HomeActiviteiten Nieuws Nesselande ' Golf van (voertuig-)inbraken en diefstal teistert vooral de omgeving boulevard...

[UITSLAG POLL] ‘ Golf van (voertuig-)inbraken en diefstal teistert vooral de omgeving boulevard Nesselande, wat moet er gebeuren volgens u?’

Met Pasen en in de nazomer-herfstvakantie een enorme piek

Nesselande verloedert. Waar we jarenlang een daling in het aantal auto-inbraken en diefstallen zagen in Nesselande, plots nog binnen het jaar 2022 een enorme stijging van bijna 40%. Zie artikel met nuance van de stijging, klik hier.

Opvallend is dat we – nu sinds tien jaar de auto-inbraken in Nesselande weer enorme stijgen – vanuit de lokale politiek weinig horen over de situatie in bijvoorbeeld de wijk Nesselande. In de jaren dat er sprake was van een daling van auto-inbraken werd er door de genoemde partijen – die is gelinkt aan de onder andere de Buurtpreventie Nesselande – een tegengesteld beeld gecreëerd vanuit de toenmalige positie in de Rotterdamse oppositie.

Poll uitslag

Eind 2022 en begin 2023 een Nesselande.INFO poll die betrokkenen vraagt naar de actie die zou moeten plaatsvinden. De betreffende poll heeft ruim 500 unieke stemmers opgeleverd.

Bij ‘ Anders ‘  hebben wij reacties gehad op gebied van ‘ meer camera’s ‘  en ‘ meer landelijke aandacht ‘ . Ook zou de politie meer (nachtelijke) rondes moeten doen en wordt er hardop afgevraagd of er ook echte camera’s staan op de plekken in de wijk Nesselande waar een bordje met camera is afgebeeld.

De inhuur van betaalde beveiligers krijgt relatief weinig bijval.

De stemmers hebben een focus gelegd op een ‘ Regelmatig zichtbare buurtpreventie ‘ (een terugkomende issue in Nesselande en meer dialoog met politie en handhaving. Waar bijna lege stranden in Nesselande ‘ bevolkt ‘ worden door medewerkers van de handhaving zien we ze maar weinig in de periode en op de plekken waar inmiddels al tientallen jaren voertuigen worden ingebroken en/of gestolen in de wijk Nesselande. Wij hebben herhaaldelijk de Buurtpreventie Nesselande gevraagd die plekken niet benoemen en/of in beeld te brengen omdat dit juist een aantrekkende werking heeft.

 

 

Strandcamera lijkt weinig succes te hebben

De camera op het strand – waar de verantwoordelijke lokale politici maar niet over willen zeggen of dit enig resultaat geeft – lijkt weinig effect te hebben. Dit ondanks de vele inbraken en diefstallen aan de boulevard van Nesselande, is er geen geval bekend waarbij de camerabeelden strand Nesselande zijn en worden ingezet.

Doe mee met de nieuwe poll op Nesselande.INFO! 

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Popular