Tijdens de Pinksterdagen zijn in de parken en op Nesselande strand publieksvoorlichters aanwezig die aandacht vragen voor de 1,5 meter afstand en schoonhouden van park en strand. Het wordt mooi weer en de verwachting is dat mensen de parken en Nesselande strand opzoeken om te genieten van de zon, te picknicken en te barbecueën. Nu we meer ruimte hebben kan dat, maar anderhalve meter afstand houden blijft van levensbelang. Publieksvoorlichters en wandelende billboards vragen hier aandacht voor met de boodschap ‘Geniet van dit #buitenkansje. Maar wel op 1,5 meter afstand’.

Schone parken

De voorlichters vragen ook aandacht voor barbecueën en het opruimen van afval in de parken. Naast de inzet van voorlichters vragen we op een ludieke manier aandacht voor het schoonhouden van de parken. In Het Park bij de Euromast lopen op 1e en 2e Pinksterdag tussen 15:00 uur en 19:00 uur twee afvalbutlers rond die op een theatrale manier met een knipoog het opruimen van afval weergeven. Naast de voorlichters zijn ook de reinigers van de gemeente hard aan het werk om alle prullenbakken op tijd te legen en worden er extra afvalbakken geplaatst.

Help ook mee

Zwerfafval is lastig voor de reinigers van de gemeente om op te ruimen. Help de reinigers van de gemeente om onze parken en stranden schoon te houden. Gooi afval zoals blikjes, flesjes en sigaretten netjes in de prullenbakken of neem het mee naar huis! Het afval gaat anders zwerven en belandt in het water en dit is slecht voor de natuur. Voorkom brandgevaar en gooi na het barbecueën kooltjes in de daarvoor bestemde metalen koolcontainers. Help ook mee. Samen houden we onze parken en stranden schoon en veilig.

Bron en tekst: Rotterdam.nl, mei 2020Disclaimer Nesselande.info/Rotterdam-Nesselande.nl
  • Bij gebruik van ons contactformulier worden geen gegevens bewaard; wij ontvangen een mail via het formulier en gebruiken deze mail alleen voor de eventuele beantwoording. 
  • Niets op dit blog mag zonder toestemming worden gekopieerd of gebruikt. Wilt u tekst, foto’s of video gebruiken? Vraag het via een e-mail en we kunnen zien wat mogelijk is.
  • De informatie van de artikelen zijn nagetrokken op het moment van schrijven en wij lopen  geregeld artikelen na om ze op juistheid te controleren. Toch kan het voorkomen dat de informatie verouderd is; stel ons via een email op de hoogte van de onjuiste info en/of verzoek tot aanpassing. Mailadres: redactie@nesselande.info.  
Vorig artikelVerloren in Rotterdam-Nesselande: Gouden ring met 9 diamantjes
Volgend artikelTerraspleinen Nesselande krijgen vorm; horeca per 1 juni 2020 weer open

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.