HomeNesselande nieuwsOnduidelijke bewegwijzering boulevard eindelijk weg, verkeerde omleidingen S-B nog...

Onduidelijke bewegwijzering boulevard eindelijk weg, verkeerde omleidingen S-B nog actief #verkeerchaos

 

Verkeer op de Brandingdijk loopt zich vast in de afzetting
Verkeer op de Brandingdijk loopt zich vast in de afzetting

In de ochtend van maandag 15 augustus 2022 is de onduidelijke bewegwijzering naar strand Nesselande (Kosboulevard) in de wijk verwijderd. Onduidelijk aangezien deze in de periode 2-15 augustus alleen op 11-14 augustus daadwerkelijk sprake was van een deels afsluiting van de boulevard. Onduidelijk omdat na melding door bewoners er maar enkele borden zijn afdekt in rijrichting, wat vervolgens de situaties nog onduidelijker heeft gemaakt. Een bord is in deze periode uit de grond gerukt door bezoekers/bewoners.  Afzettingen op de Brandingdijk zijn verplaatst omdat er geen werkzaamheden zichtbaar waren/zijn op een groot deel van de afzetting.  

Alleen op 14 augustus is de boulevard volledige afgesloten geweest vanuit de rijrichting die de gele borden aangeven. In de periode 2-15 augustus leidt (bestemmings)verkeer vast bij de boulevard  omdat dat pas ter plekke duidelijk werd wat wel/niet toegankelijk was.

 

Het verkeer rijdt de verkeerde rijrichting op
Het verkeer rijdt de verkeerde rijrichting op

Wij noemen hem “verkeerd” aangezien de omleiding S juist het verkeer naar de boulevard moet leiden rondom een afgesloten Brandingdijk. Na enkele borden S, komt het verkeer “Afsluiting boulevard” tegen. In de praktijk was de boulevard maar enkele ogenblikken afgesloten. Het heeft tot veel rondrijdend en zoekend verkeer geleid.

Ook bij de omleiding/afsluiting Zevenkampse Ring <> Nesselande gaat het niet goed in de gemeentecommunicatie. Ook hierover zijn wij gesteund door bewoners reeds sinds 5 augustus 2022 in communicatie met de gemeente. Zie ons Twitter.com/Nesselande account voor de open dialogen.

[UPDATE] Zevenkampse Ring richting Nesselande blijft open tijdens werkzaamheden 15-19 augustus #verkeerchaos

 

Situatie op de Brandingdijk gevaarlijk: ventweg bij gemeente/navigatie onterecht vermeld als “geopend” staat.

Verkeer dat bij de groene bak-rotonde de wijk-in-rijdend de ventweg over wil rijden, of vanuit de boulevard Nesselande de Brandingdijk wil opgaan omdat de navigatiesystemen van onder andere Google/ANWB en TomTom het autoverkeer de ventweg opstuurt, loopt vast in het zand of de opgestapelde stenen.

[VIDEO] Chaotische wegafsluiting Brandingdijk Nesselande in beide richtingen

Omdat beide rijrichting bij de ventweg open lijken (afzetting ontbreekt die de wegen blokkeert) rijdt het autoverkeer zich vast (foto).

Verkeer op de Brandingdijk loopt zich vast in de afzetting
Verkeer op de Brandingdijk loopt zich vast in de afzetting

 

Inkomende afsluitingen S en B leidt verkeer de wijk uit

Wij Nesselande langs de Brandingdijk (N219-Shell) binnen komt rijden, wordt met de verkeerde omleiding S weer de wijk uitgeleid. In Zevenkamp is vervolgens in deze rijrichting ook een omleiding S vindbaar die het verkeer naar Ommoord leidt. Vanuit de andere richting (Hoofdweg) wordt het verkeer ook op 15 en 16 augustus vanuit die rijrichting wederom de wijk uitgeleid.

 

Binnen 25 meter omleidingsborden die elkaar tegenspreken
Binnen 25 meter omleidingsborden die elkaar tegenspreken

De discussie die wij met de gemeente Rotterdam/raadsleden/manager buitenruimte hebben is te volgen op onze Twitter/com/Nesselande.

Lees ook:

[UPDATE] Zevenkampse Ring richting Nesselande blijft open tijdens werkzaamheden 15-19 augustus #verkeerchaos

Bewoners hebben genoeg van de onduidelijke afzettingen en halen materiaal weg om bij de woningen te parkeren en laden.

Retail Maltaplein dupe chaotische verkeerssituatie @Nesselande: “We doen wel elders boodschappen!” #nieuws #verkeerchaos

 

Groot festival zonder parkeerplekken

Eind augustus een festival in Nesselande met 45.000 bezoekers. De drukke  strandperiode was een verkeerde generale repetitie voor de verkeersproblemen die wij tijdens het festival kunnen verwachten omdat er parkeerplekken ontbreken in een opengebroken wijk Nesselande. In dit artikel hebben wij de gemeente scenario’s voorgeschoteld die een infarct moet voorkomen. De extra parkeervelden die eerder bij het festival zijn ingezet, zijn gesloten wegens werkzaamheden. Omdat vakanties dan ook voorbij zijn wordt er een enorme drukte verwacht rondom de wijk Rotterdam-Nesselande, N219, A12 en A20 gezien ook een afrit-afsluiting op de rondweg van Rotterdam.

 

#ChaosNesselande: geen parkeerplekken, wel werkzaamheden en afsluitingen tijdens festival met 45.000 bezoekers #verkeerchaos

Treurige reactie van politiek Wijkraadlid

Treurig is het feit dat het Wijkraadlid als ook lid van een lokale politieke partij moet lachen om de ontstane verkeerssituatie (afbeelding reactie op Twitter augustus 2022). Dit Wijkraadlid en lid van een lokale politieke partij is in de periode 2016- tot heden meerdere keren betrapt op het (met AD.nl) delen van fake nieuws over de wijk Nesselande. Het is dezelfde persoon die zich presenteert als “Buurtpreventie” maar in de praktijk geen wijkrondes loopt, zie onderzoek door de gemeente.

Imagodeuk en spanningen @Nesselande door gekleurde tunnelvisie: ‘Opruiende content, fake-news een buurtpreventie die voor eigen rechter met belangenverstrengeling’

 

Hij heeft de presentatie als “Buurtpreventie” gebruikt om uit naam van buurtpreventie Nesselande – aantoonbar sinds 2018 – advertenties te verkopen voor een eigen commerciële nieuws Facebook in de wijk, zie artikel met onderzoek. Deze persoon geeft de verkoop van advertenties toe en start vervolgens op de Facebook van de Buurtpreventie Nesselande een discussie die uitmondt in initiatieven om Nesselande.INFO te hacken (screenshots).

[UPDATE] Beheerders A.B. en A.B. verwijderd als Nextdoor-beheerders na herhaaldelijke overtredingen

 

 

 

 

 

Disclaimer 

Afbeeldingen/input via bewoners/bezoekers Rotterdam-Nesselande periode 1 augustus tot heden. Alle foto’s kennen een locatie en tijd/datum tag. 

 

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden