Gratis proefles buitenlessen Monkey Moves in Nesselande en (na lockdown) in de gymzalen van Het Tangram

573

Juist en rondom de lockdown is beweging ook voor kinderen van essentieel belang. Monkey Moves is een multisportconcept voor kinderen van 18 maanden(!) tot 9 jaar. Dit concept is al in 19 andere steden in Nederland  uitgerold, is nu eindelijk ook gestart in Rotterdam! En jawel, een van de gebieden waar gestart wordt is Nesselande met, gedurende de lockdown, buitenlessen in het Rietveldpark. Na de lockdown wil Monkey Moves in de gymzalen van Het Tangram te Nesselande lessen gaan verzorgen. Zo laat Monkey Moves aan Nesselande.info weten.

Beweegbehoefte en multisport

De behoefte aan goede beweegprogramma’s voor (jonge) kinderen wordt steeds groter volgens Johan van Ballegooijen. En na internationaal succes wint multisport ook in Nederland inmiddels aan terrein.

Multisport is een uitstekende basis voor iedere sport die het kind uiteindelijk zal kiezen. Het veelzijdige aanbod komt de motorische ontwikkeling ten goede en zal zelfs de kans op blessures verminderen”, zegt Johan. “Daarnaast zien we dat kinderen niet meer automatisch naar de sport gaan die papa of mama vanzelfsprekend vinden”, vervolgt hij. “Als een kind mag ontdekken van welke sport zij of hij echt blij wordt, is de kans veel groter dat het kind deze sport ook zal blijven doen, wat ‘een leven lang gezond bewegen’ zal bevorderen. Plezier in sport staat bij ons echt bovenaan en dat moet zich vertalen in superblije apekoppies!


Jungleparcours

De basis van Monkey Moves licht in de combinatie van een wetenschappelijk onderbouwd beweegprogramma en het aanbod van de 11 populairste sporten in 1 club. Dat i.c.m. de leeftijd vanaf 1,5 jaar maakt het tot een uniek programma. Hoe ziet dat er in de praktijk uit? Johan: “We werken in iedere les met een apeleuk jungleparcours waarin kinderen heerlijk kunnen klimmen en klauteren. Dat combineren we met de beginselen van de sport die in die les centraal staat en natuurlijk liggen die oefeningen in iedere leeftijdsgroep op een ander niveau”.

Gratis proefles

Monkey Moves biedt lessen aan in vier leeftijdscategorieën. De jongste twee groepen zijn ouder-kind lessen waarbij jij als papa of mama gezellig meedoet en zo ontdekt wat je kindje allemaal leert en kan.

Wil je een keertje meedoen met een gratis proefles? Aanmelden kan op: www.monkeymoves.com/rotterdam

Lockdown

Tijdens de lockdown wacht Monkey Moves dus niet af. Integendeel.

In 2020, in de eerste lockdown, hebben we ons outdoorprogramma flink doorontwikkeld en nu komt dat weer van pas. Natuurlijk werken in de winter en het vroege voorjaar de weersomstandigheden niet altijd mee, maar het komt niet vaak voor dat we lessen echt af moeten zeggen omdat het te slecht is.” Voor zowel de ouder-kind lessen als de lessen voor de kleuters en 6-9 jarigen hebben we prima alternatieven en kunnen  we kinderen bij Monkey Moves in beweging komen en blijven!

Wil je een keertje meedoen met een gratis proefles? Aanmelden kan op: www.monkeymoves.com/rotterdam

(Afbeeldingen via perscontact Monkey Monkey , maart 2021)

Vorig artikelNesscafé: Sociale ontmoetingsplek in Nesselande biedt dagelijks ‘Koffieleutje op afspraak’ #lockdown #prikkelig
Volgend artikel[VIDEO] ‘Leegstand Nesselande’ naar aanleiding van polls Nesselande.info nu ook vragen aan College van B&W

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.