HomeNesselande nieuwsToezicht-Handhaving @Rotterdam ziet chaos Nesselande @PrinsAlexander; onjuiste melding afsluitingen,...

Toezicht-Handhaving @Rotterdam ziet chaos Nesselande @PrinsAlexander; onjuiste melding afsluitingen, onduidelijke bewegwijzering, wildparkeren.. #verkeerchaos

Onjuiste en onduidelijke bewegwijzering, parkeerchaos in Nesselande
Onjuiste en onduidelijke bewegwijzering, parkeerchaos in Nesselande

Het is nog nooit zo een chaos geweest in Nesselande. De start van de werkzaamheden zijn (zonder communicatie) van eind 2021 naar juni 2022 opgeschoven. Waar de wijk sinds 2000 al continu ‘under construction’ is, is met de toetreding van de nieuwe bestuurders in de gemeenteraad de chaos nog nooit zo groot geweest in Prins Alexander en ook Nesselande. Waar Nesselande op zomerse dagen veel bezoek van buiten de wijk en stad kent, is het goed zoeken en vooral verward raken door de onjuiste bewegwijzering. Wie daadwerkelijk de aanwezige bewegwijzering opvolgt rijdt zich vast. Met communicatie en een duidelijke planning naar actoren, valt veel op te lossen. Ondanks pogingen door Nesselande.INFO (gestart mei 2022) is geen planning en/of/uitleg vanuit de gemeente geweest.  

[VIDEO] Chaotische wegafsluiting Brandingdijk Nesselande in beide richtingen

 

Ondanks eerdere planning (zie video Rotterdam Onderweg) is de gehele Brandingdijk-West met parallelbaan afgesloten.

Naast het continu uitstellen van de aangekondigde herinrichting boulevard Nesselande, gaat er sinds de beoogde start van mei-juni 2022 veel verkeerd.

 Komend vanuit de richting boulevard Nesselande wordt er geen omleiding gecommuniceerd hoe weer de weg te vervolgen de wijk Nesselande uitrijdend.

Op de sociale media wordt gemeld dat er nauwelijks werkzaamheden zijn waar te nemen sinds begin juli.

Dat er in deze tijd en zomerperiode een mate van flexibiliteit op zijn plek is, is de non-communicatie en toch vooral het ontbreken van de juiste communicatie in en over de wijk Nesselande, een groot probleem.

De video van Rotterdam Onderweg (zie hieronder) meldt dat de hoofdrijbaan Brandingdijk toch echt weer per 5 juli 2022 open zou zijn. In de praktijk is de vitale rijbaan zonder enige communicatie nog steeds AFgesloten.

Sinds mei 2022 wordt Nesselande voorzien van verkeerde meldingen, onjuiste planningen en onjuiste bewegwijzering, zoals verkeerde data rondom het Oeverpark-event in juli en deadlines die niet kloppen als ook merkwaardige omleidingen. Zo wordt het verkeer vanuit de richting Zevenkamp met de gele B-borden die aangeven “Afsluiting Brandingdijk” via de gele “omweg” omgeleid naar de.. Brandingdijk. Wij na deze omleiding denkt richting de boulevard te kunnen rijden, ziet net voorbij de metro de onjuiste melding dat de boulevard is afgesloten.

Wildparkeren en het Maltaplein als groot fiets verkeersplein

De klachten rondom het wildparkeren zijn enorm. Zo is het wildparken op de nieuwe groenplekken voor het Maltaplein verworden tot instant parkeerplaats. Ook dit zou – flexibel genoeg – een oplossing kunnen zijn voor extra parkeerplekken. Het uit- en instappen van bezoekers links en rechts op de drukke boulevard van Nesselande zorgt nu voor gevaarlijke situaties.

Gevaarlijk wildparkeren aan de boulevard van Nesselande
Gevaarlijk wildparkeren aan de boulevard van Nesselande

 

Het ontbreekt de huidige bestuurders aan enige visie iets te doen aan het drukker wordend strand Nesselande waar een groot deel van de parkeerplekken zijn verdwenen.

 

De nog niet verkochte kavels in Waterwijk zijn tegen een event in juli onduidelijk als parkeerplek gebruikt.

ONDERZOEK: ‘Waarom betaald parkeren in Nesselande (met bewonersontheffing) onvermijdelijk is!’

 

Als die kavels zijn verkocht en het park Common Green een feit is, dan zijn ook die ‘parkeerbuffers’ verdwenen met een groeiend aantal wijkbewoners en – bezoekers.

Deze uitdaging was reeds jaren geleden bekend. Bewoners aan de boulevard hebben meerdere malen aan de bel getrokken iets aan de parkeeroverlast te doen.

 

 

Afsluiting Brandingdijk zorgt voor onduidelijkheid

Per 1 augustus 2022 is de Brandingdijk richting de boulevard van Nesselande in beide richting afgesloten. Omdat ook op de Corsicalaan (de weg van metro richting de boulevard) wordt onterecht gemeld dat de Siciliëboulevard is afgesloten. Deze chaos duurt reeds sinds eind mei 2022 en kan zonder ingrijpen nog tot in 2024 duren.

Vooral voor fietsers en wandelaars op de Brandingdijk is de situatie zeer onduidelijk en gevaarlijk; deze komen van beiden richtingen in een zandbak terecht en trachten hun fiets/brommer lopend door het zand – en afgelopen wekend de modder – te trekken (zie foto).

Je komt wandelend of met de brommer of fiets vanuit de Brandingdijk-Oost... en dan?
Je komt wandelend of met de brommer of fiets vanuit de Brandingdijk-Oost… en dan?

Dinsdagavond 2 augustus ziet Handhaving en Toezicht (foto) dat een verwarde autobestuurder (die vermoedelijk een weg zoekt richting Waterwijk) voor hun ogen draait op de klei. Rechts en voor de bus van Handhaving en Toezicht trekken begin augustus 2022 brommerrijders hun voertuig door het zand zoekend naar een uitweg (foto onder).

Een auto draaiende in de zandweg, brommers en fietsend die een pad banen door het zand
Een auto draaiende en zoekend in de zandweg, brommers en fietsers die zich een pad banen door het zand

Onjuiste melding afsluiting boulevard

Begin augustus wordt gemeld dat de Siciliëboulevard is afgesloten. Dit zouden weleens borden kunnen zijn die eind augustus rondom CuliNESSE relevant kunnen gaan worden. Niet de rest van de maand. Voor de duidelijkheid: de Kosboulevard en Siciliëboulevard zijn gewoon open en toegankelijk voor al het verkeer.

boulevard Nesselande nieuws
De boulevard van Nesselande is gewoon open

Hierbij worden nu klachten onderzocht over de puinhoop in de openbare garage onder de boulevard, lekkende afdak looppaden winkelboulevard en het ontbreken van bewegwijzering Oeverpark; hier ondanks het groot aantal wandelaars worden gebrommerd op wandelpaden. Daarbij wordt en niet of traag gereageerd op laadpalen in de wijk die regelmatig kapot zijn. Nesselande.INFO heeft enkele malen succesvol kunnen bemiddelen, maar dit lijkt een gestructureerd kwaliteitsprobleem. 

Afwezigheid actieve buurtpreventie

Waar al jaren fysieke rondes ontbreken in de wijk Nesselande en het verouderd en onveilig chatsysteem van de lokale “buurtpreventie” als ook borden in de woonwijk zelf ontbreken, kan de wijk Nesselande zich wederom opmaken voor een onnodige golf van inbraken.

Een voordeel is dan wel dat ook de criminelen zich flink moeten verdiepen in snelle uitwegen.

 

Een harde wind, leegstand, parkeerproblemen en nu ook lekkage winkelboulevard Nesselande
Een harde wind, leegstand, parkeerproblemen en nu ook lekkage winkelboulevard Nesselande

 

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden