HomeActiviteiten Nieuws Nesselande Wederom verkeerde bewegwijzering en onterecht melding van afsluiting Brandingdijk #chaosnesselande

[UPDATE] Wederom verkeerde bewegwijzering en onterecht melding van afsluiting Brandingdijk #chaosnesselande

Juni 2022 is een reeks gestart van onterechte bewegwijzeringen en vooral onjuiste verkeerscommunicatie over vooral delen van Nesselande die zouden zijn afgesloten. De kern van de bewegwijzering was in de zomer van 2022 de boulevard van Nesselande die twee weken in augustus afgesloten zou zijn maar in de praktijk ook begaanbaar was.

[UPDATE 15 oktober 2022 Gemeente Rotterdam haalt de onjuiste bewegwijzering weg in Nesseland, na melding door Nesselande.INFO] 

 

In de praktijk is de boulevard een (1) dag op 14 augustus 2022 afgesloten geweest. Veel omrijden voor niets, veel verwarring en logistieke levering die ergens omgeving boulevard een stop of direct het Maltaplein moesten opzoeken met de vrachtwagen in de waan dat de boulevard zou zijn afgesloten.

Herfst 2022 wederom onjuiste bewegwijzering – gericht op het snelle verkeer – die toch echt communiceert dat de Brandingdijk richting de boulevard zou zijn afgesloten. In de praktijk is de Brandingdijk gewoon per 23 september 2022 begaanbaar voor verkeer, ook richting de boulevard. Ook de doorsteek richting de Cypruslaan is gewoon open geweest.

Wij vermoeden dat de verkeersborden blind en op basis van een reeds aangepaste projectplanning zijn geplaatst en er geen communicatie plaatsvindt tussen gemeentediensten, projectleider, aannemer en de wijkraad. De wijkraad Nesselande zou zich ook met de bereikbaarheid van de wijk moeten bezighouden.

Onjuiste bewegwijzering in Nesselande #nieuws

Onjuiste bewegwijzering in Nesselande #nieuwsWie vanuit de richting Shell-Zevenhuizen-N219 de wijk inrijdt ziet wederom een onjuist verkeersbord dat de Brandingdijk afgesloten zou zijn. De dijk is in zijn geheel open richting boulevard. Ook de borden die een afsluiting van parkeervakken aangeven worden door de bewoners genegeerd omdat deze al in het traject richting deadline 23 september zijn bestraat en dus gewoon in gebruik genomen kunnen worden.

Dit Wijkraadlid (presenteert zich als buurtpreventie) en lid pollitieke partij vindt de verkeerschaos in Nesselande 'grappig'

Helemaal merkwaardig – en haaks op de gemeentecommunicatie in de wijk – is dat de Wijkraad Nesselande op haar gemeente deelsite de herinrichting Brandingdijk-boulevard op “afgerond” heeft gezet, zie dit artikel. In de praktijk loopt de herinrichting nog tot in 2024.

Zomer en veel miscommunicatie

Veel opbrekingen waren al maanden bekend, maar overlappen na veel uitstellen elkaar in een zelfde (zomer)periode. Waar veel wijken in ‘zomerstand’ gaan, is het in de wijk Nesselande druk door het aanwezige strand. Zomer 2022 wordt het strand ook flink gepromoot door de gemeente Rotterdam.

Verkeer op de Brandingdijk loopt zich vast in de afzetting

In de zomerperiode hebben tevens omleidingen A en B voor veel verwarring gezorgd. Beide omleidingen mistte bij rotondes en kruisingen vitale richtingsborden en wisten het verkeer weer verward de wijk uit te leiden.

Onduidelijke afsluitingen en het gebrek aan de juiste borden op de juiste plek van de daadwerkelijke afsluitingen heeft het verkeer de opgebroken delen van de Brandingdijk in geleid en bood situaties waarbij verkeer tegen de rijrichting in reed, zie dit artikel.

Waarom de communicatie tussen gemeente, uitvoering gemeente, de aannemer en ook wijkraad Nesselande geen heldere bewegwijzering oplevert, is niet bekend.

In de zomer van 2022 wist een wijkraadlid – tevens lid Leefbaar Rotterdam – uit Nesselande wel te constateren “dat de gemeente er een puinhoop van maakt” en dat Nesselande tot een doolhof is verworden. Waarom er vervolgens geen actie is ondernomen deze “doolhof” om te buigen tot heldere bewegwijzering is niet bekend. Zie dit artikel. 

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Popular