschikbaar zijn of vragen deze op voor onze lezers.

 3. Thxs! Naast de huidige bouwactiviteiten aan de boulevard is dit n.m.m. best een grote infrastructurele activiteit in de wijk met de bijbehorende bouwactiviteiten en bouwverkeer. Ik ben benieuwd naar de invulling van de drie gebieden zoals die op het kaartje met de stippellijnen zijn afgebakend.

Reacties zijn gesloten.

Populair