HomeActiviteiten Nieuws NesselandeVerbeteringen snelgroeiend portal Nesselande.info in 2022 (5500 bezoekers per dag)

Verbeteringen snelgroeiend portal Nesselande.info in 2022 (5500 bezoekers per dag)

 

Website Nesselande.net historie screenshots nieuws
Website Nesselande.net historie screenshots nieuws

Nesselande.INFO bestaat sinds 2003. Bijna twintig jaar zijn wij vrijwillig actief in het voorzien van nieuws en steunen van lokale initiatieven. Wij kennen een energieke, brede Nesselande-redactie, veel samenwerkingen met lokale initiatieven in de omgeving Nesselande en doen eigen onderzoek. Het nieuws-netwerk is groot. Dit naast de periodieke, populaire polls, die ook door andere media worden overgenomen die subsidies kennen. Nesselande.INFO wordt niet door subsidies gesteund. 

Waar de wijk Nesselande qua samenstelling verandert (meer jonge en kleinere gezinnen en meer diversiteit), zijn ook wij aan verandering toe.

Kritisch op nepnieuws en verkeerde beeldvorming

Spijtig wordt er veel nieuws van Nesselande.INFO zonder bronverwijzing overgenomen. Dit betreuren wij zeer. Bovendien kent de wijk Rotterdam-Nesselande politiek-gekleurde media die nauwelijks een bewoners- en wijkbelang dienen maar met gekleurd (lees: nepnieuws) een politiek belang dienen in het beschadigen van het beeld en de woonbeleving in en van de wijk Nesselande aan de Zevenhuizerplas. Het verdraaien van criminaliteitscijfers, het ontlokken van racistische en suggestieve discussies en neerbuigend doen over de inzet door politie en handhaving, verwerpen wij openlijk.

Nesselande.INFO kijkt naar de cijfers en hebben geen baat bij verdraaide inzichten, uit bijvoorbeeld een politiek belang of persoonlijke verzuurde blik. U kunt bij ons de bronnen (veelal gemeente-indexcijfers, politie.nl of erkende onderzoeken) vinden. Daarbij kennen wij een zeer periodieke nieuwsbrief met het actuele en belangrijke nieuws. Abonneren kan via de website.

Gelukkig is er een wet in de maak die nepnieuws op korte termijn gaat aanpakken, ook op de sociale media.

Snuffelmarkt

Wij willen u attenderen op het feit dat de ‘betrokkenen’ bij het initiëren en verspreiden van nepnieuws nauwelijks een betrokkenheid bij de wijkissues en -initiatieven kennen, zoals bewoners deze duidelijk ventileren, maar een politieke en clickbait (met nepnieuws en suggestieve nieuwsberichten veel bezoek op een site/social media account opwekken) functie kennen. Veel (nep-)accounts die het nieuws verspreiden zijn geen betrokkenen bij/in de wijk Nesselande.

CIJFERS NESSELANDE(.info) + OMGEVINGSKAART #nieuwsnesselande

Lokale initiatieven laten groeien

Sinds de oprichting van Nesselande.INFO (toen als Nesselande.net en ook rotterdam-nesselande.nl) geven wij lokale initiatieven aandacht om te groeien. Nesselande.INFO was bij het ontstaan van veel bekende en populaire wijkevents. En met veel succes. Ook zijn wij kritisch naar de door de gemeente (preventieve) gesteunde (burger)initiatieven die zich anders voordoen dan beoogd.

Ook de wijk wordt afgebouwd

Naast het verbouwen van onze portal, wordt ook de wijk Nesselande in 2022-2024 afgebouwd met de laatste plukjes nieuwbouw en een fraaie rondweg richting de boulevard van Nesselande. Bovendien staat de gemeente Rotterdam meer dan ooit open voor wijkinitiatieven en participeren wij in relevante onderzoeken en enquêtes die vragen naar de mening en het inzicht van de Nesselanders.

[VIDEO] Toelichting omleidingsroute Brandingdijk > Boulevard Nesselande tot 5 juli

Dit naast de polls (die wij sinds 2005 voeren op deze nieuwsportal) die al jaren aandacht krijgen van relevante partijen en beslissingen en initiatieven versnellen.

Uitslag enquête Common Green Nesselande: ‘Het ontdekken van nieuwe natuur in Nesselande!” #nieuwbouw #park #nesselande #nieuws

Wat biedt de verbouwde nieuwsportal nog meer?

Naast een enorm eigen archief van foto’s, video’s en historische inzichten, zoals gedeeld op onze Instagram, zijn wij bijna altijd de eerste met Nesselande-nieuws. In de verbouwing van de website – die in delen gebeurd – kennen wij deze verbeteringen:

 • Een bredere, visuele opzet van de portal om meer nieuws eenvoudig te scannen en lezen.
 • Polls lopen langer of sluiten wij pas na 500 unieke stemmen.
 • De berichten zijn beter leesbaar op de desktop, smart tv en mobiel.
 • De poll ziet er visueel anders uit.
 • Nog meer steun aan lokale initiatieven en retail.
 • Meer aandacht voor Nesselande.TV.
 • Scanbare categorie-indeling.
 • Meer gebruik van (eigen) video’s.
 • Sterkere link tussen ons groot social media netwerk en de nieuwsportal.
 • Het ontsluiten van duizenden nieuwsberichten uit ons archief.
 • Er moeten nog duizenden artikelen in een zelfde stramien worden geplaatst. 

De cijfers en het bereik?

Op Nextdoor Nesselande nieuwsgroepen van ruim 500 gezinnen die betrokken zijn. Onze Instagram kent begin 2022 ruim 2500 betrokken volgers. De website kent 5500 bezoekers per dag en onze twitter-account rond de 1500 volgers. 

Blijf uw berichten insturen: redactie@nesselande.info.

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Popular