HomeNesselande INFO nieuwsEinde vakantieperikelen en onzichtbare buurtpreventie Nesselande vraagt om alertheid bewoners

Einde vakantieperikelen en onzichtbare buurtpreventie Nesselande vraagt om alertheid bewoners

 

Auto diefstal inbraak Nesselande
Auto diefstal inbraak

Waar diverse wijken in Rotterdam volhangen met Buurtpreventie borden, zijn deze in Rotterdam-Nesselande spaarzaam. Ook het gebruik in Nesselande van het onpopulaire en onveilige, Russische Telegram als ‘groepsapp’, werkt niet mee. Pikant details is dat Telegram het enige ‘social media netwerk’ is dat geen maatregelen wil nemen tegen fakenews en zo een ‘webdarkish’ karakter kent.

De plekken die preventieborden kennen, zijn reeds de plekken die al van cameratoezicht of regelmatig handhavingtoezicht zijn voorzien.

Ook de onhandigheid omgevingen en plekken waar inbraken hebben plaatsgevonden te omschrijven en op foto te zetten, werkt niet preventief.

Nesselande kent gewoonweg een aantal plekken waar de bewoners geen zicht hebben op hun voertuigen. Nu de gemeente een ander onkruid en groenbeleid kent qua onderhoud, staan voertuigen soms verscholen van enig (camera)toezicht. Wij hebben de lokale buurtpreventie tevergeefs verzocht die plekken niet in de beeld te brengen.

Geen WhatsApp als buurtpreventie is dramatisch voor de groei

Verzoeken van Nesselande.INFO – en veel bewoners – om aan te sluiten bij de rest van Rotterdam met WhatsApp-groepen – die ook door handhaving en politie succesvol worden ingezet – wordt genegeerd door de onzichtbare Buurtpreventie Nesselande. Het blootleggen van het fakenieuws dat jarenlang is gedeeld door de lokale buurtpreventie kreeg begin 2022 en wending toen de buurtpreventie een uitgesproken lokaal politiek belang uitte. Waarom de buurtpreventie geen preventie rondes en zichtbaarheid in de wijk toont, is ook voor de gemeente en coordinator veiligheid een raadsel.

De nieuwe coördinator heeft een onderzoek ingesteld. Nesselande.INFO kent de politiecijfer en publiceert deze op deze portal sinds 2003. De daling is – ondanks de enorme groei van inwoners en voertuigen – enorm in Prins Alexander en vooral Nesselande. Daarbij is nog steeds elke inbraak een inbraak teveel. Nesselande.INFO – opgericht in 2003 – ziet door de jaren heen de locaties die inbraakgevoelig zijn, voorbij komen en achten het juist niet verstandig die getroffen locaties in beeld te brengen gezien een aanlokkelijk effect.

 

Wij hebben de buurtpreventie verzocht NIET de plekken van de inbraak op foto te zetten of te omschrijven gezien het aanlokkelijk effect!

De echte politiecijfers geven een totaal ander beeld dan de buurtpreventie

Dat er (auto)inbraken in Nesselande plaatsvinden is een feit. Het beeld dat wordt geschetst dat vooral de wijk Nesselande doelwit zou zijn, staat haaks op de werkelijke cijfers.

 

[UPDATE] Privacy-gevaar Russische Telegram-groepen beschermen berichten niet #Nesselande #Buurtpreventie

Maak het ze niet te gemakkelijk! De vakantie zorgt in Nesselande al jaren voor inbraken, vooral aan het einde van de vakantie. Dus ook werk aan de winkels voor de inbrekers.

  • Doe álle ramen op slot. Natuurlijk doe je de deur op slot als je weggaat. Controleer per etage of alles dicht en op slot is.
  • Maak het ze niet te makkelijk. Gelegenheid maak de dief. laat je huis zichtbaar opgeruimd achter. Zet apparaten die bleutooth uitzenden uit.
  • Plaats een auto op de oprit. Blijft er een auto thuis en is er een oprit? Zet de auto neer zodat men de indruk heeft dat er iemand is.
  • Doe alsof er iemand thuis is. Tegenwoordig kun je met simpele middelen zoals een tijdklok of slimme lampen doen alsof er iemand thuis is. Maak een lichtplan of zet elke dat via je mobiele telefoon een andere lamp aan.
  • Zorg voor je tuin en de planten. Een verzorgde tuin zegt iets over de bewoners.
  • Maak afspraken met je buren of vrienden. Ga je weg? laat je buren weten dat je weggaat (als ze thuisblijven natuurlijk) of vraag vrienden of familie
  • Leg waardevolle spullen in een kluis. Juwelen of andere zaken berg je het best op in een kluis in je huis of nog beter, bij een bank bijvoorbeeld waar anderen over je spullen waken terwijl je er niet bent.
  • Ruim je dure spullen op. Laat niets in het zicht liggen dat de aandacht zou kunnen trekken.

 

Dus: wees alert voor de zomerinbraken die ook Nesselande treffen!

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Populair