HomeNesselande INFO nieuwsWeer tegenwind Zuidplas: 'Hertelling Waterschapsverkiezingen'

Weer tegenwind Zuidplas: ‘Hertelling Waterschapsverkiezingen’

9+ Free Older Men & Older Images - Pixabay

Dinsdag 21 maart 2023 om 13.00 uur vindt er een hertelling plaats van het aantal toegelaten kiezers van 1 stembureau. De aanleiding van de hertelling is een melding van het Waterschap over het niet kloppen van de (totaal)cijfers. Zuidplas kent veel tegenwind de laatste jaren nu de VVD het (bijna onmogelijke) plan Vijfde Dorp – dat geen werkbaar mobiliteitsplan kent – afdoet als sprookje, zie hier het artikel. Al eerder werd bekend dat de wensen van de inwoners (traag verkeer vermijden) totaal niet worden ingewilligd. De criminaliteitscijfers in Zuidplas staan er niet goed voor en begin 2023 stapte het kersverse bestuur op van de lokale omroep. Begin 2023 is er wederom een grote drugsvangst gedaan op het “platteland” van Zuidplas en staat de verzamelgemeente in de top 5 van meeste snelheidsovertredingen, zie hier het artikel. Bij een recentelijk Oud en Nieuw moest het bestuur toch wel de dorpsbewoners oproepen om de jaarwisseling “gezellig” te houden, dit na een verplicht ingrijpen van de ME eerdere editie in het dorp Moerkapelle.

Bovenal vormt de soap en roep om een “extra supermarkt in Zevenhuizen” de boventoon in bestuurlijke communicatie. Al eerder is er in Zuidplas een grote loods gevonden met gestolen auto-onderdelen (veel VW, Mercedes en Audi), wat wellicht op een lokale link zou kunnen duiden van deze veelvoorkomende diefstal en vernieling in Zuidplas en ook Nesselande.

Zuidplas heeft momenteel geen antwoord op het op snelheid dichtslibben van de groeiende gemeente en deed in een periode van massaal thuiswerken – niet representatie qua verkeersdrukte – een “onderzoek” om zo de bouw van 8000 woningen er doorheen te krijgen, klik hier voor het artikel. De onderzoeker waarschuwde nog dat zelfs in die gemeten periode een “file-infarct op de N219 ontstaat bij al een bouw van 4000 woningen…“. Onderzoeken en artikelen in ons uitgebreid archief.

Het Centraal Stembureau van Schieland en de Krimpenerwaard heeft geconstateerd dat van 1 onverklaard verschil van 1 stembureau, niet is vastgelegd in het Proces-verbaal of er een hertelling heeft plaatsgevonden van het aantal toegelaten kiezers.

Openbare hertelling

De hertelling van aantal toegelaten kiezers is openbaar en vindt plaats in de raadzaal van het gemeentehuis in Nieuwerkerk aan den IJssel. De hertelling zal starten om 13.00 uur.

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Popular