‘Vragen over de enorme wachtlijst VV Nieuwerkerk’ #voetbal #club

462

Voetballen kan bij VV Groeneweg, Moerkapelle of XERXES-DZB in Zevenkamp. Allemaal clubs in de buurt. CDA gemeenteraadslid Tinet de Jonge heeft schriftelijke vragen gesteld over wachtlijsten bij voetbalvereniging VV Nieuwerkerk. Bij de buren van VV Groeneweg is juist weer plek voor meisjes- en damesvoetbal. 

20 gezinnen

Toch kreeg het raadslid reacties van zo’n twintig gezinnen met een kind op de wachtlijst. ‘Voor mij genoeg reden om de vereniging te bellen. Zij gaven aan dat er inderdaad een wachtlijst is. De club wil heel graag aan alle kinderen een plek bieden maar ze hebben de ruimte op dit moment simpelweg niet. Dat houdt dus in dat kinderen, die soms al een behoorlijke periode hebben moeten wachten voordat ze ein-de-lijk op voetbal mochten, nu nog een jaar moeten wachten. Ook het meisjeselftal zit vol. Dat is natuurlijk zonde. Juist nu er zoveel positieve aandacht is geweest voor het damesvoetbal zou dat echt een kans kunnen zijn om deze doelgroep kennis te laten maken met voetbal’, vervolgt het CDA raadslid.

Het CDA

Het CDA vraagt het college om samen met VV Nieuwerkerk op zoek te gaan naar mogelijkheden zodat kinderen die nu op de wachtlijst terecht gekomen zijn, alsnog de voetbalschoenen aan mogen trekken.

 Diverse ouders hebben het CDA benaderd met de boodschap ‘We hebben onze kinderen ingeschreven bij vv Nieuwerkerk maar zij kunnen hier niet terecht.’ Uit navraag bij VV Nieuwerkerk blijkt dit inderdaad het geval te zijn. Ondanks dat zij absoluut de wens hebben om ‘voetbal voor iedereen’ te bieden is er op dit moment geen ruimte voor jonge aanwas. Ook voor meisjes die willen gaan voetballen heeft de club geen plek. Er is een wachtlijst ontstaan waar zeker twintig kinderen op staan. Het CDA is van mening dat ieder kind in Zuidplas deze sport zou moeten kunnen beoefenen.

Via: http://jebentnieuwerkerker.nl/

Vorig artikelZaterdag 9 september 2017: Fashion en Food festival Oude Dorp Nieuwerkerk #slipperrun
Volgend artikelHuis van de Wijk agenda Nesselande tot en met december 2017 #DeKristal

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.