HomeNesselande nieuwsOok Tanya Hoogwerf verlaat Leefbaar Rotterdam

Ook Tanya Hoogwerf verlaat Leefbaar Rotterdam

Ook ‘bestuurlijk talent’ en raadslid Tanya Hoogwerf verlaat Leefbaar Rotterdam, de partij die ook in Nesselande stemmen wist te ronselen bij een nog opvallendere lage opkomst bij de lokale verkiezingen in Rotterdam. Opvallend vertrek wederom aangezien de uitgesproken Tanya – haar moeder is wethouder in Capelle aan den Ijssel – zich heeft ingezet voor een drugsaanpak en de drugsproblemen onder jongeren (in Rotterdam).

De drugshandel in de Rotterdamse haven is een torenhoog probleem waar de  gemeenteraad overduidelijk nog geen antwoord op heeft.

Hoogwerf gaat aan de slag bij het Centrum huiselijk geweld en kindermishandeling in Rotterdam en moest in het coalitieakkoord al toezien hoe er de komende jaren vanuit de gemeente Rotterdam hard bezuinigd gaat worden op Jeugdzorg.

Harde kern verlaat de partij

Na een – voor veel leden mislukte – overstap naar de politieke partij Code Oranje, zijn in de loop van de jaren een groot aantal bekende gezichten vertrokken bij de partij. Marco Pastors verliet al snel de partij voor een nationale carrière. In 2017 was het Simon Fortuyn die weg moest als lijstduwer van Leefbaar Rotterdam, de Lansingerlandse wethouder was ook lijsttrekker van de lokale partij Leefbaar 3B. De felle kritiek kwam hen op ‘Kiezersbedrog’ te staan.

Joost Eerdmans verliet in 2019 de partij na een flinke uitglijder om lokaal met FVD samen te werken om in de nationale politiek vervolgens dezelfde fout te maken alvorens met JA21 te beginnen. Het was Eerdmans die het WarmWeerProtocol ondertekende waar ook strand Nesselande nog steeds van profiteert en in 20 jaar strand Nesselande het aantal noemenswaardige incidenten op een (1) hand zijn te tellen. Veel stranden in Nederland kennen overigens een soortgelijk protocol.

Het was dezelfde Eerdmans die in zijn regeerperiode – onder andere samen met de PVDA – het strand Rotterdam in het centrum-Maasboulevard opdoekte om jongeren uit het centrum richting strand Nesselande te pushen. Er lag immers een metro richting Nesselande. Zomer 2022 hadden wij gehoopt op de daadwerkelijk halte op het strand van Hoek van Holland. Dit zal de zomer van 2023 gaan worden.

Ingewijden uit de partij laten ons weten dat Eerdmans genoeg had van de racisme-schandalen binnen de partij, waar ook de vertrekkend lid Tanya Hoogwerf zich aan schuldig heeft gemaakt nog voor zij zich voor ‘integratie’ ging inzetten.

Ooit waren Dries Mosch en Hennie van Schaik iconen van Leefbaar Rotterdam; zij voelden zich niet meer thuis bij de volkspartij die ze ooit mede opbouwden. Na hun succesvolle overstap naar 50Plus kwam hun argument naar voren:

Leefbaar is een boekhouderspartij geworden.

Al eerder stapte de quasi-populaire (en RTL tv talent) Jari Esbeukman uit de partij, hij werd opgevolgd door Nesselander Hans van Putten, die ook rondom de verkiezingen van 2022 heeft besloten te stoppen. Van Putten hebben wij dit platform een stem gegeven omdat hij zich als enige heeft ingezet voor de enorme groei in leegstand in het winkelcentrum Nesselande. Ook van die actie hebben wij niets meer gemerkt.

Kritiek was er op de overstap van Leefbaar-raadslid Gerben Vreugdenhil naar het Warmtebedrijf en belangenverstrengeling. AD.nl-PZC meldt:

Zo zou hij al in december in gesprek zijn over zijn nieuwe topfunctie en daarna nog hebben ingestemd met een overbruggingskrediet van 15 miljoen voor het noodlijdende Warmtebedrijf.

Kritiek vanuit de achterban

Kritiek op de herkozen voorman van Leefbaar Rotterdam was er vooral in 2021. Bovenal pakt het 1-2tje met nepnieuws uit Nesselande – gevoed door een partijlid en ‘buurtpreventie Nesselande en Facebook-nieuws beheer’ slecht uit.  Waar overduidelijk politiek-getint nepnieuws samen met een gelijkgestemd ‘journalist’ van RD/AD.nl als stok-achter-deur opgetuigd moest worden, neemt het pushen van nepnieuws zorgelijke vormen aan. Zomer 2022 zien wij wederom de voorman voorbij komen in het AD deze keer met wederom verkeerde criminaliteitscijfers uit de wijk Nesselande en ook Zevenkamp die – vermoedelijk ingegeven door een lid – haaks staan op de daadwerkelijke cijfers.

VersBeton schreef in 2022 al over de coalitie:

De nieuwe Rotterdamse coalitie bestaat uit Leefbaar Rotterdam, VVD, D66 en DENK. Chris Aalberts analyseert aan de hand van de verkiezingscampagne en het nieuwe coalitieakkoord de opmerkelijke samenwerking tussen tegenpolen Leefbaar en DENK.

De betreffende AD-‘journalist’ die zich ook omgeving Barendrecht geregeld bezighield met ‘berichtgeving’ waar de waarheidsvinding ver was te zoeken, is na het blootleggen van het nepnieuws van de regio Rotterdam-Oost afgehaald.

Het voeden van lokale politici met nepnieuws kon op korte termijn veel grote gevolgen hebben voor de aannemelijkheid. Ook

De Rijksoverheid is in 2022 gas gaan gegeven op gebied van het bewust verspreiden van nepnieuws. Het openlijk meedoen met verspreiden van onware en inaccurate of misleidende informatie, kan lokale politici de kop gaan kosten.

Desinformatie is onware, inaccurate of misleidende informatie die met opzet wordt gemaakt en verspreid om geld te verdienen of om een persoon, sociale groep, organisatie of land te schaden.

Zo kennen wij Nesselande het ‘nieuws’ van de befaamde winkel-plunderingen die nooit hebben plaatsgevonden. Het is nepnieuws dat een beeld moet schetsen dat Nesselande in korte tijd zeer crimineel is geworden, maar waar de politiecijfers juist het tegenovergestelde aantonen op basis van feiten.

Rotterdam-Nesselande is na valse beschuldigingen richting Zuidplas nu zelf het doelwit

Bij de voor iedereen markante – maar vermoedelijk enige, mogelijke – vorming van de lokale coalitie met DENK, VVD en D66 kwam er direct kritiek vanuit de eigen achterban. Volgens oud-lid Ruigendijk is het Fortuynisme weg uit Leefbaar Rotterdam. Kritiek die ook weer in 2022 opduikt als het moraal overboord wordt gegooid om maar te kunnen regeren in Rotterdam.

Waar zomer 2022 de Rotterdam haven en autoriteiten in diverse media de noodklok luiden en aangeven de drugstoevoer en gelinkte -criminaliteit niet meer te kunnen beheersen, gaat de partij en raad aan de slag met de piepende geluiden van trams in de binnenstad.

De tweet is van 6/8, de dumping is van 9/8/22

Verloedering Nesselande: huisraaddumping boulevard, overvolle prullenbakken en vliko’s cc @gemeenteraad010

Kritiek vanuit Nesselande

Ook in Nesselande neemt de kritiek toe naar een ‘verkeers-chaotisch en rommelige’ zomervakantie. Dit volgde op een bewogen zomer waar een aantal Nesselanders niet doorhadden toch wel zeker voor meer sociale huur te hebben gestemd, ook in Nesselande waar al een bestemming was voorzien. De leden van de genoemde partij blijven in de wijk opvallend stil.

Het AD.nl heeft wederom geprobeerd met verdraaide inzichten en verkeerde suggesties de boel te verhitten, zie link.

Waar leden in de wijk bij elke volle prullenbak of lastige verkeerssituatie, de eerdere lokaal-politieke verantwoordelijken openlijk op de sociale media aanvielen, is het nu stil. Een (1) partijlid moet zelfs openlijk lachen om de verkeerschaos in Nesselande waar veel bestemmingsverkeer, bewoners en ondernemers last van hebben. Het bewustzijn dat er in het partijprogramma niets/nauwelijks iets staat over de perikelen in de wijk Nesselande, lijkt bij meer bewoners-stemmers door te dringen.

Onduidelijke bewegwijzering boulevard eindelijk weg, verkeerde omleidingen S-B nog actief

Wat ook doordringt is de lokale buurtpreventie Nesselande die zijn vertoning als buurtpreventie jarenlang heeft misbruikte om advertentie te verkopen voor een lokale ‘Nieuws-Facebook’ waar hij sinds 2021-2022 zijn lidmaatschap van de partij promoot. Wij over misleiding praat zie in zijn uitingen als buurtpreventie dat hij elke politieke intentie ontkent om vervolgens als ‘buurtpreventie’ een lokale politieke campagne te starten. Een buurtpreventie die overigens geen wijkrondes loopt om onduidelijke redenen. In het gelinkt artikel vertelt de buurtpreventie Nesselande aan zijn Facebook-volgers het liefst advertenties te verkopen aan retail.. buiten Nesselande. Een wederom opvallende uitspraak aangezien de lokale retail in het Nesselande het al jaren zeer zwaar heeft.

Los van de fake-accounts, haters, bashers en anderen die onze social media kanalen trachten te bereiken naar weer een openbaring van nepnieuws, was de campagne van Bas Berkhof bijna aandoenlijk. Dit lid in de wijkraad van Zevenkamp en verkiesbaar op de lijst van de partij was actief op de sociale media voor zijn lokaal, politieke campagne. Qua wijkraad ging het vooral om het ‘sluipverkeer door Nesselande’ door Zevenkamp heen naar Ommoord. In een bevlogen discussie waar deze zelfverzonnen campagne-statement ook voor ons opvallend was, werd Bas door tweeps uit Zevenkamp en Ommoord toch heel duidelijk gemaakt dat zij het zelf zijn die vanuit de A12-N219 via Nesselande de wijk Zevenkamp en Ommoord binnenrijden ‘omdat dit simpelweg de kortste route is’. Bas zijn slogan was al voorgedrukt op flyers, maar een welkome verontschuldiging kwam op het zelfde Twitter voorbij. Gelukkig is ondanks deze onjuiste vingerwijzing, Bas dan weer wel part-time atletiek trainer in Nesselande en vertrouwen wij erop dat Bas met de fiets komt, om zo niet het verkeersnet in Zevenkamp-Ommoord te belasten. De gehele discussie is terug te lezen op onze Twitter.

 

volle prullenbakken

Nog net voor vakantie die zolder opruimen, alle zakken in huis in de ondergrondse bakken dumpen in Nesselande, maar vooral afval naast de bakken zetten omdat ze vol zijn. Een proces dat zich jarenlang heeft voorgedaan. Per 2022 meldt de gemeente ook daadwerkelijk actief naar zwerfafval naast de bakken te zoeken en boetes uit te delen.

Sinds 5/8/2022 deden wij geadresseerd aan Leefbaar Rotterdam – de partij die zich in Nesselande al jaren drukt maakte om volle prullenbakken en vermeend afvaltoerisme en de zittende gemeenteraad met volle social media fitties dit persoonlijk verweet – negeert herhaalde verzoeken die wij hebben gedaan met betrekking tot volle prullenbakken in Nesselande. De eerste melding hebben wij direct op 5/8 gedaan.

[UPDATE] Na dagen van foutieve bewegwijzering is de boulevard op 10 augustus deels afgesloten

Waar er rondom de boulevard wordt ingebroken en onder andere motoren zijn vervreemd uit garage aan de boulevard, is het de vraag wel nut de camera’s op de Siciliëboulevard hebben als het juist de Kosboulevard is die overlast geeft en ook deze partij geen visie kent op het dichtslibben van de wijk Nesselande, de structurele fileproblemen vanaf de bouw Vijfde Dorp (2023/2024) en de chaotische afsluitingen in de wijk en zwakke communicatie vanuit de gemeente.

Afsluiting parkeerveld Kosboulevard 22-31 augustus 2022 #CuliNESSE #Nesselande

Twitter nieuws nesselande chaos

Geen woorden, maar…

De overdaad aan handhaving die lente-zomer het bijna lege strand Nesselande aandoet, doet overdreven aan.

Veiligheid?

De verkeersveiligheid is nog nooit zo dramatische geweest met bestemmingsverkeer en hulpdiensten die door foutieve afzetting-bewegwijzering maar nauwelijks de plek van bestemming geraken. Verkeer dat op de boulevard en Brandingdijk tegen het verkeer in rijdt omdat de bewegwijzering en routes niet duidelijk worden gecommuniceerd, maken zomer 2022 van Nesselande een chaos.

Verloedering Nesselande: huisraaddumping boulevard, overvolle prullenbakken en vliko’s cc @gemeenteraad010

Veel klachten over het niet handhaven op druk ‘verkeers-wandel-plein’ Maltaplein waar ouderen nauwelijks nog een wandeling kunnen maken, een gevaarlijk Oeverpark dat bewegwijzering mist en massaal wildparkeren op groenstroken aan de boulevard. Rondom de geparkeerde auto’s steekt torenhoog onkruid. Kapotte laders en heftige discussies op de sociale media met (gemeente)partijen die de klagers continu doorverwijzen.

 

De grote afvalbakken en onbeheerde vliko’s zorgen meer dan ooit voor wildafval en het uitlokken van afvaltoerisme. Bewoners komen niet tot het winkelcentrum en doen maar elders boodschappen.

Een harde wind, leegstand, parkeerproblemen en nu ook lekkage winkelboulevard Nesselande

Klachten over de verloedering van het Maltaplein waar iedereen gewoon hard fietst, bromt en scooters, lekkages, leegstand en rondslingerende karretjes.

Door een gebrek aan regie en wijkcommunicatie, nemen de bewoners het net als in Rotterdam-West in Nesselande over. Ook de lokale leden van politieke partijen lijken langdurige van hun rust op een zomaar een zonnige camping elders te genieten en zijn opeens niet meer zo actief op de social en zeker niet ontvankelijk voor de problemen die daadwerkelijk spelen in de wijk.

Onjuiste en onduidelijke bewegwijzering, parkeerchaos in Nesselande

Zandpaadjes worden gecreëerd naar parkeerplekken, foute verkeersborden worden uit de grond getrokken en onduidelijke, halve afsluitingen van de boulevard worden letterlijk opzij geschoven.

Afzetting Brandingdijk weggehaald: fiets- en wandelpad Brandingdijk boulevard Nessselande weer open

En verder in Rotterdam?

Geen finale vieren op de Coolsingel bij winst finale CL door die ploeg van Zuid. Geen Pleinbios waar Rotterdammers al jaren voor vakantie in eigen stad vieren. Geen nieuw stadion, maar ook geen visie de oude Kuip te herstellen.

Bewoners/bezoekers trekken verkeerde bewegwijzering uit de grond

Een van de eerste besluiten richting de eigen achterban van stemmers was het op Zuid invoeren van betaald parkeren.  Ook kon deze grote groep van stemmers niet rekenen op de energie-toeslag.

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden