HomeActiviteiten Nieuws NesselandeWijkraad Nesselande @Rotterdam vraagt zich af ‘wat er speelt bij bewoners?’

Wijkraad Nesselande @Rotterdam vraagt zich af ‘wat er speelt bij bewoners?’

Wijkraad @Rotterdam vraagt zich november 2022 op de gevaarlijke Cypruslaan en het gevaarlijk wandel-inbraak-gebied Maltaplein af ‘wat er nu eigenlijk speelt bij bewoners’.  Wie even wat lokale media en de sociale media scant, weet overduidelijk wat er al jaren speelt in de wijk Rotterdam-Nesselande. Het lijkt alleen niet op de politieke kalender van enkele ‘wijkraad-leden’ te staan.

Zo staan langdurige bewonersissues, zoals de bewoners en ondernemers aan het Maltaplein die al jaren aangeven dat het plein een gevaarlijk verkeersplein is, het dichtslibben van de verkeersaders naar de groeiende wijk Nesselande, de enorme piek in (auto)inbraken en diefstal sinds de lente 2022, de onzichtbare Buurtpreventie die gebruik maakt van het onveilige en weinig populaire Telegram en de taferelen rondom het Malta-winkel-plein Nesselande, staan niet op de agenda van de gekozen raad.

Een actieve bewoner meldt ons dat in overleg met de gemeente de Cypruslaan ontzien zou worden door zwaar verkeer om onveilige situaties te voorkomen.

Een actieve bewoner meldt ons dat in overleg met de gemeente de Cypruslaan ontzien zou worden door zwaar verkeer om onveilige situaties te voorkomen (zie twitter-dialoog november 2022). In de praktijk rijden hier de gehele dag en sinds eind oktober grote, vrachtwagens door de smalle straten. Bewoners lijken genegeerd in hun stellig verzoek.
Verkeerde omleiding boulevard Nesselande en gevaarlijk situaties sinds mei 2022 vanwege verkeerde bebording
Verkeerde omleiding boulevard Nesselande en gevaarlijk situaties sinds mei 2022 vanwege verkeerde bebording

Zie dit artikel met uiting van woedende bewoners rondom de boulevard.

Wijkraad staat in het probleemgebied maar lijkt de problemen niet te zien

Op de vrijdag stond de raad – die wij bij verkiezing neutraal hebben gesteund met het inzicht dat zij daadwerkelijk bewonersissues behandelen en geen lokale politieke kalender etaleren – aan de Cypruslaan.

Bewoners in Nesselande zouden met de gemeente afspraken hebben gemaakt over het voorkomen van zwaar vracht- en bouwverkeer dat over de Cypruslaan en straatjes achter de boulevard rijdt.
Bewoners in Nesselande zouden met de gemeente afspraken hebben gemaakt over het voorkomen van zwaar vracht- en bouwverkeer dat over de Cypruslaan en straatjes achter de boulevard rijdt.

Deze zelfde Cypruslaan – waar de wijkraad paraat zou zijn geweest om bewoners te vragen wat er nu speelt in de wijk – is momenteel aan gevaarlijke racebaan waar – ondanks de omleiding C vanaf de Brandingdijk – logistiek-vracht en zwaar bouwverkeer de laan onveilig maken door de omleiding structureel te negeren.

Wie op de Cypruslaan ter hoogte van de het Huis van de Wijk even een blik werpt op de aanwezige omleidingsborden, ziet dat deze onduidelijk zijn en het verkeer de verkeerde kant op sturen.

Zwaar verkeer zorgt voor gevaarlijk situaties rondom de boulevard.
Zwaar verkeer zorgt voor gevaarlijk situaties rondom de boulevard.

Omdat dit dagelijkse gevaarlijke (verkeers-)situaties oplevert en er afspraken zouden zijn gemaakt met bewoners en door de dag heen zwaar verkeer de omleiding negeert, vragen wij ons hard af waarom hier in bewonersbelang geen aandacht voor is.

 

Net als dat er geen aandacht is voor het feit dat juist nu de omgeving boulevard Nesselande zwaar geteisterd wordt door inbraken, vernieling en diefstal. Vooral de garages onder de boulevard van Nesselande zijn het doelwit.

Wijkraad bij Huis van de Wijk om onduidelijke redenen

Wat de reden is dat de Wijkraad daar aanwezig was en het “beter gebruiken van het Huis van de Wijk” is ons onduidelijk. Een merkwaardig agendapunt dat reeds door Nesselande.info in samenwerking met de Wijkmanager en -netwerker is besproken letterlijk in de deze “lege ruimte” in het Huis van de Wijk. Nesselande.info heeft samen met bewoners en betrokken tevens op Nextdoor deze bestemmingsissue besproken. De kosten die SOR rekent maken een invulling van de oude ruimte van de bieb onmogelijk. Er is contact geweest met SOR die vraagt een hoog huurbedrag. Na de corona-periode is juist het lokale Huis van de Wijk Nescafé zeer actief geworden met activiteiten in dit populaire café bestemd voor onder andere de bewoners in het Huis van de Wijk.

 

 

Juist veel criminaliteit rondom bordje “Buurtpreventie actief”

Voor de bühne hangt er op het Maltaplein (winkelgebied) Nesselande een bordje “Buurtpreventie”. In de praktijk is het sinds lente 2022 de omgeving waar de meeste diefstallen en inbraken plaatsvinden. Zie onder andere dit artikel.

Wijkraad staat midden in gevaarlijk wandelgebied vol overtredingen maar ziet geen prioriteit

 

Bewoners rondom het Maltaplein klagen al jaren over de gevaarlijke situaties op en bij het wandelgebied Maltaplein
Bewoners rondom het Maltaplein klagen al jaren over de gevaarlijke situaties op en bij het wandelgebied Maltaplein

Vooral ouderen (uit het Huis van de Wijk en de woontorens) mijden het gevaarlijk wandelgebied en zitten ge-isoleerd thuis nu ook het groene wandelgebied Common Green under construction is. Nesselande.info participeert in het Hogeschool Rotterdam onderzoek naar het functioneren van ons lokaal winkelcentrum. April 2021 deed de vorige wijkagent – op basis van aanhoudende klachten van bewoners en ondernemers gelegen aan het Maltaplein – nog een succesvolle controle. Sinds lente 2022 is het wandelgebied “winkelcentrum Boulevard Nesselande” verworden tot een gevaarlijk verkeersplein zonder enig toezicht.

 

De klachten van de gevaarlijke situaties rondom het wandelgebied gaan al terug tot in 2016
De klachten van de gevaarlijke situaties rondom het wandelgebied gaan al terug tot in 2016

Nesselande.info participeert in het Hogeschool Rotterdam onderzoek naar het functioneren van ons lokaal winkelcentrum. Zie dit artikel met onderzoek en verzoek tot deelname.

April 2021 deed de vorige wijkagent – op basis van aanhoudende klachten van bewoners en ondernemers gelegen aan het Maltaplein – nog een succesvolle controle. Sinds lente 2022 is het wandelgebied “winkelcentrum Boulevard Nesselande” verworden tot een gevaarlijk verkeersplein zonder enig toezicht.

Wijkraadleden stonden op een ijskoude zaterdag in november 2022 letterlijk op de parkeergarage waar enkele dagen ervoor nog auto’s zijn gesloopt van bewoners aan het Maltaplein. Het is kijkend naar hun flyer met agendapunten geen punt van belang voor de lokale raad. Het feit dat de dienstdoende leden van Wijkraadsleden op een wandelgebied – staand voor een busjes van een vervoerder – links en rechts worden ingehaald door gevaarlijk rijdende scooters, illegale electro steps en hardrijdende fietsers, is ook geen aandachtspunt.

Illustratief is het feit dat sinds diezelfde lente van 2022 het winkel- en wandelgebied Maltaplein door gebrek aan toezicht en handhaving verworden is tot een gevaarlijk verkeersplein. Een winkelplein waar enkele leden van de ‘Wijkraad Nesselande’ getuigen waren van aanhoudende overtredingen.

 

De schizofrenie lijkt compleet in de wijk Nesselande. Waar de – op de sociale media goed aanspreekbare – wijkagent spijtig is vertrokken richting Capelle a/d Ijssel, is er van enige controle op het gevaarlijk wandelgebied Maltaplein (gebruikt door gezinnen en ouderen), geen sprake. De genoemde wijkagent deed lente-zomer 2021 nog een intensieve en succesvolle controle op en aan het Maltaplein dat op basis van aanhoudende klachten van bewoners en ondernemers aan het winkelplein. Zie dit artikel.

‘Winkelcentrum Nesselande wordt ondermijnd’

Het valt te vrezen of ons lokale winkelcentrum daarbij ongeschonden door een mogelijk recessie komt. De coördinator Buurtpreventie Nesselande geeft de lokale retail reeds een duwtje de verkeerde kant op en meldt openlijk dat hij graag ‘retail van buiten Nesselande promoot’.

Dit na onze bewijsvoering dat de kanalen van de lokale buurtpreventie worden gebruikt voor de verkoop van advertenties).

 

Een op het oog nutteloze 24/7 camera – die langs het strand van Nesselande is geplaats en het stokpaardje moet zijn van een lokale, politieke partij – heeft nog geen enkel nut bewezen. Vragen door Nesselande.info over waarom de camera niet preventieve de Kosboulevard of eventueel het Maltaplein/woontorens gebied bereikt, worden genegeerd.

 

Weten wat er speelt bij Nesselande? Nesselande.info houdt onder de bewoners en ondernemers reeds sinds 2005 populaire polls. 

 

 

 

 

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Populair