De lokale partijen lijken Nesselande steeds meer in de steek te laten. De vanuit de Coolsingel gemotiveerde lokale inspraak om het sociale gebeuren – door commissies – in de wijken te stimuleren, lijkt een eenzijdige dialoog te worden. 

Waar de wijk Nesselande toch vooral vanuit de gemeente bestemd is voor gezinnen, kinderen en ook ouderen, lijkt er zonder pardon “niet-sociale” verandering op komst. OPEN Rotterdam meldt oktober 2018: 

Humanitas gaat het wijkrestaurant in De Kristal eind oktober 2018 definitief sluiten. Daarna kunnen bewoners alleen nog diepvriesmaaltijden nuttigen. Volgens bewoners heeft dit grote gevolgen voor alle bewoners en mensen van buitenaf. In een reactie zegt Humanitas: “Er zitten hier allemaal restaurantjes, dan kunnen ze daar toch naar toe?” Volgens bewoners werkt dat in de praktijk niet zo. Er zijn bewoners die niet goed ter been zijn, andere restaurantjes niet kunnen betalen of niet alle andere gerechten lusten. De kwetsbare groep ouderen, de verstandelijk gehandicapte van Pameijer en mensen die hier gezelligheid zoeken en een maaltijd nuttigen voor een zacht prijsje zijn allemaal de dupe van het verdwijnen van dit restaurant. Om maar te zwijgen over hoezeer de mensen alle medewerkers van dit restaurant gaan missen.

Vragen van bewoners van De Kristal:

Er zijn allemaal vragen waar bewoners nu mee zitten. Waar kunnen de mensen straks nog terecht, terwijl iedereen langer thuis moet blijven wonen? En hoe moet dat nou, als straks het restaurant weggaat met de ouderen die zelf niet meer kunnen of mogen koken?

 Disclaimer Nesselande.info/Rotterdam-Nesselande.nl
  • Bij gebruik van ons contactformulier worden geen gegevens bewaard; wij ontvangen een mail via het formulier en gebruiken deze mail alleen voor de eventuele beantwoording. 
  • Niets op dit blog mag zonder toestemming worden gekopieerd of gebruikt. Wilt u tekst, foto’s of video gebruiken? Vraag het via een e-mail en we kunnen zien wat mogelijk is.
  • De informatie van de artikelen zijn nagetrokken op het moment van schrijven en wij lopen  geregeld artikelen na om ze op juistheid te controleren. Toch kan het voorkomen dat de informatie verouderd is; stel ons via een email op de hoogte van de onjuiste info en/of verzoek tot aanpassing. Mailadres: redactie@nesselande.info.  
Vorig artikelHonden en paarden mogen weer (even) op strand Nesselande; wel opruimplicht en aanlijnen!
Volgend artikel14 oktober 2018 Open Deur Dienst met Les Chantres in Nieuwerkerk a/d IJssel

1 REACTIE

  1. misschien een mogelijkheid:ong.4 jaar geleden deden leerlingen van Zadkine koken en serveren in toenmalig wijkcentrum de Knoop.Miss.daar contact mee opnemen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.